Veelgestelde vragen over werken bij Prefound 

Mikki Hoogenboom 1-10-2020 15:13
Categorieën: Detachering, Nieuws

Regelmatig krijgen wij vragen over het werken bij Prefound en de voordelen van werken via onze bureau. Om dit een keer op een rijtje te zetten hebben wij dit artikel geschreven en beantwoorden wij de meest gestelde vragen over het werken bij Prefound.

Wat is detachering precies?

Detachering is een vorm van dienstverband die vooral tegenkomt in de technische sector. In het kort houdt het in dat je bij een detacheringsbureau in dienst gaat en wordt uitgeleend aan een opdrachtgever. Dit kan voor zowel een korte als langer periode zijn. Wij schreven eerder al een uitgebreid artikel over wat detachering precies inhoudt. Deze kun je hier lezen. 

Kom ik bij Prefound in dienst?

Wanneer je bij een van onze opdrachtgevers aan het werk gaat, kom je een jaar lang bij ons in dienst. Dit betekent dat wij jouw salaris uitbetalen en wij de kosten op ons nemen wanneer er sprake is van ziekte of verlof. Je komt dus bij ons in dienst en wij ‘lenen’ je als het ware uit aan de opdrachtgever waar jij aan de slag gaat. 

Wat voor soort contract krijg ik? 

Bij Prefound krijg je een projectovereenkomst. Dit houdt in dat zowel een werkgever als een werknemer per maand kan opzeggen. Wanneer jouw contract afloopt kan de opdrachtgever er voor kiezen om jou in dienst te nemen. Je krijgt vanaf dat moment een contract van de opdrachtgever en bent niet meer in dienst bij Prefound. 

Ook kan de opdrachtgever er voor kiezen om geen contract aan te bieden. In dit geval maak jij jouw tijd bij de opdrachtgever vol en gaan wij opzoek naar een nieuwe opdracht binnen jouw specialisatie.


Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

Over het algemeen is het sollicitatieproces bij ons snel en met korte lijntjes. Wanneer jij op een van onze openstaande vacatures solliciteert, ontvang jij een uitnodiging voor een gesprek met een van onze adviseurs. In dit gesprek wordt er gekeken naar de match tussen jouw en de opdrachtgever. Ook kijken onze adviseurs of er nog andere mogelijkheden binnen handbereik liggen. 

Wanneer het gesprek positief wordt ervaren, stellen wij je voor bij onze opdrachtgever(s) en wordt je uitgenodigd voor een gesprek. Als alle partijen positief zijn over de gesprekken ontvang je, afhankelijk van de opdrachtgever, een voorstel, een uitnodiging voor een tweede gesprek of een competentietest. 

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

De meeste van onze opdrachtgevers zijn grotere organisaties, waar ze vaak goede doorgroeimogelijkheden hebben. Je kunt deze mogelijkheden bespreken met jouw adviseur en vaak in overleg met de opdrachtgever een ontwikkelingsplan opstellen. Met behulp van dit plan kun je dan steeds meer aanvullende taken op je nemen, om zo een stap verder te komen. 

Wat zijn de opleidingsmogelijkheden?

Bij Prefound bieden wij jou de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende workshops en cursussen. Van persoonlijke ontwikkeling tot vakgerelateerde verdieping, bij ons heb je meer dan genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en voor te bereiden op de volgende stap in jouw carrière. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur dan een mailtje naar info@prefound.nl.

Wat als ik toch niet tevreden ben met mijn baan?

Uiteraard doen wij er alles aan om er voor te zorgen dat jij op je plek terecht komt bij een van onze opdrachtgevers. Dit doen wij door middel van uitvoerige gesprekken met jou en de opdrachtgever en de ervaring leert dat wij hier in alle gevallen in slagen. Toch kan het voorkomen dat het niet helemaal klikt tussen jou en de opdrachtgever of dat de functie anders is dan verwacht. 
In dat geval gaan wij in samenspraak met jou en de opdrachtgever opzoek naar een andere functie of andere opdrachtgever. 

Heb je een andere vraag of wil je meer weten over het werken bij Prefound? Neem dan eens contact op met een van onze adviseurs of bel ons op 088 321 6000.

Ben jij opzoek naar de volgende stap in jouw carrière? Bekijk dan hier onze vacatures.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af