Nieuws en ervaringen met Prefound

Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom 4-06-2020 15:31
Na drie of vier jaar zwoegen op taaie leerstof, onderzoeken, projecten en scripties is daar het eindelijk hét moment. Je bent afgestudeerd! Allereerst natuurlijk gefeliciteerd, maar nu begint het pas. Het is tijd om aan het werk te gaan. Soms lukt het om nog tijdens of vlak na je afstuderen een baan te vinden, maar het komt vaker voor dat het nog niet helemaal lukt met het bemachtigen van een baan. Don’t give up! In dit artikel geven wij jou vijf tips die je helpen om de tijd tussen studie en werk door te komen!
9 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom 28-05-2020 16:31
De een schrijft ’s avonds op de bank een sollicitatiebrief, de ander is drie dagen bezig met het opzetten van het perfecte CV. Echter, uit onderzoek is gebleken dat naast de motivatie in je brief en een opvallend CV, het tijdstip van solliciteren ook belangrijk is. In dit artikel vertellen wij je op welk moment jij het beste kunt solliciteren om jouw kansen optimaal te benutten.
40 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom 14-05-2020 13:16
Wil jij een nieuwe uitdaging of ben je opzoek naar je eerste baan en denk je eraan om de installatietechniek in te gaan? Dan maak je een goed keuze! Door de enorme variatie in specialisaties, zijn er veel mogelijkheden binnen de installatietechniek. In dit artikel leggen wij je precies uit wat het inhoudt om te werken bij een installatiebedrijf en wat jouw kansen in deze branche zijn.
115 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom 7-05-2020 11:55
Heb jij voor een technische studie gekozen of ben je begonnen aan een technische studie? Dan is het soms lastig om door de bomen het bos te zien. Waar moet je beginnen met het kiezen van je vakken of specialisatie, welke stageplaats is goed voor jou en wat gebeurt er als je bent afgestudeerd? Waar kom je dan terecht? Gelukkig kun je zelf je eigen succes bepalen en als bemiddelingsbureau zien wij het als onze maatschappelijke plicht om studenten en young professionals te helpen en faciliteren bij advies op het gebied van carrière, het vinden van een goede stage of de eerste stappen als technisch specialist in de huidige markt. Maak er gebruik van!
97 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom 30-04-2020 12:00
Je hebt een leuke baan en je hebt het gevoel dat het goed gaat, maar toch ben je zenuwachtig voor je functioneringsgesprek? Dat begrijpen wij wel. Ondanks het feit dat je geen wolkje aan de lucht ziet, kan een functioneringsgesprek spannend zijn. Dus hoe ga jij goed voorbereid jouw functioneringsgesprek in? Onze adviseurs geven jou een aantal tips, zodat jij kan schitteren tijdens je gesprek.
107 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Sterre van der Velde 24-04-2020 10:55
Ken je dat? Je begint aan een interessante studie, maar je hebt nog niet helder voor ogen welke richting je op wilt gaan? Dat is iets waar veel studenten mee te maken hebben. Gelukkig ontwikkel je over het algemeen meer inzicht tijdens het volgen van vakken, het maken van projecten en natuurlijk het lopen van stages. Veel studenten geven aan tijdens de stageperiode meer waardevolle informatie te krijgen dan tijdens de colleges op school. Bij Prefound vinden wij het dan ook belangrijk dat jij als student een bewuste keuze kunt maken in het begin van je carrière.
152 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom 3-04-2020 14:07
In 2019 werd LinkedIn door bijna 4,6 miljoen Nederlanders gebruikt. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer organisaties, recruiters en detacheerders potentiële kandidaten benaderen via dit zakelijke social media platform. Maar hoe zorg je er als professional voor dat jouw profiel opvalt en overtuigt? In dit artikel leggen wij je uit hoe jij het jouw LinkedIn profiel kan inrichten zodat jij opvalt.
261 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom & Sterre van der Velde 26-03-2020 14:58
De afgelopen weken zijn wij wereldwijd overrompeld door de impact van het Coronavirus. Bedrijven, steden en zelfs landen zijn op slot gegaan om de verspreiding van dit virus een halt toe te roepen. Ook in Nederland zijn de afgelopen weken extreme maatregelen genomen om het virus in te dammen. Een groot deel van de Nederlandse beroepsbevolking werkt momenteel thuis, wat resulteert in drukte op de netwerken, vrijwel lege snelwegen en een hoop creatieve oplossingen om alles vanuit huis te kunnen bolwerken.
