Nieuws en ervaringen met Prefound

Categorie: ArbeidsmarktBouwkundeNieuws
Mikki Hoogenboom 23-06-2022 12:11
Duurzaamheid in de bouw is een steeds vaker terugkerend thema op de bouwkundige arbeidsmarkt. Steeds meer sollicitanten houden zich bezig met hun impact op de planeet. Ze willen graag werken bij een duurzaam bouwbedrijf of zijn op zoek naar functies in de duurzaamheid. Maar wat houdt duurzaamheid in de bouw eigenlijk in? En welke trends en ontwikkelingen zijn er momenteel in de bouwkundige wereld?
25 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 2-06-2022 15:24
“People dont quit jobs, they quit managers”. Uit onderzoek blijkt dat 44% van de medewerkers ontslag neemt vanwege slecht leiderschap. Dus, leidinggevende, tijd om eens even kritisch in de spiegel te kijken en onderstaand artikel door te lezen. Ben jij een goede leidinggevende? Of is er nog ruimte om te groeien?  (Hopelijk zeg je dat laatste, want er is altijd ruimte om te groeien.)
92 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringPrefound
Mikki Hoogenboom 12-05-2022 14:31
“Oh jullie zijn een detacheringsbureau? Jullie krijgen geld voor het doorsturen van cv’s toch? Dit soort opmerkingen krijgen wij wel vaker. We merken binnen onze organisatie dat er veel misvattingen zijn rondom detachering en het bemiddelen van werknemers, terwijl wij vinden dat dit niet nodig is. Dirk Jan, adviseur bouwkunde een directeur van Prefound, zet graag de misstanden voor je op een rijtje en waarom detachering of deta-bemiddeling juist wel een goede keuze is.
98 bekeken
Geen reacties
Categorie: PrefoundSolliciteren
Mikki Hoogenboom 5-05-2022 14:55
Als werknemer komen we allemaal weleens in de positie dat je nog in je functie zit, maar tegelijkertijd bezig bent met de volgende stap in je carrière. Je wilt solliciteren naast je huidige functie, maar hoe kun je dit doen zonder de baas te alarmeren? Met onderstaande tips zorg je voor een gecontroleerd sollicitatieproces en kun je zelf bepalen wanneer je het nieuws naar buiten brengt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Oh, en die al gevonden hebt.
130 bekeken
Geen reacties
Categorie: BouwkundeNieuws
Mikki Hoogenboom 14-04-2022 16:19
Onze adviseurs zijn elke dag druk bezig met het bemiddelen tussen opdrachtgevers en medewerkers. Bellen, mailen, gesprekken voeren op kantoor en op locatie. De hele dag in de weer, maar wat houdt een dag nou echt in? In deze "Week van de adviseur": Tim Houtenbos, adviseur bouwkunde.
194 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 24-03-2022 14:08
Wanneer je vacatures leest, zie je vaak een hele rits aan eisen. Functie eisen, pré’s, opleidingen, ervaring etc. Dit kan best ontmoedigend zijn, zeker wanneer je van jezelf weet dat je ondanks die eisen wel in het profiel past en jezelf in die functie ziet. In dit artikel nemen wij je mee in de wereld van eisen. Waar moet je aan voldoen, wat is van ondergeschikt belang en vooral; wat moet jij doen om te laten zien dat jij ondanks alles, toch geschikt bent.
206 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 17-03-2022 11:26
Gisteren (16 maart) was het de dag van de thuiswerker. Twee jaar geleden de dag waarop de eerste lockdown inging. Maar nu het thuiswerkadvies officieel is komen te vervallen, rijst de vraag of thuiswerken een blijvertje is. Steeds meer organisaties zien de voordelen van (gedeeltelijk) thuiswerken en sturen aan op hybride werken. Maar niet alle sectoren kunnen thuiswerken en er zijn veel bedrijven die het niet prettig vinden. Dus als de stofwolk van corona is gaan liggen, blijft thuiswerken dan onderdeel van onze werkweek? En wat heb je er als werkgever eraan?
