Nieuws en ervaringen met Prefound

Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 22-06-2023 11:18
We zien een groeiende trend onder studenten om werk en studie te combineren, en daar zijn goede redenen voor. Vooral voor de technische studenten die overwegen een bijbaan in hun eigen vakgebied te nemen, zijn de voordelen aanzienlijk.
24 bekeken
Geen reacties
Categorie: BouwkundeNieuws
Mikki Hoogenboom 11-05-2023 11:28
De bouwsector is aan het veranderen en duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol. In de toekomst zullen we steeds meer zien hoe duurzaamheid de bouw verandert en hoe bouwprojecten steeds meer gericht zijn op een lagere impact op het milieu.
107 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuws
Mikki Hoogenboom 26-04-2023 12:41
Als freelancer of ZZP'er ben je gewend om alles alleen te doen. Van het vinden van nieuwe opdrachten tot het regelen van de administratie: het is allemaal jouw verantwoordelijkheid. Maar wat als wij je vertellen dat je niet alles alleen hoeft te doen? Samenwerken met een detacheringsbureau kan namelijk ontzettend veel voordelen met zich meebrengen. In deze blog vertellen wij je waarom jij als freelancer of ZZP'er zou moeten overwegen om met een detacheringsbureau samen te werken.
173 bekeken
Geen reacties
Categorie: ArbeidsmarktNieuws
Mikki Hoogenboom 30-03-2023 13:41
Een bijbaan in de techniek kan een waardevolle ervaring zijn voor jongeren en studenten. Het geeft hen niet alleen de kans om extra geld te verdienen, maar ook om technische vaardigheden op te doen en werkervaring op te bouwen in de technische sector. Voor werkgevers kan het bieden van een bijbaan aan jongeren ook voordelig zijn, omdat zij al vroeg in de carrière gemotiveerde en enthousiaste werknemers kunnen aantrekken die hun bedrijf kunnen helpen groeien.
236 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 16-03-2023 10:53
Zit je vast in je huidige baan en vraag je je af hoe je je carrière naar een hoger niveau kunt tillen? Naarmate je vordert in je carrière, kan het zijn dat je een obstakel tegenkomt of op een punt komt waar je vastloopt. Misschien weet je niet zeker welke richting je carrière op moet gaan of worstel je om je doelen te bereiken.  Je bent niet alleen. Veel professionals bereiken een punt waarop ze het gevoel hebben dat ze vastzitten in hun carrière, onzeker over hoe ze verder kunnen gaan of welke stappen ze moeten nemen.
221 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 12-01-2023 15:53
Of het nou vanwege onuitstaanbaar gedrag is of vanwege onrealistische doelen, een leidinggevende kan flink roet in het eten gooien als het gaat om werkgeluk. Maar waar herken je een slechte leidinggevende nu precies aan? Hier zijn vijf kenmerken van slecht leiding geven en waarom dat je teken is om verder te kijken naar een nieuwe baan.
401 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuws
Michael van Genderen & Mikki Hoogenboom 5-01-2023 10:00
Nieuw jaar, nieuwe kansen! Veel mensen kiezen er in deze periode voor om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Toch is het niet altijd gemakkelijk om door de bomen het bos te blijven zien. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan, kan het soms moeilijk zijn om op eigen kracht de juiste vacature te vinden of je CV onder de aandacht te brengen bij werkgevers die jij ziet zitten. In veel gevallen kan een recruiter in zo’n situatie een waardevolle hulp zijn. Maar wat zijn precies de voordelen van het gebruikmaken van een recruiter tijdens jouw sollicitatieproces?
436 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 6-10-2022 13:39
Veel van de artikelen die wij schrijven zijn gericht op het ondersteunen en informeren van werkzoekenden. Zo schreven wij al eerder een artikel over sollicitatietips voor een succesvol sollicitatiegesprek, maar tijdens een sollicitatiegesprek zit er ook altijd een andere partij aan tafel. De werkgever. En ook voor deze groep is het niet altijd gemakkelijk om te bepalen wie de persoon is die zij tegenover zich hebben en of deze daadwerkelijk bij de functie en de organisatie past. Daarom geven wij in dit artikel sollicitatietips, alweer. Maar dan aan de werkgever. 
