Uitgelichte vacature: Commercieel Adviseur bij Prefound

Mikki Hoogenboom 20-2-2020 13:02
Categorieën: Nieuws, Prefound

Vacatures. Er zijn er honderdduizenden en ze lijken vaak veel op elkaar. Hoe weet je of de tekst in de vacature overeenkomt met de functie en hoe kom je erachter of de organisatie bij jou past wanneer je solliciteert? In deze blogreeks vertellen wij je meer over de organisatie achter de vacatures. 

Wie zijn zij en waarom hebben zij de vacature uitstaan? Wat houdt de functie echt in en wat kun je verwachten als je solliciteert op de vacature? Op deze manier proberen wij een gevoel te geven bij de platte tekst van een vacature. In deze eerste editie onze eigen openstaande vacature voor commercieel adviseur.

Dirk Jan: "Prefound wil haar medewerkers echt begrijpen"

De naam is nieuw, de organisatie niet. Al sinds 2011 is het team van Prefound bezig met het detacheren van technische professionals. Eerst als onderdeel van BK Ingenieurs in IJmuiden, als klein team binnen een grote organisatie. Inmiddels al ruim een jaar onder de naam Prefound, zelfstandig in Alkmaar. 

Prefound is een kleine organisatie, met grote dromen. Inmiddels detacheren wij zo’n 100 technische specialisten, die wij stuk voor stuk persoonlijk begeleiden. Vooral die persoonlijke aanpak is een pijler binnen de organisatie. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat wij onze gedetacheerde medewerkers persoonlijk kennen om hen een passend voorstel te kunnen doen, maar ook het persoonlijk kennen van de teamleden op kantoor is van belang. Juist daardoor vormen wij een team.

“Wat ons anders maakt dan andere detacheringsbureaus? Alles wat wij doen is gericht op het echt begrijpen van onze medewerkers. Wat je zoekt op professioneel gebied en hier samen en in vertrouwen naar opzoek gaan. Dat doen wij omdat wij ervan overtuigd zijn dat wij alleen met oprechte interesse en toegewijde samenwerking onze medewerkers kunnen helpen om de beste keuze voor de toekomst te maken.” 

- Dirk Jan, Directeur

Mikki: "Ik voelde me binnen no-time helemaal thuis in het team"

Bij Prefound zijn er geen afdelingen of specifieke teams. De enige verdeling die wordt gemaakt is tussen de medewerkers op kantoor en de gedetacheerde medewerkers bij de klanten. Het team op kantoor bestaat momenteel uit 11 collega’s in verschillende functies. In de eerste plaats onze 7 adviseurs; Dirk Jan, Tim, Tom, Pieter, Gideon, Lorenzo en Mike. Deze heren hebben dagelijks contact met onze gedetacheerde medewerkers, onze klanten en zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt voor alle partijen. De adviseurs werken nauw samen en zijn naast een leuk stel collega’s ook echt vrienden geworden.   

Daarnaast bestaat het team uit een aantal teamleden in ondersteunende functies, zoals Femke en Michelle voor de HRM en administratie en Mikki voor de marketing en communicatie rondom Prefound. Ook hebben wij elk halfjaar een stagiaire, op dit moment is dat Sterre. De dames van Prefound zorgen er eigenlijk voor dat de heren zich kunnen focussen op het detacheren en zijn redelijk onmisbaar als het gaat om het reilen en zeilen van de organisatie. 

“Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat nieuwe collega’s zo open en oprecht geïnteresseerd zijn. Niet alleen in wat je kan op professioneel gebied, maar ook wie je bent als persoon. Wat je leuk vindt, hoe je thuissituatie is en waar je waarde aan hecht. Ik voelde me binnen no time helemaal thuis in het team!”

- Mikki, Marketing en Communicatie Specialist

De sfeer in het team is relaxt en gemoedelijk. Er wordt veel waarde gehecht aan de balans tussen werk en privé. Bij ons hoef je geen uitgebreide verantwoording af te leggen wanneer je een keertje een uurtje eerder weg moet of later begint. Gezin en familie gaat altijd voor en dit wordt door het gehele team gewaardeerd en gerespecteerd. Je hebt alle ruimte en vrijheid om je werk naar eigen inzicht in te richten, maar de verantwoordelijkheid ligt bij jezelf. 