182 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 10-03-2022 11:07
Ons team breidt uit! En nieuwe collega's op kantoor brengen altijd veel nieuwe energie, gezelligheid en inspiratie. Wij stellen je graag voor aan Renko, onze nieuwe adviseur voor de werktuigbouwkunde.
206 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 3-03-2022 13:31
Het is altijd een beetje een ongemakkelijk onderwerp. ‘Wat verdien je nou eigenlijk?’ is een vraag die je niet snel zal stellen en als je deze al durft te stellen, vaak zorgt voor een awkward silence. Maar waarom doen we hier eigenlijk zo moeilijk over? Waarom durven we onze salarissen niet gewoon te delen met vrienden en familie? En al helemaal niet met collega’s? Is het echt zo erg? In dit artikel zochten wij voor je uit wat er achter deze barrière schuilgaat.
195 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 3-02-2022 14:45
Sinds thuiswerken zijn intrede heeft gedaan in de maatschappij, rijst de vraag steeds vaker welke factoren invloed hebben op het werkgeluk van collega’s, medewerkers en jezelf. Door veranderingen in thuis- en werksituaties kun je soms best ontevreden zijn. Want wat, en misschien wie, zorgt er nou eigenlijk voor dat jij je werk echt leuk vindt? En welke factoren kun je veranderen om jouw werk leuker te maken?
261 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 11-11-2021 11:28
Zie jij soms ook op tegen de bergen werk die je moet verzetten op een dag of heb je vaak het gevoel dat je werk aan het einde van de dag niet af is? Dan kun je misschien wel wat hulp gebruiken op het gebied van efficiënt werken. Met onderstaande tips geven wij jou graag dat beetje hulp.
475 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 4-11-2021 15:08
 Onze adviseurs zijn dagelijks bezig met sollicitatiegesprekken en het evalueren van sollicitatiegesprekken en je kunt er vanuit gaan dat zij regelmatig situaties voorbij zien komen die nogal onhandig zijn. Dit zijn volgens onze adviseurs de stomste dingen die je kunt zeggen en doen tijdens een sollicitatiegesprek. Doe er je voordeel mee! 
478 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Anna Strooper 7-10-2021 13:23
 Ons team breidt uit! En nieuwe collega's op kantoor brengen altijd veel nieuwe energie, gezelligheid en inspiratie. Wij stellen je graag voor aan Michael, onze nieuwe adviseur voor de werktuigbouwkunde. 
463 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 30-09-2021 11:19
Soms is het gras echt groener aan de overkant. En zeker op carrièregebied betekent dat, dat de tijd om over te stappen is aangebroken. Toch blijkt dat solliciteren altijd zorgt voor spanning en onzekerheid. In dit artikel zetten wij een aantal redenen uiteen waarom solliciteren niet altijd gemakkelijk is en waar wij als organisatie jou bij kunnen helpen op het gebied van discreet solliciteren.
515 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 23-09-2021 16:41
Voor veel mensen is het vragen om salarisverhoging een lastig gegeven. Zodanig zelfs, dat veel mensen vaak lang blijven hangen op hetzelfde salaris, terwijl zij inmiddels andere taken hebben gekregen of meer verantwoordelijkheid dragen. Wij willen mensen helpen, daarom schreven wij dit artikel. Met deze vijf tips vergroot jij jouw kansen om een salarisverhoging te krijgen.
1265 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 16-09-2021 10:34
Ons team breidt uit! En nieuwe collega's op kantoor brengen altijd veel nieuwe energie, gezelligheid en inspiratie. Wij stellen je graag voor aan Chris, onze nieuwe recruiter.
480 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 9-09-2021 14:50
Elk halfjaar bieden wij een student een stageplaats binnen Prefound aan. Voor ons is deze stagiair meer dan dat. Bij ons draait een stagiair volledig mee in het team en heeft als belangrijkste taak het bemiddelen van mede-stagiairs bij onze klanten. Afgelopen week is onze nieuwe stagiaire Anna begonnen. Zij is de opvolger van Jimmy en zal de aankomende vijf maanden ons team versterken als Talentcoördinator.
