Nieuws en ervaringen met Prefound

Categorie: Nieuws
Lorenzo Borhem 17-09-2020 14:29
Door de aanhoudende coronacrisis is de afgelopen tijd de werkgelegenheid in de industrie minder geworden. Veel organisaties zijn gereorganiseerd of gaan reorganiseren waardoor veel functies op de tocht komen te staan. Gelukkig zien wij in andere branches juist een groei in openstaande vacatures, zoals de installatietechniek. En daar zitten best veel voordelen aan! Benieuwd? In dit artikel zetten wij de voordelen op een rijtje!
75 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom 3-09-2020 9:50
Elk halfjaar bieden wij een student een stageplaats binnen Prefound aan. Voor ons is deze stagiair meer dan dat. Bij ons draait een stagiair volledig mee in het team en heeft als belangrijkste taak het bemiddelen van mede-stagiairs bij onze klanten. Afgelopen week is onze nieuwe stagiaire Sabina begonnen. Zij is de opvolger van Sterre en zal de aankomende vijf maanden ons team versterken als Talentcoördinator.
105 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 27-08-2020 14:46
Hoewel de zomervakantie er dit jaar voor veel mensen een anders uitziet dan normaal, kennen we allemaal wel dat gevoel na de vakantieperiode. Je zit weer achter je computer en af en toe dwaal je af naar de afgelopen weken die je hebt doorgebracht met leuke dingen doen, lekker eten, genieten van partners, vrienden of familie en uitslapen. Voor je het weet heb je heimwee naar de camping, je vakantiebestemming of je eigen achtertuin. Niet getreurd! In dit artikel vertellen wij je hoe jij die vakantiedip de baas bent en stralend als een zomers zonnetje weer op je werk verschijnt of thuis achter de computer zit.
192 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 20-08-2020 15:35
Vroeg of laat lopen wij er allemaal wel een keer tegenaan. Je gaat niet meer met plezier naar je werk en twijfelt over jouw toekomst bij het bedrijf waar je nu zit. Of het nou komt door de werkzaamheden, je baas of collega’s, het is niet altijd gemakkelijk om te bepalen waar jouw onderbuikgevoel vandaan komt. Daarom helpen wij je met dit artikel een handje door de meest voorkomende signalen te benoemen die aangeven dat je eigenlijk wel toe bent aan een nieuwe baan.
89 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 13-08-2020 13:30
Het is misschien wel een van de belangrijkste documenten die je in je leven maakt. Het Curriculum Vitae, oftewel je CV. Op amper 2 pagina’s moet jij jezelf presenteren aan toekomstige werkgevers en in de praktijk blijkt dat dit niet altijd even gemakkelijk is. Want wat moet er nou eigenlijk allemaal in je CV staan en waar kijken recruiters precies naar? Om die vragen te beantwoorden schreven wij dit artikel, zodat jij een killer CV kunt opstellen en die droombaan kunt bemachtigen.
196 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 23-07-2020 14:45
 Uit recent wetenschappelijk onderzoek uit Groot Brittannië is gebleken dat de proefpersonen die meer dan elf uur per dag werkten 67% meer kans hebben op gezondheidsklachten zoals een hartaanval, dan mensen die dagelijks acht uur per dan werken. Toch zijn er meer symptomen die wijzen op een workaholic dan alleen langer dan acht uur per dag werken. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. 
290 bekeken
Geen reacties
Categorie: BijbanenNieuws
Mikki Hoogenboom 16-07-2020 11:21
Waar vroeger veel studenten een bijbaan in de horeca hadden, zie je nu steeds vaker dat studenten graag een bijbaan willen die past bij de studie die zij volgen. Het grote voordeel hiervan is dat je al tijdens je studie, praktijkervaring opdoet. En laten we eerlijk zijn, in de huidige banenmarkt is het fijn om alle beetjes extra ervaring mee te kunnen nemen op je CV. Daarom geven wij je een aantal tips voor het vinden van de perfecte bijbaan.
