Voor werkgevers: Is thuiswerken het nieuwe normaal?

Mikki Hoogenboom 17-3-2022 11:26
Categorieën: Nieuws, Prefound

Gisteren (16 maart) was het de dag van de thuiswerker. Twee jaar geleden de dag waarop de eerste lockdown inging. Maar nu het thuiswerkadvies officieel is komen te vervallen, rijst de vraag of thuiswerken een blijvertje is. Steeds meer organisaties zien de voordelen van (gedeeltelijk) thuiswerken en sturen aan op hybride werken. Maar niet alle sectoren kunnen thuiswerken en er zijn veel bedrijven die het niet prettig vinden. Dus als de stofwolk van corona is gaan liggen, blijft thuiswerken dan onderdeel van onze werkweek? En wat heb je er als werkgever eraan?

De afgelopen jaren heeft thuiswerken een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zo zijn de mogelijkheden voor online vergaderen, plannen en werken in no time geprofessionaliseerd en zijn de mogelijkheden om thuis optimaal je werkdag door te komen eindeloos. Als werkgever is het een stuk gemakkelijker geworden om jouw werknemers thuis te laten werken.

Voordelen van thuiswerken

Thuiswerken geeft vertrouwen en zorgt voor een veilige werksfeer. Wanneer jij jouw werknemers thuis laat werken geef je aan dat jij jouw werknemers vertrouwt. Dit zorgt voor loyale werknemers en die zijn hun gewicht in goud waard. Daarnaast zorgt het voor een goed imago als organisatie en als werkgever. Zeker in deze tijd waarin er meer banen dan mensen zijn, kan een goed imago omtrent thuiswerken het verschil maken wanneer een kandidaat de keuze heeft uit verschillende werkgevers.

Een ander voordeel van thuiswerken is de motivatie van de werknemers. Het werken vanuit huis zorgt voor een versterkt verantwoordelijkheidsgevoel en werknemers zijn effectiever met hun werktijd bezig doordat zij minder reistijd hebben, meer afspraken na elkaar in kunnen plannen en vaak minder lang pauzeren. Ook is er thuis over het algemeen minder afleiding, zoals bellende collega’s of klanten die op bezoek komen. Hierdoor zijn werknemers geconcentreerder en productiever. 

Daarnaast zie je dat thuiswerkers minder vaak ziek zijn. Of dat te maken heeft met het feit dat thuiswerkers minder in contact komen met anderen of dat de balans tussen werk en privé beter in verhouding is, is niet helemaal duidelijk. Toch blijkt uit onderzoek dat thuiswerkers die één of meerdere dagen thuiswerken vaker tevreden zijn, minder stress ervaren en zich minder vaak ziekmelden. 

En als klap op de vuurpijl; kosten. Werknemers op kantoor kosten meer, dan wanneer zij thuiswerken. Wanneer je dit goed uitwerkt en hier creatief mee omgaat, kun je veel kosten besparen. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een kleiner kantoor, waardoor je als werkgever huur bespaart. Ook kun je besparen op reiskosten, omdat jouw medewerkers minder vaak gebruik maken van de auto of het OV. Bijkomend voordeel daarvan is dat je bijdraagt aan een beter milieu.

Nadelen van thuiswerken

Uiteraard zijn er niet alleen maar voordelen voor werkgevers. Zo is een van de meest genoemde redenen om thuiswerken niet te accepteren, het feit dat werknemers misbruik kunnen maken van de situatie. 

Net als op kantoor is het belangrijk dat je als werkgever een goede thuiswerkplek faciliteert. Alleen dan kunnen jouw werknemers ook daadwerkelijk hun werk goed doen. Soms betekent dit dat je als werkgever moet investeren in bureaus, stoelen, laptops en andere materialen. Zeker wanneer je al een volledig uitgerust kantoor hebt, lijkt dit een nutteloze investering. 

Thuiswerkers vinden het vaak lastig om werk en privé gescheiden houden. Uit onderzoek is gebleken dat thuiswerkers vaak langer doorwerken, of vaker bezig zijn met werk dan moet. Dit kan resulteren in werknemers die sneller uitgeblust zijn of de balans tussen werk en privé juist helemaal kwijt zijn. Het is daarom als werkgever erg belangrijk om duidelijke afspraken te maken met jouw werknemers over de grenzen van werk en privé.

Een logisch gevolg van thuiswerken is minder contact met collega’s en minder mogelijkheden om belangrijke zaken te bespreken als werkgever. Doordat iedereen vaker thuiszit is het lastiger om iedereen bij elkaar te krijgen. Zeker wanneer je als werkgever grote aankondigingen wil doen of bepaalde dingen wil presenteren, kan het soms nadelig zijn dat jouw werknemers thuiswerken. Veel ondernemers vinden dat de groepsdynamiek anders is wanneer werknemers fysiek bij elkaar zijn. “Er wordt meer bereikt en er is meer creativiteit. Samenkomen is belangrijk voor de binding met het bedrijf.”

Wat je als werkgever moet doen

Als werkgever heb je zorgplicht. Dit betekent dat jij verantwoordelijk bent voor een veilige en gezonde werkomgeving. Met de intrede van thuiswerken is het zicht hierop een stuk minder geworden, maar wanneer jij jouw werknemers thuis laat werken of dit actief promoot, moet je zorgen voor de volgende dingen;

  • Een laptop in bruikleen
  • Een goed bureau en een goede stoel. 
  • Toetsenbord, muis en eventueel een extra beeldscherm voor je laptop.
  • Laptopsteun

Daarnaast kan je als werkgever ook nog een kleine bijdrage doen aan de onkosten op de dagen dat er wordt thuisgewerkt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld koffie, elektra etc. Dit bedrag is maximaal €2,- per dag en kan alleen op de dagen worden uitgekeerd dat er daadwerkelijk thuis wordt gewerkt.

Wanneer we alle do's en dont's tegen elkaar afwegen, kunnen we stellen dat thuiswerken niet snel zal verdwijnen. Zowel organisaties als medewerkers gedijen er goed op en de faciliteiten zijn er. Dus, ben je als werkgever nog niet helemaal om? Misschien is dit het moment om toch de stap te zetten. 
 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af