325 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuws
Tom Hoejenbos 2-09-2021 10:14
Voor sommigen is detachering een onbekende term, anderen werken al jaren op deze manier. Toch krijgen wij vaak de vraag wat detachering nou zo interessant maakt. Om die vraag te kunnen beantwoorden, heeft onze adviseur Tom Hoejenbos een aantal interessante uitdagingen bij elkaar gezet.
323 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 15-07-2021 10:29
Zo af en toe kom je tijdens je carrière op het punt dat het tijd is voor iets nieuws. Je voelt je niet meer op je plek bij je huidige werkgever, mist bepaalde aspecten aan jouw functie of je hebt een nieuwe uitdaging gevonden. Allemaal redenen om ontslag te nemen. Maar hoe doe je dat eigenlijk?
591 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuws
Mikki Hoogenboom 8-07-2021 14:35
Van werken in de horeca tot in de schoonmaak en callcenters. Een groot deel van de studenten heeft naast de studie nog een bijbaan. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van het hebben van een bijbaan naast de studie?
426 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Michelle Stoltenborg-Kaasenbrood 1-07-2021 13:26
Atv-dagen, adv-dagen. Wanneer je werkzaam bent in de technische branche heb je er vast wel eens van gehoord of mee te maken gehad. Simpelweg betekent het namelijk vrij zijn, maar waar staat  het eigenlijk voor?
849 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 4-02-2021 13:42
Elk halfjaar bieden wij een student een stageplaats binnen Prefound aan. Voor ons is deze stagiair meer dan dat. Bij ons draait een stagiair volledig mee in het team en heeft als belangrijkste taak het bemiddelen van mede-stagiairs bij onze klanten. Afgelopen week is onze nieuwe stagiair Jimmy begonnen. Hij is de opvolger van Sabina en zal de aankomende vijf maanden ons team versterken als Talentcoördinator.
887 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsStages
Mikki Hoogenboom 21-01-2021 12:02
Voor veel studenten is het afgelopen jaar een moeilijke tijd geweest. Weinig beschikbare stages, online colleges en weinig sociale contacten en evenementen. Dit geldt ook voor onze eigen stagiaire Sabina. Begin september is zij bij ons begonnen op kantoor, om vervolgens het grootste deel van haar stage vanuit huis te werken. Niet altijd even leuk, maar ondanks alles is het toch allemaal goed gekomen. In dit interview vertelt Sabina over haar ervaringen als stagiaire bij Prefound en haar onderzoek.
555 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 14-01-2021 13:51
Nieuw jaar, nieuwe kansen! Voor veel mensen is het begin van het nieuwe jaar hét moment om veranderingen door te voeren. Meer bewegen, stoppen met roken of een nieuwe baan. Van een gezonde levensstijl hebben wij Prefound niet zoveel verstand, maar van nieuwe banen wel! Want hoe zorg je ervoor dat je die ene droombaan bemachtigt? Zeker als deze niet per se vacant is of misschien zelfs nog niet eens bestaat. Kortom; hoe schrijf je een open sollicitatiebrief naar een organisatie waar je graag wilt werken.
680 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 31-12-2020 14:39
Het is gelukt! Je hebt die leuke baan in de wacht gesleept en nu is het moment daar. Jouw eerste werkdag is in aantocht. Vanwege corona werken veel mensen op dit moment thuis of volgens aangepaste regels, maar eerste werkdagen gaan gewoon door. Dus om je zo goed mogelijk voor te bereiden schreven wij dit artikel. Hier vind je alle tips en tricks om van jouw eerste werkdag een doorslaand succes te maken, juist nu in coronatijd.