Mike: "In deze functie leer je elke dag wat bij"

Als commercieel adviseur kom je bij ons op kantoor in Alkmaar terecht. Samen met Tim, Tom, Pieter en Dirk Jan bestier je de bouwkundige klanten. Denk hierbij aan aannemers, ingenieursbureaus, architectenbureaus en (ontwikkelend) bouwbedrijven. Kom je bij Gideon, Lorenzo en Mike in het team, dan verzorg je de werktuigbouwkundige klanten. Dit zijn bijvoorbeeld machinebouwers, offshore bedrijven en installatiebedrijven.   

“Als commercieel adviseur kom je in contact met veel verschillende grote en kleine organisaties. Van grote multinationals in de offshore tot lokale aannemers en ingenieursbureaus. Juist deze verscheidenheid aan contacten zorgt ervoor dat je een brede kennis ontwikkelt van de markt. Elke keer dat wij op bezoek zijn bij een bedrijf of contact hebben met een klant leren wij weer iets nieuws. Vervolgens kunnen wij dit weer inzetten bij andere klanten, waardoor wij onszelf echt ontwikkelen als experts.”

-    Mike, Commercieel Adviseur Industrie en Installatietechniek

Elke dag ziet er anders uit voor een adviseur. Zo kun je de ene dag de hele dag op kantoor zitten voor intakes met nieuwe medewerkers en het rondmaken van contracten. De volgende dag ben je de hele dag onderweg voor bedrijfsbezoeken en contact met gedetacheerde medewerkers. In principe ben je als adviseur vrij om je eigen tijd in te delen. Per week zijn er een aantal momenten waarop je op kantoor moet zijn, zoals op maandagochtend tijdens het werkoverleg. Tijdens dit overleg bespreken wij de wekelijkse focus, plannen en kijken we terug hoe de vorige week verlopen is. Dit is belangrijk omdat persoonlijk contact bij ons hoog in het vaandel staat. Iedereen is graag op de hoogte van wat er gaande is binnen Prefound. 

"De sfeer bij Prefound is informeel, waar een eigen verantwoordelijkheidsgevoel de lat legt, en niet het management. De kennis die wij met elkaar in huis hebben en de drang om het beste in elkaar naar boven te halen, heeft mij overtuigd om hier te komen werken. Ik heb bij Prefound echt geleerd hoe belangrijk persoonlijke aandacht is voor klanten, kandidaten en medewerkers, maar ook binnen ons team op kantoor in Alkmaar."

-  Lorenzo, Commercieel Adviseur Industrie en Installatietechniek

Tom: "De voorwaarden bij Prefound zijn gewoon goed"

Werken bij Prefound heeft zo zijn voordelen. Het kantoor is gevestigd in Alkmaar, dus geen files of lange reistijden naar de Randstad, maar lekker in de buurt. Sommige collega’s komen gewoon lekker op de fiets. We zitten op een centrale locatie die zowel met de auto, fiets als het OV goed bereikbaar is.

Flexibiliteit. Daar houden we van bij Prefound. Maak je geen zorgen, je hoeft niet van 8:00u tot 20:00u beschikbaar te zijn. Flexibiliteit bij Prefound is meegaan met de markt, de kandidaten, het team en de organisatie. 

Als adviseur krijg je een leaseauto tot je beschikking. Nee, je krijgt geen Tesla of Range Rover. Wel een lekkere auto die je ook privé kunt gebruiken.

Je komt te werken in een platte organisatie met een klein team op kantoor. Geen letterlijke of figuurlijke hiërarchie, maar iedereen gelijkvloers en gemakkelijk benaderbaar. Vragen kan en mag altijd en het hele team zal er voor je zijn om je te helpen.

LUNCH! Bij ons geen zelfgesmeerde bammetjes of restjes van de vorige avond die je mee moet nemen. Wij lunchen gezamenlijk, met een gevarieerde lunch. Daarnaast genoeg fruit, koekjes en andere snacks om je dag mee door te komen.

“De voorwaarden bij Prefound zijn gewoon goed. Geen gedoe, maar gewoon alles goed geregeld. Van een goed salaris en bonusregelingen, tot een gezamenlijke lunch, een tafeltennistafel en een ontzettend prettig kantoor. Alles draagt er aan bij dat je hier op je plek zit en goed je werk kunt doen.”

-    Tom, Commercieel Adviseur Bouwkunde  

Ben jij na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over onze organisatie en lijkt het je leuk om onderdeel te worden van ons team? Klik dan hier om te solliciteren op onze vacature commercieel adviseur bouwkunde. Meer interesse in de functie van commercieel adviseur industrie en installatietechniek? Klik dan hier en misschien ben jij binnenkort wel onze nieuwe collega! Wij kijken er naar uit!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af