485 bekeken
Geen reacties
Categorie: ArbeidsmarktNieuws
Mikki Hoogenboom 22-09-2022 13:49
Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag. De Miljoenennota werd gepresenteerd door het kabinet en laat zijn waar de Nederlandse regering de aankomende tijd geld aan uit gaat geven. In dit artikel bespreken we wat we kunnen verwachten dit jaar, zetten wij de belangrijkste punten op een rijtje en bespreken we de impact op de bouw en industrie.
543 bekeken
Geen reacties
Categorie: ArbeidsmarktNieuws
Mikki Hoogenboom 8-09-2022 13:14
Uit onderzoek is gebleken dat het aantal mensen dat thuiszit met een burn-out tussen 2018 en 2021 met 66 procent is toegenomen. Verschillende zorginstanties spreken van zorgelijke cijfers en zien dat de voornaamste redenen gerelateerd zijn aan werk. Een van de nieuwste trends om deze klachten tegen te gaan is het fenomeen quiet quitting. In Amerika heeft de hashtag #quietquitting al een groot aantal volgers, maar gaat deze trend ook overwaaien naar ons kikkerlandje? Wij zochten het voor je uit.
1607 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuws
Mikki Hoogenboom 18-08-2022 13:59
Wanneer een van ons Prefound ergens introduceert als detacheringsbureau, worden we nogal eens sceptisch aan gekeken. Deels komt dit door de slechte naam die recruiters en detacheerders op dit moment hebben. Er is veel behoefte aan goede werknemers en bedrijven schakelen zoveel mogelijk middelen in om de juiste personen aan te trekken. Ook de minder goede bureaus.

In dit artikel vertellen wij je waar je op moet letten wanneer je in zee gaat met een detacheringsbureau en waar je de minder goede bureaus aan kunt herkennen. Zo weet je precies waar je op moet letten als je op detacheringsbasis aan de slag wilt.

614 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 11-08-2022 10:30
Omdat je werkplek meer is dan alleen de stoel waar jij je taken verricht, hebben wij een feest der herkenning aan boeiende collega’s voor je op een rijtje gezet. Hoeveel kun jij er afvinken?  3,2,1. Begin!
501 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 4-08-2022 11:08
Ons team breidt uit! En nieuwe collega’s op kantoor brengen altijd vele nieuwe energie, gezelligheid en inspiratie. Wij stellen je graag voor aan José, onze nieuwe junior adviseur en recruiter.
717 bekeken
Geen reacties
Categorie: PrefoundSolliciteren
Mikki Hoogenboom 21-07-2022 11:12
Hé starter. Hoe gaat het met het vinden van je eerste baan? Lukt het wel of kun je door de bomen het bos niet meer zien? Op de huidige arbeidsmarkt gaat het er momenteel verhit aan toe en is de strijd om jou groot. Hierdoor kan het vinden van de beste baan voor jou soms best lastig zijn. 
In dit artikel geven we jou enkele tips, zodat jij jouw sollicitatieproces zo gemakkelijk mogelijk kan doorlopen en uiteindelijk de goede keuze kan maken.
347 bekeken
Geen reacties
Categorie: ArbeidsmarktBouwkundeNieuws
Mikki Hoogenboom 23-06-2022 12:11
Duurzaamheid in de bouw is een steeds vaker terugkerend thema op de bouwkundige arbeidsmarkt. Steeds meer sollicitanten houden zich bezig met hun impact op de planeet. Ze willen graag werken bij een duurzaam bouwbedrijf of zijn op zoek naar functies in de duurzaamheid. Maar wat houdt duurzaamheid in de bouw eigenlijk in? En welke trends en ontwikkelingen zijn er momenteel in de bouwkundige wereld?