916 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 19-11-2020 14:48
Het is deze week de ‘Week van de Werkstress’. Tijdens deze week wordt er door verschillende belangengroepen stilgestaan bij de werkdruk op medewerkers. Hoewel de week al een aantal jaar geleden in het leven is geroepen, lijkt het belang ervan op dit moment groter dan ooit. Juist nu veel mensen in aangepaste setting werken of helemaal thuiswerken, minder met elkaar praten en elkaar minder zien is de kans op werkstress groot en zijn de signalen niet altijd even duidelijk. 
1281 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 22-10-2020 10:42
Onze medewerkers zijn ontzettend belangrijk. Niet alleen de collega’s op kantoor, maar vooral ook de gedetacheerde medewerkers die kennis en kunde inzetten bij onze klanten. Daarom spreken wij elke maand af met een van onze medewerkers. Hoe gaat het met ze, hoe vinden ze de functie die ze momenteel bekleden en de organisatie waar ze voor werken. Kortom; hoe is het om als gedetacheerde aan het werk te zijn.
982 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuws
Mikki Hoogenboom 1-10-2020 15:13
Regelmatig krijgen wij vragen over het werken bij Prefound en de voordelen van werken via onze bureau. Om dit een keer op een rijtje te zetten hebben wij dit artikel geschreven en beantwoorden wij de meest gestelde vragen over het werken bij Prefound.
1675 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsWerktuigbouwkunde
Lorenzo Borhem 17-09-2020 14:29
Door de aanhoudende coronacrisis is de afgelopen tijd de werkgelegenheid in de industrie minder geworden. Veel organisaties zijn gereorganiseerd of gaan reorganiseren waardoor veel functies op de tocht komen te staan. Gelukkig zien wij in andere branches juist een groei in openstaande vacatures, zoals de installatietechniek. En daar zitten best veel voordelen aan! Benieuwd? In dit artikel zetten wij de voordelen op een rijtje!
1442 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 3-09-2020 9:50
Elk halfjaar bieden wij een student een stageplaats binnen Prefound aan. Voor ons is deze stagiair meer dan dat. Bij ons draait een stagiair volledig mee in het team en heeft als belangrijkste taak het bemiddelen van mede-stagiairs bij onze klanten. Afgelopen week is onze nieuwe stagiaire Sabina begonnen. Zij is de opvolger van Sterre en zal de aankomende vijf maanden ons team versterken als Talentcoördinator.
1205 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 27-08-2020 14:46
Hoewel de zomervakantie er dit jaar voor veel mensen een anders uitziet dan normaal, kennen we allemaal wel dat gevoel na de vakantieperiode. Je zit weer achter je computer en af en toe dwaal je af naar de afgelopen weken die je hebt doorgebracht met leuke dingen doen, lekker eten, genieten van partners, vrienden of familie en uitslapen. Voor je het weet heb je heimwee naar de camping, je vakantiebestemming of je eigen achtertuin. Niet getreurd! In dit artikel vertellen wij je hoe jij die vakantiedip de baas bent en stralend als een zomers zonnetje weer op je werk verschijnt of thuis achter de computer zit.
1060 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 20-08-2020 15:35
Vroeg of laat lopen wij er allemaal wel een keer tegenaan. Je gaat niet meer met plezier naar je werk en twijfelt over jouw toekomst bij het bedrijf waar je nu zit. Of het nou komt door de werkzaamheden, je baas of collega’s, het is niet altijd gemakkelijk om te bepalen waar jouw onderbuikgevoel vandaan komt. Daarom helpen wij je met dit artikel een handje door de meest voorkomende signalen te benoemen die aangeven dat je eigenlijk wel toe bent aan een nieuwe baan.
1331 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 13-08-2020 13:30
Het is misschien wel een van de belangrijkste documenten die je in je leven maakt. Het Curriculum Vitae, oftewel je CV. Op amper 2 pagina’s moet jij jezelf presenteren aan toekomstige werkgevers en in de praktijk blijkt dat dit niet altijd even gemakkelijk is. Want wat moet er nou eigenlijk allemaal in je CV staan en waar kijken recruiters precies naar? Om die vragen te beantwoorden schreven wij dit artikel, zodat jij een killer CV kunt opstellen en die droombaan kunt bemachtigen.