186 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mike van der Toorn 19-03-2020 11:19
Solliciteren. Het is misschien wel een van de meest zenuwslopende dingen die we doen in ons leven. Je bent opzoek naar een nieuwe stap in je carrière en het sollicitatiegesprek is hét moment om jezelf van je beste kant te laten zien. Dat is best moeilijk. Als detacheringsbureau begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het is om goed over te komen tijdens eens sollicitatiegesprek. Daarom hebben wij onze adviseur Mike gevraagd om de beste tips en tricks voor een topsollicitatie op een rijtje te zetten. Zo kun jij goed voorbereid en met een gerust hart de volgende stap in je carrière zetten.
174 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom 5-03-2020 16:30
 “Detachering? Dan ben je toch uitzendkracht?” Met enige regelmaat horen wij dit. Voor sommigen is detachering een bekende term, anderen zijn er nog nooit mee in aanraking gekomen. Toch hebben veel mensen er een mening over. Maar wat is detachering nou eigenlijk? En waarom kan het interessant zijn voor jou? In dit artikel geven wij je de ins en outs, zodat je zelf een mening kunt vormen.
347 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Dirk Jan Wit 27-02-2020 14:41
Als we kijken naar de afgelopen twee jaar is er voor de solliciterende kandidaat in de bouw veel veranderd. In alle branches wordt hard gevochten om goede werknemers en als je opzoek bent naar een nieuwe baan heb je het over het algemeen voor het uitkiezen. In dit artikel vertelt onze directeur en adviseur bouwkunde Dirk Jan Wit je meer over de huidige stand van zaken op de arbeidsmarkt en geeft hij je een eerlijke kijk op wat je kan en hoort te verdienen als je in de bouw werkt. Zo kun je tijdens je sollicitatieprocedure aansturen op goede voorwaarden en de juiste vergoeding.
338 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom 20-02-2020 13:02
Vacatures. Er zijn er honderdduizenden en ze lijken vaak veel op elkaar. Hoe weet je of de tekst in de vacature overeenkomt met de functie en hoe kom je erachter of de organisatie bij jou past wanneer je solliciteert? In deze blogreeks vertellen wij je meer over de organisatie achter de vacatures. 
469 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom 3-02-2020 10:19
Aan al wat leuk is komt een eind. Zo ook aan de stageperiode van Manon. Deze superstagiaire uit Schagen heeft ons de afgelopen vijf maanden bijgestaan als talentcoördinator en heeft daarna onderzoek gedaan naar de tevredenheid van onze oud-medewerkers. Om haar periode bij ons officieel af te sluiten, blikken wij terug op haar stage bij ons op kantoor in Alkmaar. 
200 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom 7-01-2020 13:10
Het afgelopen jaar hebben wij voor onze gedetacheerde medewerkers verschillende workshops georganiseerd. Deze zijn ontzettend goed ontvangen door de aanwezige medewerkers en omdat wij veel positieve reacties hebben gekregen, hebben wij besloten om dit jaar gewoon weer een aantal workshops te verzorgen.
257 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom 5-12-2019 10:03
Het jaar 2019 loopt alweer ten einde en dat betekent dat het tijd is om terug te blikken. Het afgelopen jaar is voor Prefound het eerste jaar onder een nieuwe naam en op een nieuwe locatiegeweest. Hoe heeft het team dat ervaren? En onze klanten en medewerkers? Directeur Dirk Jan Wit kijkt terug op 1 jaar Prefound.
244 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Simone Klepper-van der Gaag 12-09-2019 11:13

Programma Aanpak Stikstof (PAS), gekwalificeerd personeelstekort, verhoogde eisen aan duurzaamheid. Kortom genoeg dynamiek in de bouwwereld. Wij vroegen twee adviseurs van de afdeling Bouw wat hun visie is over de aanhoudende ontwikkelingen en de verwachting voor 2020.

469 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Jack Zuidam 23-07-2019 10:15
Het wordt deze week weer on-Hollands warm met tempraturen in het zuiden van het land richting de 40 graden. Weermannen voorspellen dat het warmterecord in Nederland zal sneuvelen! Met deze 5 tips sleep jij je door je werkweek heen naar het weekend.
437 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mitch Vonk 8-07-2019 9:08
Zoektocht
Voor mijn opleiding Small Business & Retail Management aan het NHL Stenden was ik, in december vorig jaar, op zoek naar een afstudeerstageplek voor een periode van een half jaar. Daarom was ik destijds al gauw op Indeed.nl gaan kijken naar interessante stageplekken. Hieruit kwam Prefound als beste naar voren, mede door de korte reisafstand, de jonge collega’s en de bovenmaatse stagevergoeding.
