6 vragen aan onze stagiaire Manon

Mikki Hoogenboom 3-2-2020 10:19
Categorieën: Nieuws, Stages

Aan al wat leuk is komt een eind. Zo ook aan de stageperiode van Manon. Deze superstagiaire uit Schagen heeft ons de afgelopen vijf maanden bijgestaan als talentcoördinator en heeft daarna onderzoek gedaan naar de tevredenheid van onze oud-medewerkers. Om haar periode bij ons officieel af te sluiten, blikken wij terug op haar stage bij ons op kantoor in Alkmaar. 

Wat was je eerste indruk van Prefound als organisatie?

Prefound kwam op mij meteen over als een warme en gezellige organisatie. Iedereen is erg open en wil graag helpen wanneer ik ergens niet uitkom. Ook is er vanaf het begin veel interesse geweest in het onderzoek wat ik heb gedaan. Hierdoor heb ik gemerkt dat de collega's bij Prefound echt waarde hechten aan de input van de stagiaire.

Waar ging je onderzoek over?

Tijdens mijn stage periode heb ik onderzoek gedaan naar hoe oud-medewerkers van Prefound de dienstverlening hebben ervaren en wat er eventueel verbeterd kan worden. Het doel van het onderzoek was om een beter beeld te krijgen van hoe de oud-medewerkers de dienstverlening hebben ervaren en hoe Prefound deze personen terug kan laten keren bij de organisatie. De conclusie van mijn onderzoek is geweest dat Prefound dit proces kan verbeteren. Daar heb ik een passend advies voor gegeven en dit zal later dit jaar in praktijk worden gebracht. 

Hoe was de begeleiding tijdens jouw stageperiode?

Tijdens mijn stage ben ik goed begeleid. Ondanks dat er wat wisselingen in begeleiders is geweest, heb ik altijd het gevoel gehad dat ik overal terecht kon met vragen. Iedereen is altijd bereid geweest om mij te helpen en informatie is altijd binnen handbereik geweest.

Wat was het hoogtepunt van je stage?

De echte hoogtepunten tijdens mijn stage hadden maar zijdelings met werk te maken. Dit zijn de momenten geweest waarop wij met het hele team iets zijn gaan doen, zoals het kerstdiner of een avondje FRDS (netwerkborrel in Alkmaar red.) Ik vond het erg leuk om mee te gaan naar deze evenementen, omdat ik hierdoor het gevoel heb gekregen dat ik echt bij het team hoor. 

Als je één ding moet noemen wat je hebt geleerd bij Prefound, wat is dat dan?

Prefound heeft mij een goed beeld gegeven van hoe het bedrijfsleven eruit ziet. Dit door middel van wekelijkse werkoverleggen, deelname aan bedrijfsbezoeken en intakegesprekken. Ook werd er soms overlegd over enkele issues waar iemand tegenaan liep en werd er gezamenlijk gezocht naar oplossingen. Door dit soort gesprekken heb ik veel meegekregen over het functioneren in een team binnen een organisatie en wordt je zelf ook geconfronteerd met onderwerpen waar je tijdens je studie niet of nauwelijks aandacht aan besteed. Prefound heeft mij echt geleerd hoe het werkt als je werkt!

Als jij je stage in één zin zou moeten omschrijven, hoe zou je dat dan doen?

Ik heb een supergezellige, leuke en leerzame stage gehad waar ik de rest van mijn carrière positief op terugkijk!

Manon is tot 31 januari 2020 bij ons in dienst geweest als stagiaire. Zij heeft haar stage succesvol beëindigd en ontvangt binnenkort haar eindcijfer! Wij wensen Manon heel veel succes met het vervolg van haar studie Technische Bedrijfskunde aan InHolland Alkmaar! Lieve Manon, bedankt voor alles en heel veel succes!