6 vragen aan onze stagiaire Sabina

Mikki Hoogenboom 21-1-2021 12:02
Categorieën: Nieuws, Stages

Voor veel studenten is het afgelopen jaar een moeilijke tijd geweest. Weinig beschikbare stages, online colleges en weinig sociale contacten en evenementen. Dit geldt ook voor onze eigen stagiaire Sabina. Begin september is zij bij ons begonnen op kantoor, om vervolgens het grootste deel van haar stage vanuit huis te werken. Niet altijd even leuk, maar ondanks alles is het toch allemaal goed gekomen. In dit interview vertelt Sabina over haar ervaringen als stagiaire bij Prefound en haar onderzoek.

Wat was je eerste indruk van Prefound als organisatie?

Mijn eerste ontmoeting met Prefound was via een videogesprek via Teams. Tijdens dit gesprek viel het mij op dat Prefound een erg open en losse organisatie was. Dit idee werd bevestigd toen ik voor het eerst op kantoor kwam kijken. Ik werd open ontvangen door het team. 

Waar ging je onderzoek over?

Mijn onderzoek ging over het opzetten van een referral recruitment programma voor Prefound. Referral recruitment houdt in dat nieuwe kandidaten kunnen worden aangedragen door bekenden uit het netwerk van Prefound. Het programma dat ik op heb mogen zetten, zet een vergoeding tegenover het aandragen van geschikte kandidaten voor de vacatures die bij Prefound openstaan. 

Hoe was de begeleiding?

Toen ik startte bij Prefound werd er via een rooster op het kantoor gewerkt. De eerste week werd hier wat verschoven om mij extra op kantoor te laten werken zodat zij alles zo goed mogelijk persoonlijk konden uitleggen. Na vier weken moesten we vanwege corona toch volledig thuiswerken. Ook tijdens de thuiswerkperiode is er goede begeleiding gegeven. Er werd vanuit Prefound vaak gevraagd hoe ik ervoor stond en of ik ergens hulp bij nodig had. Ook was er dagelijks een dagstart met Mikki om de dag door te spreken en te kijken hoe het met het onderzoek verliep. 

Wat was het hoogtepunt van je stage?

Doordat we volledig thuiswerken werd er vanuit Prefound een online kerstborrel georganiseerd met een borrelpakket en een game. Dit was erg gezellig om bij te wonen en ondanks de fysiek afstand zorgde de borrel wel voor een teamgevoel. 

Als je één ding hebt geleerd bij Prefound, wat is dat?

Dat je van elke situatie die je voor je kiezen krijgt het beste moet maken. Zo heb ik vanaf de vijfde week volledig thuisgewerkt. Vanuit Prefound is mij toen ook verteld dat iedereen in deze situatie kampt met bepaalde dingen. Het is belangrijk om zelf een weg te vinden in wat voor jou past en werkt, hiervoor hoef je niet te streng voor jezelf te zijn. 

Als jij je stage in één zin zou moeten omschrijven, hoe zou je dat doen?

Mijn stage heb ik als een bijzondere en leerzame tijd ervaren. Het was in het begin wat vreemd om een stage vanuit huis te doen. Maar ondanks deze situatie heb ik kennis gemaakt met een leuk team en ervaringen opgedaan die ik kan gebruiken in mijn verdere carrière. 

Lieve Sabina, ondanks de rare tijden en het meewerken op afstand willen wij je vanuit Prefound ontzettend bedanken voor je inzet en het opzetten van het nieuwe referral recruitmentprogramma. Wij wensen je veel succes met je verdere studie en hopen je over een paar jaar als eigen ondernemer aan de slag te mogen zien gaan!

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af