Waarom detachering een verrijking is van jouw carrière

Door: Tom Hoejenbos 9-9-2021

Categorieën
:
Detachering, Nieuws,

Voor sommigen is detachering een onbekende term, anderen werken al jaren op deze manier. Toch krijgen wij vaak de vraag wat detachering nou zo interessant maakt. Om die vraag te kunnen beantwoorden, heeft onze adviseur Tom Hoejenbos een aantal interessante uitdagingen bij elkaar gezet.

Had jij al aan die partij gedacht? 

Veel kandidaten weten ondertussen wel wie BAM, Heijmans of Volker Wessels zijn, maar ken jij ook die aannemer om de hoek? Of die leuke partij op 20 km afstand? 
Bij Prefound kennen we de markt en hebben een groot netwerk, hierdoor kunnen wij je introduceren bij partijen waar je zelf nooit over na hebt gedacht. Daarnaast gaan wij eerst een persoonlijk gesprek met jou aan, leren we jou kennen en kunnen wij redelijk goed een inschatting maken of jij als persoon ook daadwerkelijk zou passen bij een bepaalde cultuur binnen een bedrijf.

Is die functie wel echt wat voor jou? 

Vanuit school komen voornamelijk de algemene functies aan bod; wat doet een werkvoorbereider, een uitvoerder, een calculator of een projectleider? Maar binnen de verschillende branches is er nog een enorm scala aan andere functies en is de rol van bijvoorbeeld werkvoorbereider niet overal hetzelfde. 

Wij kijken samen met kandidaten naar wat zij ook daadwerkelijk leuk vinden, wat hun toekomstbeeld is maar ook of de functie die zij voor ogen hebben wel ECHT bij de kandidaat aansluit.

Welke keuze moet je maken?

Vaak genoeg hebben kandidaten de mogelijkheid om tussen verschillende opdrachtgevers te kiezen, maar welke keuze past het beste?  
Het voordeel van ons als detacheerder is dat wij, jou en de klant na een poosje goed kennen, meegaan naar gesprekken en ook een beeld krijgen van de mogelijkheden voor een kandidaat bij een opdrachtgever. Wij helpen jou met het evalueren van de gesprekken en de criteria in kaart te brengen waar uiteindelijk JIJ de keuze op baseert.

Begeleiding vanuit een detacheerder?

In iedere fase van een carrière kom je nieuwe uitdagingen tegen. In het begin moet je nog veel leren, in de loop van de tijd krijg je meer verantwoordelijkheden en in de gehele carrière heb je met verschillende collega’s en leidinggevende te maken. Hoe ga je hiermee om? 

Sommigen vinden dit zelf makkelijk om op te lossen of hebben thuis een gesprekspartner die daarbij kan helpen. De adviseurs van Prefound komen hier dagelijks mee in aanraking, dan is het prettig om hierover te kunnen sparren met een onafhankelijke partij hierin.

Opleidingsmogelijkheden

Prefound biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse cursussen, voornamelijk op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij aan cursussen zoals conflictbehandeling en persoonlijk leiderschap maar ook de cursus om te groeien naar een rol als projectleider. Tevens zijn er ook cursussen in de markt waarin Prefound graag wil meedenken, want wat heb jij nou nodig om jezelf optimaal te kunnen ontwikkelen?
 

Toe aan een nieuwe stap? Neem dan eens contact op. Ik kijk graag met je mee naar mogelijkheden binnen jouw branche.