256 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 9-07-2020 12:10
 Solliciteren is een kunst. Je bent al lang niet meer de enige die op een vacature solliciteert en zeker in de huidige tijd is het moeilijk om op te vallen in een zee van goede kandidaten. Hoe zorg je er dan toch voor dat jij net iets meer in het oog springt? In dit artikel geven wij jou de tips die je nodig hebt om op te vallen tussen al jouw concurrenten! 
231 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsStages
Mikki Hoogenboom 25-06-2020 14:08
Voor veel (afstuderende) studenten is het afgelopen halfjaar een vreemde tijd geweest. Dit geldt ook voor onze eigen stagiaire Sterre. Eind januari bij ons  begonnen op kantoor en vervolgens het grootste deel van haar stage vanuit huis moeten doen. Niet altijd even leuk, maar ondanks alles is het toch allemaal goed gekomen. In dit interview vertelt Sterre over haar ervaringen als stagiaire bij Prefound en haar afstudeerscriptie.
224 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuws
Mikki Hoogenboom 18-06-2020 11:45
Voor velen is er een hoop veranderd de afgelopen tijd en is het soms moeilijk om een nieuwe stap te zetten op zakelijk gebied. De Coronacrisis zorgt voor spanningen en onduidelijkheden op de arbeidsmarkt en binnen organisaties, waardoor sommige beslissingen ineens niet meer zo een goed idee lijken. Hoe kunnen wij als technisch detacheringsbureau helpen? In dit artikel leggen wij de voordelen van detachering in de technische sector en bouw aan je voor, zowel voor werknemer als wergever, zodat je toch een beetje zekerheid hebt in deze onzekere tijd.
156 bekeken
Geen reacties
Categorie: BouwkundeNieuws
Mikki Hoogenboom 11-06-2020 10:29
Onze medewerkers zijn ontzettend belangrijk. Niet alleen de collega’s op kantoor, maar vooral ook de gedetacheerde medewerkers die kennis en kunde inzetten bij onze klanten. Daarom spreken wij elke maand af met een van onze medewerkers. Hoe gaat het met ze, hoe vinden ze de functie die ze momenteel bekleden en de organisatie waar ze voor werken. Kortom; hoe is het om als gedetacheerde aan het werk te zijn.
744 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 4-06-2020 15:31
Na drie of vier jaar zwoegen op taaie leerstof, onderzoeken, projecten en scripties is daar het eindelijk hét moment. Je bent afgestudeerd! Allereerst natuurlijk gefeliciteerd, maar nu begint het pas. Het is tijd om aan het werk te gaan. Soms lukt het om nog tijdens of vlak na je afstuderen een baan te vinden, maar het komt vaker voor dat het nog niet helemaal lukt met het bemachtigen van een baan. Don’t give up! In dit artikel geven wij jou vijf tips die je helpen om de tijd tussen studie en werk door te komen!
296 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 28-05-2020 16:31
De een schrijft ’s avonds op de bank een sollicitatiebrief, de ander is drie dagen bezig met het opzetten van het perfecte CV. Echter, uit onderzoek is gebleken dat naast de motivatie in je brief en een opvallend CV, het tijdstip van solliciteren ook belangrijk is. In dit artikel vertellen wij je op welk moment jij het beste kunt solliciteren om jouw kansen optimaal te benutten.
360 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsWerktuigbouwkunde
Mikki Hoogenboom 14-05-2020 13:16
Wil jij een nieuwe uitdaging of ben je opzoek naar je eerste baan en denk je eraan om de installatietechniek in te gaan? Dan maak je een goed keuze! Door de enorme variatie in specialisaties, zijn er veel mogelijkheden binnen de installatietechniek. In dit artikel leggen wij je precies uit wat het inhoudt om te werken bij een installatiebedrijf en wat jouw kansen in deze branche zijn.
