Medewerkersmoment: Mark Bakker

Mikki Hoogenboom 11-6-2020 10:29
Categorieën: Bouwkunde, Nieuws

Onze medewerkers zijn ontzettend belangrijk. Niet alleen de collega’s op kantoor, maar vooral ook de gedetacheerde medewerkers die kennis en kunde inzetten bij onze klanten. Daarom spreken wij elke maand af met een van onze medewerkers. Hoe gaat het met ze, hoe vinden ze de functie die ze momenteel bekleden en de organisatie waar ze voor werken. Kortom; hoe is het om als gedetacheerde aan het werk te zijn.

Voor deze editie spreken we met Mark Bakker. Mark is 40 jaar en  woont in Heerhugowaard. Momenteel werkt hij bij Heddes Bouw & Ontwikkeling als werkvoorbereider in de bouw. 

De bouw zit in de familie

“Als kind ben ik opgegroeid in de bouw, het zit in mijn bloed. Mijn vader heeft altijd een eigen bouwbedrijf gehad, waardoor ik er van jongs af aan mee bezig ben geweest. De afgelopen 4 jaar ben ik min of meer aan een stuk in dienst geweest van Prefound en heb ik bij verschillende partijen gezeten. Via Prefound ben ik ooit begonnen bij Hofbouw, althans, theoretisch. Ik zat toen bij Sinnige Bouw.”

“Inmiddels zit ik als werkvoorbereider bouw bij Heddes Bouw & Ontwikkeling. Deze functie is net even anders dan mijn vorige functie, meer traditioneel werkvoorbereider. Ik zit nu wat breder in de functie en dat maakt het leuk. Ik merk eigenlijk sinds ik hier zit, dat ik dat stiekem wel een beetje heb gemist. Nu ben ik bijvoorbeeld zelf verantwoordelijk voor een deel van de juiste inkoop.”

Een bedrijf moet echt bij je passen

“Het is wel gek om in deze coronatijden aan een nieuwe opdracht te beginnen. Ik ben nu pas voor de derde keer op kantoor, waardoor de eerste periode in een nieuwe functie wel even lastig is. Ik ben nog zo nieuw en het is jammer dat je in deze tijd niet iedereen meteen persoonlijk leert kennen. Nu gaat veel via Skype of Teams, zelfs onze vrijdag middag borrelvergadering is een Skypeborrel geworden!”

“Heddes werkt in principe veel vanaf kantoor, maar in deze fase van dit project zit ik op locatie in Amsterdam vanwege veel ad hoc vragen. Het leuke aan het werk bij Heddes is het hechte team en het persoonlijke contact. Ik moet wel zeggen dat het werk het ook wel toelaat om een leuke band met collega’s op te bouwen. Er zijn kleine, maar toch wel belangrijke verschillen in vergelijking met mijn vorige baan. Zo lunchen we bijvoorbeeld echt met z’n allen. Alle timmerlieden en bouwvakkers samen met het aansturende team, we zijn meer een eenheid. Het hele team zit bij elkaar en iedereen kent elkaar. Uiteraard houden we in deze tijd wel rekening met de corona-maatregelen en de gepaste afstand van anderhalve meter, maar we zorgen er toch voor dat wij een team gevoel behouden.”

“Het scheelt ook dat het veel mensen uit dezelfde omgeving zijn, dus je komt elkaar nog wel eens tegen. Het fijne is dat Heddes onderdeel is van Ballast Nedam, ook daar kunnen we collega’s raadplegen voor hun kennis en ervaring, maar we werken met een klein team. Op die manier heb je het beste van twee werelden.”


Een leuk project is het halve werk

“Op dit moment werk ik voor Heddes aan een renovatieproject voor de British School of Amsterdam. Zij zullen de oude gevangenis in Amsterdam betrekken, maar deze moet eerst compleet worden gerenoveerd. Het gebouw stamt uit 1890 en heeft in de Tweede Wereldoorlog bekende gevangenen gehad zoals Hannie Schaft en de familie van Anne Frank.”