820 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 23-07-2020 14:45
 Uit recent wetenschappelijk onderzoek uit Groot Brittannië is gebleken dat de proefpersonen die meer dan elf uur per dag werkten 67% meer kans hebben op gezondheidsklachten zoals een hartaanval, dan mensen die dagelijks acht uur per dan werken. Toch zijn er meer symptomen die wijzen op een workaholic dan alleen langer dan acht uur per dag werken. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. 
2125 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuws
Mikki Hoogenboom 16-07-2020 11:21
Waar vroeger veel studenten een bijbaan in de horeca hadden, zie je nu steeds vaker dat studenten graag een bijbaan willen die past bij de studie die zij volgen. Het grote voordeel hiervan is dat je al tijdens je studie, praktijkervaring opdoet. En laten we eerlijk zijn, in de huidige banenmarkt is het fijn om alle beetjes extra ervaring mee te kunnen nemen op je CV. Daarom geven wij je een aantal tips voor het vinden van de perfecte bijbaan.
760 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 9-07-2020 12:10
 Solliciteren is een kunst. Je bent al lang niet meer de enige die op een vacature solliciteert en zeker in de huidige tijd is het moeilijk om op te vallen in een zee van goede kandidaten. Hoe zorg je er dan toch voor dat jij net iets meer in het oog springt? In dit artikel geven wij jou de tips die je nodig hebt om op te vallen tussen al jouw concurrenten! 
852 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsStages
Mikki Hoogenboom 25-06-2020 14:08
Voor veel (afstuderende) studenten is het afgelopen halfjaar een vreemde tijd geweest. Dit geldt ook voor onze eigen stagiaire Sterre. Eind januari bij ons  begonnen op kantoor en vervolgens het grootste deel van haar stage vanuit huis moeten doen. Niet altijd even leuk, maar ondanks alles is het toch allemaal goed gekomen. In dit interview vertelt Sterre over haar ervaringen als stagiaire bij Prefound en haar afstudeerscriptie.
542 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuws
Mikki Hoogenboom 18-06-2020 11:45
Voor velen is er een hoop veranderd de afgelopen tijd en is het soms moeilijk om een nieuwe stap te zetten op zakelijk gebied. De Coronacrisis zorgt voor spanningen en onduidelijkheden op de arbeidsmarkt en binnen organisaties, waardoor sommige beslissingen ineens niet meer zo een goed idee lijken. Hoe kunnen wij als technisch detacheringsbureau helpen? In dit artikel leggen wij de voordelen van detachering in de technische sector en bouw aan je voor, zowel voor werknemer als wergever, zodat je toch een beetje zekerheid hebt in deze onzekere tijd.
657 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 11-06-2020 10:29
Onze medewerkers zijn ontzettend belangrijk. Niet alleen de collega’s op kantoor, maar vooral ook de gedetacheerde medewerkers die kennis en kunde inzetten bij onze klanten. Daarom spreken wij elke maand af met een van onze medewerkers. Hoe gaat het met ze, hoe vinden ze de functie die ze momenteel bekleden en de organisatie waar ze voor werken. Kortom; hoe is het om als gedetacheerde aan het werk te zijn.
1596 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 4-06-2020 15:31
Na drie of vier jaar zwoegen op taaie leerstof, onderzoeken, projecten en scripties is daar het eindelijk hét moment. Je bent afgestudeerd! Allereerst natuurlijk gefeliciteerd, maar nu begint het pas. Het is tijd om aan het werk te gaan. Soms lukt het om nog tijdens of vlak na je afstuderen een baan te vinden, maar het komt vaker voor dat het nog niet helemaal lukt met het bemachtigen van een baan. Don’t give up! In dit artikel geven wij jou vijf tips die je helpen om de tijd tussen studie en werk door te komen!
1275 bekeken
Geen reacties