Eric (Werkvoorbereider) bij Amstelvliet Bouw: “Terug bij de start!”

Simone Klepper-van der Gaag 1-11-2018 11:46
Categorieën: Nieuws
In de vaste rubriek ‘De Werknemer’ stellen wij telkens een andere BK Professional voor. Ditmaal Eric Nelissen uit Santpoort-Noord. Eric (42) werkt als Werkvoorbereider bij Amstelvliet Bouw in Amsterdam. Na zijn studie ging hij bij dit bedrijf aan de slag en het toeval maakt dat hij nu weer aan de slag is bij Amstelvliet Bouw.

Eric wist in zijn jeugd gelijk wel raad met tekenen en in zijn tienerjaren hield hij zich al bezig met ontwerpen. “Een leraar op de Havo zei ooit: ‘Je bent geen taalwonder, voor jou zijn het mijlpalen om deze taaltoetsen te behalen’.” Het woord ‘mijlpalen’ zette Eric aan het denken. De term mijlpalen werd vaak gebruikt in de bouw. Hij besloot na de MTS om de opleiding Bouwkunde te volgen aan de hogeschool in Haarlem. Na zijn diplomering was Amstelvliet Bouw zijn eerste werkgever, dat was zijn eerste mijlpaal! Het bedrijf waar hij veel ervaring heeft opgedaan en waar hij jaren later opnieuw met volle overgave aan de slag is met diverse mooie projecten.

Grootschalige projecten in Amsterdam
In de loop der jaren heeft Eric gewerkt aan veel grote projecten, de bouw van diverse appartementencomplexen, het realiseren van een tijdelijke rechtbank tot de bouw van grote luxe villa’s. ‘Juist de afwisseling tussen dit soort projecten maakt mijn werk ontzettend leuk’. Eric heeft bij diverse aannemers en ingenieursbureaus gewerkt tot hij in contact kwam met Dirk Jan Wit (één van onze adviseurs).

Op zoek naar nieuwe kansen in de bouw
‘Het contact met Dirk Jan verliep goed en voordat ik bij Amstelvliet Bouw aan de slag ging, heb ik via BK Professionals bij mijn vorige opdrachtgever kennisgemaakt met 3D-ontwerpen en BIM. Hartstikke leerzaam, maar ik merkte wel dat ik graag meer aanwezig wilde zijn bij de korte termijn projecten op het gebied van renovatie en verbouwen. Dus heb ik besloten om met Dirk Jan verder te kijken naar nieuwe mogelijkheden. Al pratend kwamen wij bij Amstelvliet Bouw, mijn eerste werkgever.’

Het voelt heel vertrouwd
‘Vrij snel was het duidelijk dat ik hier weer aan de slag mocht. Het voelt heel vertrouwd om hier weer aan het werk te zijn. De samenwerking met mijn collega’s en de kennis die wij met elkaar delen zorgen voor een goede werksfeer. Ook met Dirk Jan heb ik altijd plezierig contact. We delen interesses en wij hebben oprechte gesprekken. Dat vind ik veelal wel een verschil met andere detacheringsbureaus, BK Professionals is open en eerlijk.’

Toekomstige mijlpalen
‘Mijn ambitie is om vooral veel plezier in mijn werk te hebben, betrokken te zijn in de bouwwereld en op termijn door te groeien. Ik heb al gesprekken gehad bij Amstelvliet Bouw om op organisatorisch niveau zaken uit te gaan zetten. Naast mijn werk wil ik genieten van mijn gezin.’

Eric heeft privé een druk bestaan, hij is bepaald geen stilzitter. Behalve die ene avond in de week waar hij in de Yoga-studio een moment voor zichzelf pakt. De rest van de week brengt hij graag tijd met zijn vrouw en kinderen door en klust hij aan het huis (die zij volledig zelf hebben verbouwd).

Wat is jouw ambitie?
Bij BK Professionals kijken wij niet alleen naar je cv, maar wij kijken naar jou als persoon. Wat zijn jouw ambities? Wil je sparren over jouw ambitie? Neem contact op met Simone Klepper-van der Gaag via 088 321 25 20 of stuur een e-mail naar simone@bkprofessionals.nl.

Wil je meer te weten komen over onze vacatures?
Bekijk ons aanbod en bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen (bellen, mailen of Whatsappen).

blog_image:article_bkprof_15410692625bdad9ce4623e.jpg:end_blog_image