Waarom je nu moet kiezen voor de installatietechniek

Lorenzo Borhem 17-9-2020 14:29
Categorieën: Nieuws, Werktuigbouwkunde

Door de aanhoudende coronacrisis is de afgelopen tijd de werkgelegenheid in de industrie minder geworden. Veel organisaties zijn gereorganiseerd of gaan reorganiseren waardoor veel functies op de tocht komen te staan. Gelukkig zien wij in andere branches juist een groei in openstaande vacatures, zoals de installatietechniek. En daar zitten best veel voordelen aan! Benieuwd? In dit artikel zetten wij de voordelen op een rijtje!

Op dit moment is er veel werkgelegenheid in de installatietechniek (gebouwgebonden installaties). Zowel bij installateurs op het gebied van elektrotechniek als bij installateurs op het gebied van riolering, sanitair en klimaatinstallaties (verwarming en airco). Binnen de techniek zorgen deze installateurs ervoor dat alle faciliteiten binnen bijvoorbeeld kantoorpanden op en top functioneren. 

Zoals gezegd, zitten er een aantal grote voordelen aan werken in de installatietechniek. Welke voordelen dat precies zijn, vind je hieronder;

Meer werkgelegenheid 

Binnen de installatietechniek is er momenteel relatief veel werkgelegenheid. Van montage tot management. Op alle niveau’s vind je openstaande vacatures. Hierdoor kun je alle kanten op!

Een hoop doorgroeimogelijkheden

Omdat je binnen de installatietechniek vaak bij een grotere organisatie terecht komt, zijn er legio mogelijkheden om door te groeien en jezelf te ontwikkelen. Zie jij jezelf over een paar jaar in een management functie? Dan is de kans groot dat je in de installatietechniek deze droom kunt verwezenlijken.

Meer dan twee weken extra vakantie.

Over het algemeen heb je binnen de installatietechniek meer vrije dagen dan binnen andere sectoren.  De standaard binnen de installatietechniek is 25 vrije dagen + 13 ATV. Die 13 atv -dagen zijn maar liefst 2,5 week extra vrije dagen!

Veel budget vrij voor cursussen en opleiding

Gezien het feit er gemiddeld minder interesse is in installatietechniek, word er vanuit werkgevers veel budget vrijgemaakt voor mensen die wel kiezen voor de installatietechniek. Hierbij kun je denken aan verdiepende cursussen binnen jouw vakgebied of een extra opleiding om een stap te zetten in jouw carrière.

Vanaf mbo-4 al aan de slag

Binnen de industrie ligt de standaard van opleiding vaak op hbo-niveau. Echter kun je binnen de installatietechniek meteen aan de slag vanuit een vakgerelateerde mbo-4 opleiding.

Je wordt betrokken bij de huidige energietransitie

Wanneer je werkzaam bent in de installatietechniek word je betrokken bij de huidige energietransitie. Deze energietransitie is de overgang naar een situatie waarin de energievoorziening structureel anders van aard en vorm is dan in het huidige energiesysteem. In dit nieuwe systeem is fossiele brandstof grotendeels vervangen door duurzame energiebronnen, is er veel aandacht voor energiebesparing en energieopslag en is de energievoorziening meer decentraal georganiseerd.

Ben jij op dit moment opzoek naar een nieuwe uitdaging en lijkt de installatietechniek jou interessant? Neem hier contact met mij op! Ik help je graag met het vinden van een passende functie binnen deze interessante, dynamische branche!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af