449 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Jack Zuidam 1-07-2019 9:25
In de vaste rubriek ‘De Werknemer’ stellen wij telkens een andere Prefounder voor. Ditmaal Abdelrahaman Elasmar uit Amsterdam. Abdo (29) werkt als Werkvoorbereider bij Züblin Nederland B.V. uit Breda, onderdeel van het wereldwijde Strabag Concern. Abdo wil graag zichzelf ontwikkelen zodat hij later zelf leiding kan geven.
691 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Simone Klepper-van der Gaag 7-01-2019 12:00
Technisch detacheringsbureau BK Professionals vestigt zich met 12 medewerkers in Alkmaar en wordt onder de naam Prefound voortgezet. Mede vanwege de groei van het aantal opdrachtgevers in Noord-Holland vindt Prefound een zelfstandige vestiging van belang.
872 bekeken
Geen reacties
Simone Klepper-van der Gaag 15-05-2018 15:12
Ze spitte door diverse vacatures en solliciteerde bij BK Professionals. Zodoende kwam zij in het vizier van Lorenzo Borhem, adviseur bij BK Professionals. ‘Samen met Lorenzo heb ik mijn loopbaan in kaart gebracht en gekeken naar opties bij diverse opdrachtgevers.’
1033 bekeken
Geen reacties
Simone Klepper-van der Gaag 8-05-2018 14:55
Tijdens zijn reis werd Dion door meerdere recruiters gebeld. ‘Aan de ene kant vindt je dat irritant want je bent op reis, maar aan de andere kant raak je daarvan als starter toch gecharmeerd. Het is als starter best lastig een juiste keuze te maken.
2006 bekeken
Geen reacties
Simone Klepper-van der Gaag 9-04-2018 12:00
‘Wat ik fijn vindt aan BK Professionals is dat zij onderling goed op de hoogte zijn van elkaars werk en dat ik altijd goed geïnformeerd wordt. Zij weten wat zij aan mij hebben en ik weet wat ik van BK Professionals kan verwachten.’
1599 bekeken
Geen reacties
Simone Klepper-van der Gaag 5-03-2018 14:23
‘Züblin was bij mij een bekende partij en ik hoefde niet twee keer na te denken. In december zat ik aan de tafel met de directeur van Züblin Nederland en Tim assisteerde mij daar goed bij.
1250 bekeken
Geen reacties
Tom Hoejenbos 5-02-2018 13:24
Nu de tijd weer langzaamaan terugdraait, is het mogelijk voor jou ook een mooi moment om weer eens verder om je heen te gaan kijken.
911 bekeken
Geen reacties
Simone Klepper-van der Gaag 31-01-2018 10:38
Ik zou studenten de stage bij BK Professionals zeker aanraden omdat je in een jong team terecht komt. Dit maakt het voor jou ook gemakkelijk om jezelf te ontwikkelen.‘
2921 bekeken
Geen reacties
Lorenzo Borhem 18-12-2017 12:40
Buiten de standaard motieven voor een baanwisseling, spelen bepaalde personen onbewust een belangrijke rol. Ik heb het over de zogeheten ‘collega’.
1065 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Lorenzo Borhem 18-12-2017 11:47
 Vroeg of laat lopen we er allemaal een keer tegenaan. Het gevoel dat je niet helemaal lekker op je plek zit in je huidige functie of binnen de organisatie waar je nu werkt. Vaak is het lastig om te bepalen wat de reden is dat jij je zo voelt en over het algemeen zijn het meedere factoren die invloed hebben. Zit jij op dit moment met een onderbuikgevoel en kun je niet precies bepalen waar het aan ligt? Lees dan dit artikel. Misschien kunnen wij je een handje helpen.
255 bekeken
Geen reacties
Maarten Spierenburg 27-11-2017 14:37
Ben jij nog op zoek naar een stage voor volgend jaar? Bekijk alle stage en afstudeerstagesvoor februari 2018.
745 bekeken
Geen reacties
Simone Klepper-van der Gaag 21-11-2017 13:13
‘Mijn keuze viel op BK Professionals omdat ik het gevoel kreeg dat zij echt voor mij op zoek gingen. Bij andere detacheringsbureaus werd ik als het ware gestuurd op functies zonder naar mijn mening te vragen en te kijken of deze vacatures daadwerkelijk zouden aansluiten bij mij als persoon’.
