De voordelen van een recruiter in 2023

Michael van Genderen & Mikki Hoogenboom 5-1-2023 10:00
Categorieën: Detachering, Nieuws

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Veel mensen kiezen er in deze periode voor om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Toch is het niet altijd gemakkelijk om door de bomen het bos te blijven zien. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan, kan het soms moeilijk zijn om op eigen kracht de juiste vacature te vinden of je CV onder de aandacht te brengen bij werkgevers die jij ziet zitten. In veel gevallen kan een recruiter in zo’n situatie een waardevolle hulp zijn. Maar wat zijn precies de voordelen van het gebruikmaken van een recruiter tijdens jouw sollicitatieproces?

Wanneer wij voor het eerst in contact komen met kandidaten horen wij vaak opmerkingen als "ik kan toch zelf wel een baan vinden?", "Ik ken die bedrijven zelf ook wel, daar heb ik jullie niet voor nodig." of "Hoezo moeten jullie geld aan mij verdienen?". Wij begrijpen deze bezwaren, Toch weten wij dat er enorme voordelen zitten aan werken via een recruiter.

Het netwerk van een recruiter

Een recruiter heeft vaak toegang tot vacatures die niet openbaar worden gemaakt. Recruiters hebben vaak een uitgebreid netwerk en werken vaak samen met bedrijven om hen te helpen bij het vinden van geschikte kandidaten voor specifieke functies. Dit betekent dat zij toegang hebben tot vacatures die niet op de gebruikelijke vacaturebanken te vinden zijn. Soms zien wij een opening bij een bedrijf die het bedrijf zelf nog niet ziet, of weten we dat er ergens een functie vrijkomt of dat er bepaalde profielen altijd benodigd zijn. Ook als de vacature niet online staat.

Bij Prefound hebben we een groot regionaal netwerk, voornamelijk in Noord- en Zuid-Holland. Onze adviseurs hebben regelmatig contact met verschillende opdrachtgevers in o.a. de machinebouw, industrie, aannemerij, bouw, installatietechniek en elektrotechniek.

Je cv laten controleren door een recruiter

Een recruiter kan je helpen bij het opstellen van een goed cv en sollicitatiebrief. Als experts in hun vak hebben ze vaak veel ervaring in het beoordelen van cv’s en kunnen zij goede adviezen geven over welke gegevens er wel of niet in moeten staan. Zo weet je zeker dat jij jezelf op de best mogelijke manier presenteert aan werkgevers en is de kans groot dat jij op gesprek mag komen.

Benieuwd hoe je een cv moet schrijven? Wij schreven eerder het artikel 'Hoe stel je een killer cv op', waarin wij de belangrijkste tips geven voor het opstellen van een goed cv. Hulp nodig bij het maken van je cv? Neem eens contact met ons op. We helpen je graag.

Zorgen voor een goede match

Een recruiter kan je helpen bij het vinden van een baan die echt bij je past. Of je nu opzoek bent naar een grote carrièreswitch, of juist wat flexibeler wil gaan werken. Een recruiter helpt bij het maken van de juiste match tussen jou als sollicitant en de werkgever. Zij hebben vaak uitgebreide kennis van verschillende branches en kennen de verschillende opdrachtgevers binnen die branche. Zo kunnen zij kijken welke werkgever past bij jouw wensen en voldoet aan jouw eisen.

Begeleiding tijdens een sollicitatieproces.

Naast het beoordelen van cv’s, zijn recruiters ook gespecialiseerd in het soepel doorlopen van sollicitatieprocessen. Als je op zoek gaat naar een nieuwe baan komt er veel op je af en dit kan soms voor stressvolle situaties zorgen. Dan is het fijn als je iemand hebt om mee te sparren, of iemand die je kan helpen bij het beantwoorden van bepaalde vragen. Solliciteren is over het algemeen iets wat je een keer in de paar jaar doet. Voor ons is het dagelijkse kost. Ook kan een recruiter voor jou gesprekken inplannen bij werkgevers waarvan jij weet dat je er zou willen werken.

Wanneer je via ons solliciteert, kom je eerst bij ons op kantoor op gesprek. Zo kunnen wij elkaar een beetje leren kennen en krijgt de betreffende adviseur met wie jij om tafel zit een goed beeld van jouw wensen en eisen. Vervolgens gaat de adviseur, in overleg met jou, kijken welke opdrachtgevers passend zijn. Wanneer jij tevreden bent over de opties, neem onze adviseur contact op met de opdrachtgevers en regelt een gesprek op de locatie van de opdrachtgever. Tijdens het gehele proces houdt je contact met onze adviseur, tot het moment dat jij ergens aan de slag kan.

Het inzetten van een recruiter tijdens jouw sollicitatieproces levert dus verschillende voordelen op voor jou als sollicitant. Je komt in aanraking met vacatures waarvan je niet wist dat ze bestonden, krijgt hulp bij het opstellen van je CV en sollicitatiebrief en je wordt vakkundig begeleid bij jouw zoektocht naar die ene leuke, nieuwe baan. 

Dus, twijfel je al langere tijd of je wel op je plek zit in je huidige functie, maar weet je niet zo goed waar en hoe je moet beginnen met het vinden van een nieuwe baan? Onze adviseurs helpen je graag!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af