“Het project is een mix van renovatie en nieuwbouw. Zo worden verschillende cellen gebruikt als lokalen voor de leerlingen of kantoren, maar worden er ook een hele nieuwe gymzaal en science gebouw opgebouwd. Het project liep al en ik ben onlangs bij het team gekomen. Mijn directe collega Nico zit hier vanaf het begin en inmiddels werken wij goed samen als team.”

Detachering biedt zekerheid

“In nasleep van de vorige crisis kwam ik thuis te zitten. Op dat moment is er veel onzekerheid. Wat moet je gaan doen? Waar kom je terecht? Ik ben in de toeleveranciers kant terecht gekomen waar ik niet helemaal gelukkig was.” 

“Hier kan een detacheringsbureau uitkomst in bieden. Ik heb ooit in een ver verleden via een detacheringsbedrijf gewerkt en dat beviel toentertijd goed. Het is moeilijk om tijdens het solliciteren te bepalen of een bedrijf wel of niet bij je past en daarom ben ik ook in zee gegaan met Prefound. Ik heb een leuke klik met Tim en Dirk Jan, zij weten wat ik belangrijk vindt en wat een organisatie nodig heeft. Dit werkt voor alle partijen heel erg fijn. En via detachering kon ik terug naar het vak wat ik echt leuk vind, werkvoorbereider in de  bouw.”

Bij Prefound is alles transparant en duidelijk

“Via Tim ben ik bij Prefound terecht gekomen. Daarnaast heb ik veel contact met Dirk Jan. Beide mannen hebben een fijn en groot netwerk en een transparante werkwijze. Tim is zelfs een keer meegegaan naar een sollicitatiegesprek! Er wordt geen onzin verkocht en ook als er niks in het verschiet lag, werd dat eerlijk gezegd. Dat zorgt voor een fijn en goed contact. Ook is de vertrouwensband met de adviseurs zodanig goed dat je gemakkelijk kunt aangeven hoe je over een bepaald bedrijf of functie denkt. Zelfs als het niks is, kun je dit gemakkelijk bij Tim en Dirk Jan kwijt. Daarom zie ik Prefound ook echt als mijn werkgever en dat zet ik ook zo op mijn CV.” 

“Nadat ik mijn vorige functie niet helemaal op mijn plek zat, kwam ik weer bij Tim en Dirk Jan terecht. ik zat bij een grote kozijn producent maar wilde weer terug naar de aannemerskant. Hierop volgde Sinnigebouw (ruim een jaar , grotendeels via Prefound) en  Smits bouwbedrijf  (waar ik ca 2 jaar zat via Prefound),  waarna ik “vrij kwam” doordat het grote project waar ik aan werkte niet definitief doorging.”

“Er kwamen enkele opties voorbij, waaronder Heddes Bouw & Ontwikkeling. Ik wist niet zeker of het wel iets voor mij was, maar ik ben toch op gesprek gegaan. En dat is maar goed ook! Ik heb toen een ontzettend leuk gesprek gehad met Joost Keijzer en binnen no time kon ik op tweede gesprek komen. Dit keer met een aantal directe collega’s. De klik was goed en met twee weken kon ik aan de slag bij Heddes Bouw & Ontwikkeling. In vergelijking met mijn vorige plaatsing was dat iets rustiger, want dat ging toentertijd binnen één week.”

“In de nabije toekomst blijf ik lekker werkvoorbereider, je bent toch een grote spil in het bouwproces. Ik wil graag groeien binnen deze functie, zodat ik wat meer zelfstandig  aan de slag kan in de grotere projecten. Mijn doel is wel om senior werkvoorbereider te worden, maar daarvoor wil ik eerst meer ervaring opdoen op de grotere projecten in de loop der jaren.” 

Wil je meer weten over werken op basis van detachering of ben je opzoek naar een nieuwe baan? Neem dan eens contact op met een van onze adviseurs of bekijk onze vacatures!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af