409 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsStages
Mikki Hoogenboom 7-05-2020 11:55
Heb jij voor een technische studie gekozen of ben je begonnen aan een technische studie? Dan is het soms lastig om door de bomen het bos te zien. Waar moet je beginnen met het kiezen van je vakken of specialisatie, welke stageplaats is goed voor jou en wat gebeurt er als je bent afgestudeerd? Waar kom je dan terecht? Gelukkig kun je zelf je eigen succes bepalen en als bemiddelingsbureau zien wij het als onze maatschappelijke plicht om studenten en young professionals te helpen en faciliteren bij advies op het gebied van carrière, het vinden van een goede stage of de eerste stappen als technisch specialist in de huidige markt. Maak er gebruik van!
254 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 30-04-2020 12:00
Je hebt een leuke baan en je hebt het gevoel dat het goed gaat, maar toch ben je zenuwachtig voor je functioneringsgesprek? Dat begrijpen wij wel. Ondanks het feit dat je geen wolkje aan de lucht ziet, kan een functioneringsgesprek spannend zijn. Dus hoe ga jij goed voorbereid jouw functioneringsgesprek in? Onze adviseurs geven jou een aantal tips, zodat jij kan schitteren tijdens je gesprek.
243 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsStages
Sterre van der Velde 24-04-2020 10:55
Ken je dat? Je begint aan een interessante studie, maar je hebt nog niet helder voor ogen welke richting je op wilt gaan? Dat is iets waar veel studenten mee te maken hebben. Gelukkig ontwikkel je over het algemeen meer inzicht tijdens het volgen van vakken, het maken van projecten en natuurlijk het lopen van stages. Veel studenten geven aan tijdens de stageperiode meer waardevolle informatie te krijgen dan tijdens de colleges op school. Bij Prefound vinden wij het dan ook belangrijk dat jij als student een bewuste keuze kunt maken in het begin van je carrière.
328 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 3-04-2020 14:07
In 2019 werd LinkedIn door bijna 4,6 miljoen Nederlanders gebruikt. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer organisaties, recruiters en detacheerders potentiële kandidaten benaderen via dit zakelijke social media platform. Maar hoe zorg je er als professional voor dat jouw profiel opvalt en overtuigt? In dit artikel leggen wij je uit hoe jij het jouw LinkedIn profiel kan inrichten zodat jij opvalt.
469 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom & Sterre van der Velde 26-03-2020 14:58
De afgelopen weken zijn wij wereldwijd overrompeld door de impact van het Coronavirus. Bedrijven, steden en zelfs landen zijn op slot gegaan om de verspreiding van dit virus een halt toe te roepen. Ook in Nederland zijn de afgelopen weken extreme maatregelen genomen om het virus in te dammen. Een groot deel van de Nederlandse beroepsbevolking werkt momenteel thuis, wat resulteert in drukte op de netwerken, vrijwel lege snelwegen en een hoop creatieve oplossingen om alles vanuit huis te kunnen bolwerken.
295 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mike van der Toorn 19-03-2020 11:19
Solliciteren. Het is misschien wel een van de meest zenuwslopende dingen die we doen in ons leven. Je bent opzoek naar een nieuwe stap in je carrière en het sollicitatiegesprek is hét moment om jezelf van je beste kant te laten zien. Dat is best moeilijk. Als detacheringsbureau begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het is om goed over te komen tijdens eens sollicitatiegesprek. Daarom hebben wij onze adviseur Mike gevraagd om de beste tips en tricks voor een topsollicitatie op een rijtje te zetten. Zo kun jij goed voorbereid en met een gerust hart de volgende stap in je carrière zetten.
276 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuws
Mikki Hoogenboom 5-03-2020 16:30
 “Detachering? Dan ben je toch uitzendkracht?” Met enige regelmaat horen wij dit. Voor sommigen is detachering een bekende term, anderen zijn er nog nooit mee in aanraking gekomen. Toch hebben veel mensen er een mening over. Maar wat is detachering nou eigenlijk? En waarom kan het interessant zijn voor jou? In dit artikel geven wij je de ins en outs, zodat je zelf een mening kunt vormen.