754 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 2-06-2022 15:24
“People dont quit jobs, they quit managers”. Uit onderzoek blijkt dat 44% van de medewerkers ontslag neemt vanwege slecht leiderschap. Dus, leidinggevende, tijd om eens even kritisch in de spiegel te kijken en onderstaand artikel door te lezen. Ben jij een goede leidinggevende? Of is er nog ruimte om te groeien?  (Hopelijk zeg je dat laatste, want er is altijd ruimte om te groeien.)
364 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringPrefound
Mikki Hoogenboom 12-05-2022 14:31
“Oh jullie zijn een detacheringsbureau? Jullie krijgen geld voor het doorsturen van cv’s toch? Dit soort opmerkingen krijgen wij wel vaker. We merken binnen onze organisatie dat er veel misvattingen zijn rondom detachering en het bemiddelen van werknemers, terwijl wij vinden dat dit niet nodig is. Dirk Jan, adviseur bouwkunde een directeur van Prefound, zet graag de misstanden voor je op een rijtje en waarom detachering of deta-bemiddeling juist wel een goede keuze is.
468 bekeken
Geen reacties
Categorie: PrefoundSolliciteren
Mikki Hoogenboom 5-05-2022 14:55
Als werknemer komen we allemaal weleens in de positie dat je nog in je functie zit, maar tegelijkertijd bezig bent met de volgende stap in je carrière. Je wilt solliciteren naast je huidige functie, maar hoe kun je dit doen zonder de baas te alarmeren? Met onderstaande tips zorg je voor een gecontroleerd sollicitatieproces en kun je zelf bepalen wanneer je het nieuws naar buiten brengt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Oh, en die al gevonden hebt.
458 bekeken
Geen reacties
Categorie: BouwkundeNieuws
Mikki Hoogenboom 14-04-2022 16:19
Onze adviseurs zijn elke dag druk bezig met het bemiddelen tussen opdrachtgevers en medewerkers. Bellen, mailen, gesprekken voeren op kantoor en op locatie. De hele dag in de weer, maar wat houdt een dag nou echt in? In deze "Week van de adviseur": Tim Houtenbos, adviseur bouwkunde.
438 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 24-03-2022 14:08
Wanneer je vacatures leest, zie je vaak een hele rits aan eisen. Functie eisen, pré’s, opleidingen, ervaring etc. Dit kan best ontmoedigend zijn, zeker wanneer je van jezelf weet dat je ondanks die eisen wel in het profiel past en jezelf in die functie ziet. In dit artikel nemen wij je mee in de wereld van eisen. Waar moet je aan voldoen, wat is van ondergeschikt belang en vooral; wat moet jij doen om te laten zien dat jij ondanks alles, toch geschikt bent.
561 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 17-03-2022 11:26
Gisteren (16 maart) was het de dag van de thuiswerker. Twee jaar geleden de dag waarop de eerste lockdown inging. Maar nu het thuiswerkadvies officieel is komen te vervallen, rijst de vraag of thuiswerken een blijvertje is. Steeds meer organisaties zien de voordelen van (gedeeltelijk) thuiswerken en sturen aan op hybride werken. Maar niet alle sectoren kunnen thuiswerken en er zijn veel bedrijven die het niet prettig vinden. Dus als de stofwolk van corona is gaan liggen, blijft thuiswerken dan onderdeel van onze werkweek? En wat heb je er als werkgever eraan?
340 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 10-03-2022 11:07
Ons team breidt uit! En nieuwe collega's op kantoor brengen altijd veel nieuwe energie, gezelligheid en inspiratie. Wij stellen je graag voor aan Renko, onze nieuwe adviseur voor de werktuigbouwkunde.
791 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 3-03-2022 13:31
Het is altijd een beetje een ongemakkelijk onderwerp. ‘Wat verdien je nou eigenlijk?’ is een vraag die je niet snel zal stellen en als je deze al durft te stellen, vaak zorgt voor een awkward silence. Maar waarom doen we hier eigenlijk zo moeilijk over? Waarom durven we onze salarissen niet gewoon te delen met vrienden en familie? En al helemaal niet met collega’s? Is het echt zo erg? In dit artikel zochten wij voor je uit wat er achter deze barrière schuilgaat.
