Talentcoördinator Dennis Krook blikt terug op stage

Jack Zuidam 7-5-2019 11:00
Categorieën: Nieuws

Bij Prefound werken niet alleen professionals in de techniek, maar ook young professionals die graag werkervaring willen opdoen tijdens een stage bij ons op kantoor.

Onze stagiair Dennis liep in de periode van september tot en met januari 2019 stage bij het team van Prefound. Momenteel volgt Dennis de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Inholland. Voor zijn studie ging hij op zoek naar een meeloopstage voor vijf maanden. 

Dennis kwam onze stageplek via Google tegen en nam gelijk contact met ons op. Dennis heeft onderzoek gedaan naar hoe verschillende doelgroepen benaderd kunnen worden door middel van online marketing.  

Direct contact
Voor mijn studie Technische Bedrijfskunde was ik opzoek naar een stage voor 5 maanden. Na regelmatig zoeken naar een passende stage, kwam ik de vacature van Prefound (destijds BK Professionals) tegen. In het eerste gesprek kreeg ik gelijk een goed beeld van de organisatie. Daarnaast mocht ik na afloop van het tweede gesprek gelijk een ronde lopen over de werkvloer om mijn toekomstige collega’s alvast te leren kennen.

Heel collegiaal
Gedurende mijn stage bij Prefound voelde ik mij al vrij snel op mijn gemak. Dit is mede het geval, doordat ik omringd was met jonge en gezellige collega’s. Daarnaast vond ik het heel erg lekker dat er een vrij informele sfeer hangt binnen het bedrijf. Er worden namelijk wel eens geintjes bij elkaar uitgehaald. Verder gingen wij ook altijd gezamenlijk lunchen en hierop aansluitend een potje pingpongen of darten.

Ik was een collega en geen stagiair
Binnen het team van Prefound werd ik gelijk opgenomen als collega en niet als stagiair. Voor mijn gevoel was dit heel positief, aangezien ik gewoon altijd alles aan iedereen kon vragen als ik ergens tegenaan liep. Gedurende mijn eerste maand bij Prefound kwam er namelijk veel informatie op mij af, gedurende deze maand kon ik dan ook vaak terecht bij mijn collega’s.
Mijn functie binnen Prefound was het verzorgen van alle stagebemiddelingen binnen het bedrijf. Voor deze functie was ik heel veel bezig met het communiceren tussen studenten en bedrijven. Daarnaast stelde ik regelmatig vacatures op voor de adviseurs.

Ontwikkeling
Tijdens mijn stage bij Prefound heb ik mij ontzettend goed ontwikkeld, vooral op communicatief gebied. Voorafgaand aan mijn stage zou ik niet zo snel de telefoon pakken om een bedrijf of persoon te benaderen. Ook vond ik het correct en formeel communiceren met bedrijven niet altijd makkelijk. Omdat ik bij Prefound zoveel contact moest hebben met studenten en bedrijven, heb ik mij hier heel erg in ontwikkeld. Activiteiten die hier ook aan bijdroegen waren bijvoorbeeld het bijwonen van intakes of het bezoeken van bedrijven samen met een adviseur.

Ben jij momenteel op zoek naar een stage voor september?
Wij bieden binnen Prefound stageplekken voor studenten die een opleiding volgen op het gebied van Marketing, HRM of Bedrijfskunde. Bekijk hier onze stage vacature!

Zoek jij een stage op het gebied van bouwkunde, werktuigbouwkunde, milieu, elektro, procestechniek, civiel of veiligheid? Bekijk hier al onze stages en afstudeerstages uit ons netwerk. 

blog_image:article_bkprof_15665502615d5fa8f54e68e.png:end_blog_image