2128 bekeken
Geen reacties
Simone Klepper-van der Gaag 11-10-2017 12:37
Nicolai werd uitgenodigd bij het hoofdkantoor in IJmuiden. “Het voelde niet als een sollicitatiegesprek, maar een netwerkgesprek. Het gesprek was open mindend en wij keken naar wat wij elkaar konden bieden. Wij hadden een klik en kwamen er al snel uit dat de functie Bedrijfsleider bij Ooijevaar goed bij mij aansloot.”
2074 bekeken
Geen reacties
Simone Klepper-van der Gaag 27-07-2017 13:11
Ik ben enthousiast over deze vorm van dienst verlenen, je helpt studenten met de start van hun ontwikkeling van hun carrière en je helpt de opdrachtgevers aan jonge inspirerende talenten. Mijn functie was dan ook geen stagiair, maar talentcoördinator’.
3119 bekeken
Geen reacties
Simone van der Gaag 5-07-2017 14:27
Tijdens zijn opleiding liep hij vervolgens stage bij een bouwbedrijf en toen wist Raymond het zeker: ‘Ik ga aan de slag in de bouw’. Na het afronden van zijn opleiding heeft Raymond bij diverse bedrijven als Uitvoerder gewerkt. Toen de crisis zijn intrede deed besloot Raymond zelfstandig ondernemer te worden. ‘Ik wilde zelf mijn projecten kiezen en meer uitdaging!’
2079 bekeken
Geen reacties
Jur Hoekstra 14-06-2017 9:23
Bouw snakt naar jong talent
Een grote oorzaak van deze ontevredenheid bij MBO studenten in de bouwsector is te verklaren door de afname in de bouw sinds 2008. Bouwbedrijven konden door de crisis minder leerbanen aanbieden. Dit leidde tussen 2011 en 2016 tot een daling van 38% aan mbo-leerlingen in de bouw en infra. Het aantal bbl-leerlingen daalde zelfs met 53%. De stagebegeleiding vanuit school is door het tekort aan tijd en geld achterstallig geworden.
1347 bekeken
Geen reacties
Simone van der Gaag 12-06-2017 10:16
Martijn is erg blij met zijn baan en hij geeft ook aan dat elke dag anders. ‘Ik kom tijdens mijn werk op veel plekken in Nederland en dit maakt het werk uitdagend. Je leert hier veel want je komt met verschillende projecten in aanraking. Zo werk ik bijvoorbeeld aan heftstellingen en liften bij diverse kwekerijen. Ook is het de bedoeling dat ik mee ga werken aan projecten in het buitenland. Hier kijk ik erg naar uit!’
1979 bekeken
Geen reacties
Simone Klepper-van der Gaag 10-05-2017 16:02
Wat ik vooral waardeerde was de persoonlijke benadering en interesse naar mijn ambities. Nu ik aan het werk ben hebben we nog steeds goed contact. Het gaat vaak niet alleen over de werkzaamheden maar ook over privé. Dirk Jan en ik hebben namelijk allebei een passie voor klassieke auto’s en motoren!’
2511 bekeken
Geen reacties
Gideon Kueter 8-05-2017 16:10
Bekijk het overzicht salarissen!

De verwachting is dat dit nog licht blijft stijgen in 2017.
1372 bekeken
Geen reacties
Simone Klepper-van der Gaag 6-04-2017 14:35
Steeds meer bedrijven maken gebruik van virtual reality. Zo worden er steeds meer 3D-modellen uitgewerkt en dit zorgt ervoor dat opdrachtgevers een beter een beeld krijgen van een toekomstig gebouw. De modellen zorgen voor meerwaarde in complexe projecten en voor efficiëntere bouwprocessen.
4456 bekeken
Geen reacties
Simone Klepper-van der Gaag 3-04-2017 16:30
Klaar met jouw studie en opzoek naar een startersfunctie? Pak het goed aan!

Hierbij 5 tips die jou verder helpen in het vinden van jouw droombaan.

4581 bekeken
Geen reacties
Dirk Jan Wit 30-03-2017 9:43
Kijkend naar de afgelopen vier jaar is er voor de solliciterende kandidaat in de bouw veel veranderd. De arbeidsmarkt vertoont alweer kenmerken van een “werknemers-markt” ten opzichte van een “werkgevers-markt”.
3811 bekeken
Geen reacties