420 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 3-02-2022 14:45
Sinds thuiswerken zijn intrede heeft gedaan in de maatschappij, rijst de vraag steeds vaker welke factoren invloed hebben op het werkgeluk van collega’s, medewerkers en jezelf. Door veranderingen in thuis- en werksituaties kun je soms best ontevreden zijn. Want wat, en misschien wie, zorgt er nou eigenlijk voor dat jij je werk echt leuk vindt? En welke factoren kun je veranderen om jouw werk leuker te maken?
494 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 11-11-2021 11:28
Zie jij soms ook op tegen de bergen werk die je moet verzetten op een dag of heb je vaak het gevoel dat je werk aan het einde van de dag niet af is? Dan kun je misschien wel wat hulp gebruiken op het gebied van efficiënt werken. Met onderstaande tips geven wij jou graag dat beetje hulp.
816 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 4-11-2021 15:08
 Onze adviseurs zijn dagelijks bezig met sollicitatiegesprekken en het evalueren van sollicitatiegesprekken en je kunt er vanuit gaan dat zij regelmatig situaties voorbij zien komen die nogal onhandig zijn. Dit zijn volgens onze adviseurs de stomste dingen die je kunt zeggen en doen tijdens een sollicitatiegesprek. Doe er je voordeel mee! 
666 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Anna Strooper 7-10-2021 13:23
 Ons team breidt uit! En nieuwe collega's op kantoor brengen altijd veel nieuwe energie, gezelligheid en inspiratie. Wij stellen je graag voor aan Michael, onze nieuwe adviseur voor de werktuigbouwkunde. 
1120 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 30-09-2021 11:19
Soms is het gras echt groener aan de overkant. En zeker op carrièregebied betekent dat, dat de tijd om over te stappen is aangebroken. Toch blijkt dat solliciteren altijd zorgt voor spanning en onzekerheid. In dit artikel zetten wij een aantal redenen uiteen waarom solliciteren niet altijd gemakkelijk is en waar wij als organisatie jou bij kunnen helpen op het gebied van discreet solliciteren.
1017 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 23-09-2021 16:41
Voor veel mensen is het vragen om salarisverhoging een lastig gegeven. Zodanig zelfs, dat veel mensen vaak lang blijven hangen op hetzelfde salaris, terwijl zij inmiddels andere taken hebben gekregen of meer verantwoordelijkheid dragen. Wij willen mensen helpen, daarom schreven wij dit artikel. Met deze vijf tips vergroot jij jouw kansen om een salarisverhoging te krijgen.
1969 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 9-09-2021 14:50
Elk halfjaar bieden wij een student een stageplaats binnen Prefound aan. Voor ons is deze stagiair meer dan dat. Bij ons draait een stagiair volledig mee in het team en heeft als belangrijkste taak het bemiddelen van mede-stagiairs bij onze klanten. Afgelopen week is onze nieuwe stagiaire Anna begonnen. Zij is de opvolger van Jimmy en zal de aankomende vijf maanden ons team versterken als Talentcoördinator.
512 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuws
Tom Hoejenbos 2-09-2021 10:14
Voor sommigen is detachering een onbekende term, anderen werken al jaren op deze manier. Toch krijgen wij vaak de vraag wat detachering nou zo interessant maakt. Om die vraag te kunnen beantwoorden, heeft onze adviseur Tom Hoejenbos een aantal interessante uitdagingen bij elkaar gezet.
612 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 15-07-2021 10:29
Zo af en toe kom je tijdens je carrière op het punt dat het tijd is voor iets nieuws. Je voelt je niet meer op je plek bij je huidige werkgever, mist bepaalde aspecten aan jouw functie of je hebt een nieuwe uitdaging gevonden. Allemaal redenen om ontslag te nemen. Maar hoe doe je dat eigenlijk?