603 bekeken
Geen reacties
Categorie: BouwkundeNieuws
Dirk Jan Wit 27-02-2020 14:41
Als we kijken naar de afgelopen twee jaar is er voor de solliciterende kandidaat in de bouw veel veranderd. In alle branches wordt hard gevochten om goede werknemers en als je opzoek bent naar een nieuwe baan heb je het over het algemeen voor het uitkiezen. In dit artikel vertelt onze directeur en adviseur bouwkunde Dirk Jan Wit je meer over de huidige stand van zaken op de arbeidsmarkt en geeft hij je een eerlijke kijk op wat je kan en hoort te verdienen als je in de bouw werkt. Zo kun je tijdens je sollicitatieprocedure aansturen op goede voorwaarden en de juiste vergoeding.
458 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 20-02-2020 13:02
Vacatures. Er zijn er honderdduizenden en ze lijken vaak veel op elkaar. Hoe weet je of de tekst in de vacature overeenkomt met de functie en hoe kom je erachter of de organisatie bij jou past wanneer je solliciteert? In deze blogreeks vertellen wij je meer over de organisatie achter de vacatures. 
655 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsStages
Mikki Hoogenboom 3-02-2020 10:19
Aan al wat leuk is komt een eind. Zo ook aan de stageperiode van Manon. Deze superstagiaire uit Schagen heeft ons de afgelopen vijf maanden bijgestaan als talentcoördinator en heeft daarna onderzoek gedaan naar de tevredenheid van onze oud-medewerkers. Om haar periode bij ons officieel af te sluiten, blikken wij terug op haar stage bij ons op kantoor in Alkmaar. 
382 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 7-01-2020 13:10
Het afgelopen jaar hebben wij voor onze gedetacheerde medewerkers verschillende workshops georganiseerd. Deze zijn ontzettend goed ontvangen door de aanwezige medewerkers en omdat wij veel positieve reacties hebben gekregen, hebben wij besloten om dit jaar gewoon weer een aantal workshops te verzorgen.
396 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 5-12-2019 10:03
Het jaar 2019 loopt alweer ten einde en dat betekent dat het tijd is om terug te blikken. Het afgelopen jaar is voor Prefound het eerste jaar onder een nieuwe naam en op een nieuwe locatiegeweest. Hoe heeft het team dat ervaren? En onze klanten en medewerkers? Directeur Dirk Jan Wit kijkt terug op 1 jaar Prefound.
316 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Simone Klepper-van der Gaag 12-09-2019 11:13

Programma Aanpak Stikstof (PAS), gekwalificeerd personeelstekort, verhoogde eisen aan duurzaamheid. Kortom genoeg dynamiek in de bouwwereld. Wij vroegen twee adviseurs van de afdeling Bouw wat hun visie is over de aanhoudende ontwikkelingen en de verwachting voor 2020.

634 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Jack Zuidam 23-07-2019 10:15
Het wordt deze week weer on-Hollands warm met tempraturen in het zuiden van het land richting de 40 graden. Weermannen voorspellen dat het warmterecord in Nederland zal sneuvelen! Met deze 5 tips sleep jij je door je werkweek heen naar het weekend.
535 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mitch Vonk 8-07-2019 9:08
Zoektocht
Voor mijn opleiding Small Business & Retail Management aan het NHL Stenden was ik, in december vorig jaar, op zoek naar een afstudeerstageplek voor een periode van een half jaar. Daarom was ik destijds al gauw op Indeed.nl gaan kijken naar interessante stageplekken. Hieruit kwam Prefound als beste naar voren, mede door de korte reisafstand, de jonge collega’s en de bovenmaatse stagevergoeding.
