5 Tips voor het vinden van de perfecte bijbaan

Mikki Hoogenboom 16-7-2020 11:21
Categorieën: Bijbanen, Nieuws

Waar vroeger veel studenten een bijbaan in de horeca hadden, zie je nu steeds vaker dat studenten graag een bijbaan willen die past bij de studie die zij volgen. Het grote voordeel hiervan is dat je al tijdens je studie, praktijkervaring opdoet. En laten we eerlijk zijn, in de huidige banenmarkt is het fijn om alle beetjes extra ervaring mee te kunnen nemen op je CV. Daarom geven wij je een aantal tips voor het vinden van de perfecte bijbaan.

Tip 1: Gebruik je netwerk

Lang leve de mensen die je kent! Zij kunnen je vaak goed helpen bij het vinden van een passende bijbaan. Denk bijvoorbeeld aan familie en vrienden die in dezelfde richting studeren of hebben gestudeerd als jij of aan kennissen met een eigen bedrijf. Maar vergeet ook zeker niet je medestudenten met een bijbaan en docenten van je opleiding. 

Tip 2: Stuur een open sollicitatie

Heb jij al een organisatie op het oog waar jij graag zou willen werken? Neem dan het heft in eigen hand en stuur een open sollicitatie! Dit is misschien nieuw en spannend, maar het laat zien dat je een initiatiefnemer bent, professioneel kunt zijn en graag stappen zet in jouw carrière. 

Het schrijven van een open sollicitatiebrief werkt iets anders dan wanneer je een brief schrijft als antwoord op een openstaande vacature. Het belangrijkste bij een open sollicitatiebrief is dat je de aandacht van de lezer weet te trekken en jezelf overtuigend kunt verkopen op papier. 

Tip 3: Zorg ervoor dat je een goede indruk kunt maken

Ja, want je bent niet de enige die opzoek is naar een bijbaan. En organisaties zijn voor een bijbaan vaak opzoek naar iemand die een georganiseerde en professionele indruk maken. Dus zorg ervoor dat jouw CV op orde is, je een goede motivatiebrief kunt schrijven en jezelf kunt presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. 

Tips nodig over het maken van een CV of je voorbereiden op een sollicitatiegesprek? Bekijk dan eens deze infographic over succesvol solliciteren of lees dit artikel over hoe je kunt opvallen tijdens het sollicitatieproces!

Tip 4: Gebruik LinkedIn

Ben je student en heb je nog geen LinkedIn? Begin daar dan eens mee! LinkedIn is jouw virtuele netwerk en wanneer jij een goed ingericht profiel hebt, biedt het ontzettend veel kansen en mogelijkheden. Daarnaast is het een investering voor later wanneer je stage moet gaan lopen of op zoek bent naar een fulltime baan. 

Het aanmaken van een LinkedIn-profiel is gratis. Heb je geen idee hoe jij jouw LinkedIn-profiel moet inrichten? Wij schreven eerder al een artikel over het maken van de perfecte LinkedIn-pagina. Deze kun je hier lezen. 

Tip 5: Bekijk onze bijbaan vacatures

Ben jij een technische student in opleiding (bijvoorbeeld bouwkunde, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde, installatietechniek of architectuur) en wil je graag een bijbaan in de richting van jouw studie? Wij hebben regelmatig contact met onze klanten en bieden unieke bijbanen aan bij organisaties die je normaal niet gemakkelijk tegenkomt.

Bekijk hier onze vacatures voor bijbanen in de technische sector.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af