934 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuws
Mikki Hoogenboom 8-07-2021 14:35
Van werken in de horeca tot in de schoonmaak en callcenters. Een groot deel van de studenten heeft naast de studie nog een bijbaan. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van het hebben van een bijbaan naast de studie?
782 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Michelle Stoltenborg-Kaasenbrood 1-07-2021 13:26
Atv-dagen, adv-dagen. Wanneer je werkzaam bent in de technische branche heb je er vast wel eens van gehoord of mee te maken gehad. Simpelweg betekent het namelijk vrij zijn, maar waar staat  het eigenlijk voor?
1508 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 4-05-2021 10:17
Prefound bestaat deze maand 10 jaar! En daar zijn wij natuurlijk ontzettend trots op. Van kleinschalige onderneming als onderdeel van BK Ingenieurs, zijn wij de afgelopen jaren gegroeid in een stabiele en professionele organisatie. Maar hoe hebben onze mensen dat eigenlijk ervaren? In dit artikel vertellen directeuren Gideon en Dirk Jan over een decennium ondernemen, werken in de technische detachering en de toekomstplannen van Prefound. 
322 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 4-02-2021 13:42
Elk halfjaar bieden wij een student een stageplaats binnen Prefound aan. Voor ons is deze stagiair meer dan dat. Bij ons draait een stagiair volledig mee in het team en heeft als belangrijkste taak het bemiddelen van mede-stagiairs bij onze klanten. Afgelopen week is onze nieuwe stagiair Jimmy begonnen. Hij is de opvolger van Sabina en zal de aankomende vijf maanden ons team versterken als Talentcoördinator.
1090 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsStages
Mikki Hoogenboom 21-01-2021 12:02
Voor veel studenten is het afgelopen jaar een moeilijke tijd geweest. Weinig beschikbare stages, online colleges en weinig sociale contacten en evenementen. Dit geldt ook voor onze eigen stagiaire Sabina. Begin september is zij bij ons begonnen op kantoor, om vervolgens het grootste deel van haar stage vanuit huis te werken. Niet altijd even leuk, maar ondanks alles is het toch allemaal goed gekomen. In dit interview vertelt Sabina over haar ervaringen als stagiaire bij Prefound en haar onderzoek.
724 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 14-01-2021 13:51
Nieuw jaar, nieuwe kansen! Voor veel mensen is het begin van het nieuwe jaar hét moment om veranderingen door te voeren. Meer bewegen, stoppen met roken of een nieuwe baan. Van een gezonde levensstijl hebben wij Prefound niet zoveel verstand, maar van nieuwe banen wel! Want hoe zorg je ervoor dat je die ene droombaan bemachtigt? Zeker als deze niet per se vacant is of misschien zelfs nog niet eens bestaat. Kortom; hoe schrijf je een open sollicitatiebrief naar een organisatie waar je graag wilt werken.
933 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 31-12-2020 14:39
Het is gelukt! Je hebt die leuke baan in de wacht gesleept en nu is het moment daar. Jouw eerste werkdag is in aantocht. Vanwege corona werken veel mensen op dit moment thuis of volgens aangepaste regels, maar eerste werkdagen gaan gewoon door. Dus om je zo goed mogelijk voor te bereiden schreven wij dit artikel. Hier vind je alle tips en tricks om van jouw eerste werkdag een doorslaand succes te maken, juist nu in coronatijd.
1278 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 19-11-2020 14:48
Het is deze week de ‘Week van de Werkstress’. Tijdens deze week wordt er door verschillende belangengroepen stilgestaan bij de werkdruk op medewerkers. Hoewel de week al een aantal jaar geleden in het leven is geroepen, lijkt het belang ervan op dit moment groter dan ooit. Juist nu veel mensen in aangepaste setting werken of helemaal thuiswerken, minder met elkaar praten en elkaar minder zien is de kans op werkstress groot en zijn de signalen niet altijd even duidelijk. 
1494 bekeken
Geen reacties