Michiel (Uitvoerder) bij Regiobouw: 'Ik voel me hier als een vis in het water'

Jack Zuidam 14-5-2019 13:19
Categorieën: Nieuws

In de vaste rubriek ‘De Werknemer’ stellen wij telkens een andere Prefounder voor. Ditmaal Michiel Zuidhof uit Vijfhuizen. Michiel (41) werkt als Uitvoerder bij Bouwbedrijf Regiobouw Haarlemmermeer B.V. in het Schiphol-Rijk. Michiel is begonnen als timmerman en leerde de kneepjes van het vak van twee ervaren timmermannen op leeftijd.

‘Ik ga het gewoon proberen’
Michiel was nooit zo leergierig, de praktijk was en is nog steeds het allerleukst! Na zijn opleiding MBO Bouwkunde begon Michiel als timmerman / assistent uitvoerder. Hij is snel doorgegroeid tot meewerkend uitvoerder waarbij de nadruk op de rol als uitvoerder lag. Toen het wat slechter ging in de bouw is hij naar een andere aannemer gegaan als uitvoerdersfunctie / calculator. ‘Ik had calculeren nog nooit gedaan maar ik dacht, ik ga het gewoon proberen’. Na acht leuke jaren te hebben gehad begon de crisis en moest Michiel hier helaas weg. Enkele maanden heeft hij gewerkt in de interieurbouw maar hier lag niet zijn ambitie. Een voormalig collega had Prefound getipt om contact op te nemen met Michiel.

‘Ik werd keurig gebeld door Tom (Adviseur Bouwkunde) of ik wilde komen praten, toen ben ik langs geweest op het kantoor van Prefound en hebben we een heel leuk gesprek gehad. Tom had een lange lijst met aannemers bij zich en ging tijdens het gesprek alvast strepen waarna er twee over bleven’. Regiobouw stond boven aan de lijst en daar ging Michiel als eerste op gesprek. ‘Het gesprek ging heel goed en voordat ik buiten was had Regiobouw al gebeld met Tom; ‘Dit wordt hem!’.

‘Je kan hier net zo makkelijk een praatje maken met een directeur als met een timmerman, heel toegankelijk’
‘Mijn werkdag is heel divers! Ik begin ’s ochtends met een bak koffie met de mannen, daarna lopen we even door wat er precies gedaan moet worden op een dag. Ik krijg energie van het diverse werk, zo zit ik binnen op kantoor en het volgende moment help ik mee op de bouwplaats. Ja, dit bevalt me heel erg goed! Goede keuze geweest om hier te komen, leuke mensen, leuke collega’s en leuke werken. Ik voel me hier als een vis in het water!’

‘Persoonlijke contact, dat lees je overal over Prefound en dat is écht een gigantisch pluspunt!’
‘Ik heb wel eens ervaring gehad met andere detacheerders en die gooien eigenlijk je CV gewoon door en komen met opties waar je op voorhand al had aangegeven dat het niks zou worden. Het doorslaggevende was het persoonlijke contact, dat lees je overal over Prefound en dat is écht een gigantisch pluspunt! Tom is ook hier langs geweest en hij belt regelmatig, ik vind dat jullie het hartstikke leuk doen.’

‘Mede dankzij Prefound heb ik die kans nu gekregen en daar wil ik zeker voor gaan’
Uiteindelijk wil Michiel doorgroeien als Projectleider bij Regiobouw. ‘Mede dankzij Prefound heb ik die kans nu gekregen en daar wil ik zeker voor gaan’. In het weekend houdt Michiel van een biertje doen met vrienden, lekker barbecueën in de tuin en sleutelen aan brommers en auto’s. In Juni gaat Michiel trouwen en dan…. Is het tijd om te genieten!

Wat is jouw ambitie?
Bij Prefound kijken wij niet alleen naar je cv, maar wij kijken naar jou als persoon. Wat zijn jouw ambities? Wil je sparren over jouw ambitie? Neem contact op via 088 321 60 00 of stuur een e-mail naar info@prefound.nl.

Wil je meer te weten komen over onze vacatures?
Bekijk ons aanbod en bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen (bellen, mailen of Whatsappen met onze adviseurs).

blog_image:article_bkprof_15663121985d5c0706d6763.png:end_blog_image