Oeps! Wat je niet moet doen tijdens een sollicitatiegesprek

Mikki Hoogenboom 4-11-2021 15:08
Categorieën: Nieuws, Solliciteren

 Onze adviseurs zijn dagelijks bezig met sollicitatiegesprekken en het evalueren van sollicitatiegesprekken en je kunt er vanuit gaan dat zij regelmatig situaties voorbij zien komen die nogal onhandig zijn. Dit zijn volgens onze adviseurs de stomste dingen die je kunt zeggen en doen tijdens een sollicitatiegesprek. Doe er je voordeel mee! 

Niet doen: Naar je CV kijken

Tijdens een sollicitatiegesprek gaat de persoon tegenover je er vanuit dat je weet wat je zelf in jouw CV hebt gezet. Ga dus niet kijken naar je eigen CV, dat zorgt voor een onzekere houding en minimaliseert jouw kans op de functie. Zorg ervoor dat je de informatie uit je hoofd kent, desnoods stamp je het erin.

Niet doen: Afgeven op je huidige werkgever

Het is te gemakkelijk om jouw huidige werkgever/collega’s naar beneden te halen om er zelf beter uit te komen tijdens een sollicitatiegesprek, maar een ervaren recruiter ziet hier snel doorheen. Je mag best antwoord geven op de vraag waarom je weg wilt bij jouw huidige werkgever, maar houd het bij jezelf en voorkom dat je gaat klagen. Zo iemand wil niemand in dienst hebben.

Benieuwd wat je wel moet doen tijdens een sollicitatiegesprek? Wij schreven hier al eerder dit artikel over.

Niet doen: Lange antwoorden

De persoon tegenover je is niet geïnteresseerd in een bloemlezing van jouw carrière en heeft echt meer te doen die dag. Houd je antwoorden daarom kort en bondig, maar ga niet antwoorden met alleen ja of nee. Dat is weer het andere uiterste en zorgt voor een ongemakkelijke sfeer tijdens het gesprek. Het kan de impressie wekken dat je eigenlijk geen interesse hebt in de functie en dat je daar met tegenzin zit. Zond om op die manier je kans te ruïneren.

Niet doen: Clichés gebruiken

Jeukwoorden als ‘geen 9-tot-5-mentaliteit’, ‘probleemoplossers’, ‘hands on’, ‘kan zelfstandig maar ook een echte teamspeler’... Dit soort termen zorgen niet voor extra punten tijdens een gesprek en voegen inhoudelijk niks toe. Als jij jezelf beschrijft, geef dan duidelijk voorbeelden in plaats van dit soort woorden.

Niet doen: Zeggen dat je geen zwakke punten hebt

Onzin. Niemand is perfect en iedereen kan groeien en ontwikkelen. De persoon tegenover je is ook niet opzoek naar je zwakke punten om jouw CV op stapel ‘afgewezen’ te leggen, maar stelt deze vraag om te kijken of jij beschikt over zelfkennis en of je verder wilt leren. En zwakke punten benoemen is eigenlijk een sterk punt. Dus zorg ervoor dat je een aantal punten hebt waar je graag aan zou willen werken.

Niet doen: 'What's in it for me'.

Nederheid is een mooie eigenschap. In je eerste gesprek zijn onderwerpen als ‘salaris’, ‘secundaire voorwaarden’ of andere voordelen nog niet van toepassing. Zo een gesprek is om te bekijken of jij überhaupt geschikt bent voor de functie, of jij als persoon bij het team zou passen en of je iets toe kan voegen aan het bedrijf. Begin hier dus ook gewoon nog niet over. Een salarisindicatie wordt wel vaak gevraagd, dus geeft daar antwoord op maar ga niet meteen in onderhandeling.
 

Meer weten over de do's en don't's van het solliciteren? Neem dan eens contact met ons op. Wij helpen je graag!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af