Abdo (Werkvoorbereider) bij Züblin: ‘Bouwkunde is mijn droom sinds de middelbare school’

Jack Zuidam 1-7-2019 9:25
Categorieën: Nieuws

In de vaste rubriek ‘De Werknemer’ stellen wij telkens een andere Prefounder voor. Ditmaal Abdelrahaman Elasmar uit Amsterdam. Abdo (29) werkt als Werkvoorbereider bij Züblin Nederland B.V. uit Breda, onderdeel van het wereldwijde Strabag Concern. Abdo wil graag zichzelf ontwikkelen zodat hij later zelf leiding kan geven.

‘Mijn favoriete vak was wiskunde’
Abdo droomt al van een baan in de bouw sinds de middelbare school. Van zijn jeugd heeft hij elf jaar in Egypte gewoond. Hij volgde de bouwkunde opleiding in Egypte voor een jaar toen hij besloot om de opleiding af te maken in Nederland. Op de Hogeschool van Amsterdam heeft hij zijn opleiding gevolgd en afgerond. ‘Bouwkunde is gewoon mijn eeuwige droom en heb eigenlijk nooit aan iets anders gedacht. Ben altijd goed geweest met wiskunde en natuurkunde en vindt dat nog steeds leuk.’

‘Ik kon moeilijk aan een baan komen’
Na het afronden van zijn opleiding ging Abdo opzoek naar een uitdaging in de bouw. In de crisistijd waren er niet veel openstaande vacatures. ‘Het was eindcrisistijd en ik kon moeilijk aan een baan komen. Veel werkgevers wilde kandidaten met minimaal een aantal jaar ervaring. Hierdoor waren er weinig opties en was ik lang aan het zoeken’.
Abdo begon als werkvoorbereider bij een taxatiebureau. ‘Ondanks de functietitel hadden mijn werkzaamheden niet veel met werkvoorbereiding of de bouw te maken. Ik moest vooral aktes bijhouden en woningen controleren in de gemeente Purmerend.’

‘Het leukste vond ik de buitendienst’
Bij het taxatiebureau vond Abdo het leukste om naar buiten te gaan. ‘De buitendienst was het leukste, we gingen dan de kwaliteit van woningen controleren, kijken hoe ver de nieuwbouw projecten waren binnen de gemeente en dan zat je ook niet de hele dag achter je bureau.’
Het werk werd voor Abdo snel ééntonig en zijn droom was altijd om werkzaam te zijn in de bouw, daar had hij immers voor gestudeerd. In zijn periode bij de gemeente Purmerend had hij veel gesolliciteerd en hij was eigenlijk vergeten dat hij zich aangemeld had bij Prefound.

‘Voor het einde van het gesprek was ik aangenomen’
‘Opeens werd ik gebeld door Tim (adviseur bouwkunde) die vertelde dat hij mijn CV was tegengekomen en hij mij graag wilde spreken. Op dat moment was ik op weg naar een ander sollicitatiegesprek waar uiteindelijk niks uit kwam dus dat kwam goed uit. Tim had twee opties waarvan Züblin Nederland B.V. de tweede was. Na een week had ik een gesprek en voor het einde van het gesprek was ik al aangenomen.’

‘Een schip met meerdere stuurmannen’
Abdo werkt nu een aantal maanden bij Züblin en heeft het erg naar zijn zin. ‘Ik krijg veel vrijheid van mijn leidinggevende en hij ondersteunt mij goed. Wanneer je een fout maakt wordt je niet gelijk afgestraft maar juist ondersteunt om het te voorkomen in de toekomst. Dit vind ik heel erg prettig. Mijn collega’s geven mij veel tips en helpen mij graag. Binnen projecten hebben we soms meerdere projectleiders. Dit is soms lastig maar we zeggen altijd dat we een schip hebben met meerdere stuurmannen.’
Abdo werkt mee aan het project ODE (Oosterdokseiland) Amsterdam. Het project ligt aan de oosterzijde van Amsterdam Centraal.

‘Het is één van de mooiste, grootste en moeilijkste projecten van Nederland. Het mooiste vanwege zijn prachtige uiterlijk en de ligging waar het komt te staan. Het project bestaat uit twee delen met elk elf verdiepingen exclusief de twee kelderverdiepingen (parkeergarage). Het moeilijkste, doordat elke verdieping anders is en meerdere architecten er aan hebben gewerkt. De opdrachtgever heeft een eigen architect en Booking.com (de eigenaar van het kantoorgebouw) heeft zijn eigen architecten die verantwoordelijk zijn voor de indeling van de kantoren en andere ruimtes.’

‘Mijn taak is het werk van de afbouw voor te bereiden. Dat houd in dat ik verantwoordelijk ben voor offertes aanvragen en wat daar allemaal nodig voor is en daarna alle benodigde materialen op tijd inkopen zodat ze op tijd worden geleverd. Dat gebeurd op basis van een gehele overall planning waarvan ik af en toe deelplanningen moet aanmaken.’

‘De grootste uitdaging bij dit project is nu het ontstane achterloop (8 maanden) zo goed mogelijk te beperken en er voor zorgen om het niet meer uit te laten lopen. Dit project is zo (goed) ingewikkeld dat zelfs de ervaren medewerkers er heel veel van blijven leren. Dus voor mij als onervarene is dit project ideaal, elke dag leer ik heel veel wat betreft de bouwwereld.’

‘Het is alsof ik altijd een mannetje in mijn rug heb’
‘Doorslaggevend was voor mij dat Prefound en Züblin heel goed begrepen dat ik nog weinig werkervaring had in de bouw en dat ik eigenlijk alleen ervaring had uit mijn stages maar toch mij wilde ondersteunen. Zo blijf ik ook van Prefound horen. Het is alsof ik een mannetje in mijn rug heb die mij altijd ondersteund. Ik wordt nog regelmatig gebeld door Tim en hij wil me graag helpen met allerlei zaken. Ik kan altijd bij hem terecht. Prefound heeft dit jaar ook een aantal workshops beschikbaar gesteld voor hun medewerkers. Dit vind ik heel erg goed en heb mij voor alle workshops aangemeld zodat ik mij kan blijven ontwikkelen, dat vind ik belangrijk.’
Abdo heeft een vriendin en is van plan om volgend jaar samen te gaan wonen en te gaan trouwen. Hij houdt van voetbal, tennis en iets leuks te doen in het weekend met zijn vriendin en haar kind. Real Madrid is zijn favoriete club.

Wat is jouw ambitie?
Bij Prefound kijken wij niet alleen naar je cv, maar wij kijken naar jou als persoon. Wat zijn jouw ambities? Wil je sparren over jouw ambitie? Neem contact op via 088 321 60 00 of stuur een e-mail naar info@prefound.nl.

Wil je meer te weten komen over onze vacatures?
Bekijk ons aanbod en bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen (info@prefound.nl of 088 321 60 00)

blog_image:article_bkprof_15663120855d5c06958b636.png:end_blog_image