586 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Jack Zuidam 1-07-2019 9:25
In de vaste rubriek ‘De Werknemer’ stellen wij telkens een andere Prefounder voor. Ditmaal Abdelrahaman Elasmar uit Amsterdam. Abdo (29) werkt als Werkvoorbereider bij Züblin Nederland B.V. uit Breda, onderdeel van het wereldwijde Strabag Concern. Abdo wil graag zichzelf ontwikkelen zodat hij later zelf leiding kan geven.
875 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Simone Klepper-van der Gaag 7-01-2019 12:00
Technisch detacheringsbureau BK Professionals vestigt zich met 12 medewerkers in Alkmaar en wordt onder de naam Prefound voortgezet. Mede vanwege de groei van het aantal opdrachtgevers in Noord-Holland vindt Prefound een zelfstandige vestiging van belang.
1007 bekeken
Geen reacties
Simone Klepper-van der Gaag 15-05-2018 15:12
Ze spitte door diverse vacatures en solliciteerde bij BK Professionals. Zodoende kwam zij in het vizier van Lorenzo Borhem, adviseur bij BK Professionals. ‘Samen met Lorenzo heb ik mijn loopbaan in kaart gebracht en gekeken naar opties bij diverse opdrachtgevers.’
1186 bekeken
Geen reacties
Simone Klepper-van der Gaag 8-05-2018 14:55
Tijdens zijn reis werd Dion door meerdere recruiters gebeld. ‘Aan de ene kant vindt je dat irritant want je bent op reis, maar aan de andere kant raak je daarvan als starter toch gecharmeerd. Het is als starter best lastig een juiste keuze te maken.
2113 bekeken
Geen reacties
Simone Klepper-van der Gaag 9-04-2018 12:00
‘Wat ik fijn vindt aan BK Professionals is dat zij onderling goed op de hoogte zijn van elkaars werk en dat ik altijd goed geïnformeerd wordt. Zij weten wat zij aan mij hebben en ik weet wat ik van BK Professionals kan verwachten.’
1760 bekeken
Geen reacties
Simone Klepper-van der Gaag 5-03-2018 14:23
‘Züblin was bij mij een bekende partij en ik hoefde niet twee keer na te denken. In december zat ik aan de tafel met de directeur van Züblin Nederland en Tim assisteerde mij daar goed bij.
1377 bekeken
Geen reacties
Tom Hoejenbos 5-02-2018 13:24
Nu de tijd weer langzaamaan terugdraait, is het mogelijk voor jou ook een mooi moment om weer eens verder om je heen te gaan kijken.
1003 bekeken
Geen reacties
Simone Klepper-van der Gaag 31-01-2018 10:38
Ik zou studenten de stage bij BK Professionals zeker aanraden omdat je in een jong team terecht komt. Dit maakt het voor jou ook gemakkelijk om jezelf te ontwikkelen.‘
3032 bekeken
Geen reacties
Lorenzo Borhem 18-12-2017 12:40
Buiten de standaard motieven voor een baanwisseling, spelen bepaalde personen onbewust een belangrijke rol. Ik heb het over de zogeheten ‘collega’.
1167 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Lorenzo Borhem 18-12-2017 11:47
 Vroeg of laat lopen we er allemaal een keer tegenaan. Het gevoel dat je niet helemaal lekker op je plek zit in je huidige functie of binnen de organisatie waar je nu werkt. Vaak is het lastig om te bepalen wat de reden is dat jij je zo voelt en over het algemeen zijn het meedere factoren die invloed hebben. Zit jij op dit moment met een onderbuikgevoel en kun je niet precies bepalen waar het aan ligt? Lees dan dit artikel. Misschien kunnen wij je een handje helpen.
368 bekeken
Geen reacties
Maarten Spierenburg 27-11-2017 14:37
Ben jij nog op zoek naar een stage voor volgend jaar? Bekijk alle stage en afstudeerstagesvoor februari 2018.
841 bekeken
Geen reacties