4 Redenen waarom solliciteren moeilijk is

Mikki Hoogenboom 30-9-2021 11:19
Categorieën: Nieuws, Solliciteren

Soms is het gras echt groener aan de overkant. En zeker op carrièregebied betekent dat, dat de tijd om over te stappen is aangebroken. Toch blijkt dat solliciteren altijd zorgt voor spanning en onzekerheid. In dit artikel zetten wij een aantal redenen uiteen waarom solliciteren niet altijd gemakkelijk is en waar wij als organisatie jou bij kunnen helpen op het gebied van discreet solliciteren.

Ik weet niet waar ik moet beginnen

Begrijpelijk. Waar je voorheen opzoek moest naar een functie die jij interessant vond, kun je in de huidige markt soms wel twintig vacatures vinden die die goed aansluiten bij jouw profiel, openstaan bij het allerleukste bedrijf van Nederland (zeggen ze) en natuurlijk geweldige voorwaarden bieden. Dit zorgt ervoor dat jij soms door de bomen het bos niet meer kan zien en de zoektocht uiteindelijk snel staakt. 

Om te voorkomen dat jij de moed al snel opgeeft, helpen wij jouw graag met het vinden van de juiste baan. Zoals onze adviseur Dirk Jan Wit zegt: “Je moet niet aan zomaar een baan komen, je moet aan dé baan komen.” Bij Prefound stellen wij jou daarom niet zomaar ergens voor. Samen met jou kijken wij naar werkgevers die echt bij jouw passen, niet alleen qua voorwaarden, maar ook qua sfeer en collega’s. Wij regelen gerichte sollicitaties bij bedrijven waarvan wij uit ervaring weten of jij daar als werknemer bij past. 

Mijn baas mag het niet weten

Misschien wel een van de meest voorkomende redenen om niet te solliciteren is het feit dat je niet wilt dat je baas erachter komt. Zeker binnen de bouwbranche zijn er veel bedrijven die met elkaar samenwerken en werkgevers die elkaar goed kennen. Deze linkjes tussen werkgevers kunnen er daarom voor zorgen dat het voor jou een te grote stap is om bij de andere partij te solliciteren waarvan je weet dat je het daar beter naar je zin zal hebben. 

Daarom is het bij Prefound mogelijk om anoniem te solliciteren. Wij leggen anoniem jouw CV voor aan een door jou gekozen opdrachtgever. Wanneer zij enthousiast zijn en zekerheid geven dat ze jou willen uitnodigen voor een gesprek, ontvangen zij jouw contactgegevens. 

Daarnaast kunnen wij voorafgaand aan eventuele gesprekken al inventariseren wat de salarisrange is, welke contractvormen worden aangeboden en wat de arbeids- en secundaire voorwaarden zijn. Dit zodat jij al voordat jouw CV wordt voorgelegd een keuze kunt maken of de werkomstandigheden passend zijn voor jou.

Ik wil niet platgebeld worden door recruiters

Dat begrijpen wij heel goed. Er is niks vervelender dan vijf minuten na het uploaden van jouw CV de hele dag belletjes te krijgen met de vraag of de een of andere recruiter uit niemandsland jouw mag voorstellen bij een vage partij waar je nog nooit van hebt gehoord.

Wij zullen je wel bellen, dat hoort er bij. We zullen je niet doodgooien met allerlei snelle voorstellen. Bij ons heb je zelf controle over waar je wordt voorgesteld.  

Detacheringsbureaus hebben een slechte reputatie

Helaas is dit een realiteit die moeilijk te veranderen is. Deels is dit te wijten aan typerende detacheringsbureaus die klakkeloos jouw CV van internet plukken, tien minuten met jou bellen om te horen wat je zoal zou willen en vervolgens jouw CV bij een dozijn verschillende opdrachtgevers neersmijten. Is dit de manier? Daar zullen wij niet over oordelen. (Of toch wel.)

Is het onze manier? Absoluut niet. Bij Prefound vinden wij het belangrijk dat er een goede band wordt opgebouwd tussen onze adviseurs en onze kandidaten. Wij nemen de tijd voor jou als persoon en kijken verder dan jouw CV. Wij horen graag hoe je persoonlijke situatie is, wat je ambities zijn en wat je echt graag wilt. Wij geven objectief advies met betrekking tot welke bedrijven passen bij jou als persoon en we zijn niet bang om te zeggen dat je iets beter niet kunt doen. 

Lees jij dit en kom je tot de conclusie dat een of meerdere van deze redenen jou carrière in de weg staan? Dan helpen wij jou graag. Neem eens contact op met een van onze adviseurs en misschien kunnen wij al deze redenen wel voor jou wegnemen en een kans bieden om jouw carrière weer op weg te helpen. 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af