Nieuws en ervaringen met Prefound

Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 11-11-2021 11:28
Zie jij soms ook op tegen de bergen werk die je moet verzetten op een dag of heb je vaak het gevoel dat je werk aan het einde van de dag niet af is? Dan kun je misschien wel wat hulp gebruiken op het gebied van efficiënt werken. Met onderstaande tips geven wij jou graag dat beetje hulp.
169 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 4-11-2021 15:08
 Onze adviseurs zijn dagelijks bezig met sollicitatiegesprekken en het evalueren van sollicitatiegesprekken en je kunt er vanuit gaan dat zij regelmatig situaties voorbij zien komen die nogal onhandig zijn. Dit zijn volgens onze adviseurs de stomste dingen die je kunt zeggen en doen tijdens een sollicitatiegesprek. Doe er je voordeel mee! 
192 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Anna Strooper 7-10-2021 13:23
 Ons team breidt uit! En nieuwe collega's op kantoor brengen altijd veel nieuwe energie, gezelligheid en inspiratie. Wij stellen je graag voor aan Michael, onze nieuwe adviseur voor de werktuigbouwkunde. 
238 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 30-09-2021 11:19
Soms is het gras echt groener aan de overkant. En zeker op carrièregebied betekent dat, dat de tijd om over te stappen is aangebroken. Toch blijkt dat solliciteren altijd zorgt voor spanning en onzekerheid. In dit artikel zetten wij een aantal redenen uiteen waarom solliciteren niet altijd gemakkelijk is en waar wij als organisatie jou bij kunnen helpen op het gebied van discreet solliciteren.
227 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 23-09-2021 16:41
Voor veel mensen is het vragen om salarisverhoging een lastig gegeven. Zodanig zelfs, dat veel mensen vaak lang blijven hangen op hetzelfde salaris, terwijl zij inmiddels andere taken hebben gekregen of meer verantwoordelijkheid dragen. Wij willen mensen helpen, daarom schreven wij dit artikel. Met deze vijf tips vergroot jij jouw kansen om een salarisverhoging te krijgen.
417 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 16-09-2021 10:34
Ons team breidt uit! En nieuwe collega's op kantoor brengen altijd veel nieuwe energie, gezelligheid en inspiratie. Wij stellen je graag voor aan Chris, onze nieuwe recruiter.
295 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom 9-09-2021 14:50
Elk halfjaar bieden wij een student een stageplaats binnen Prefound aan. Voor ons is deze stagiair meer dan dat. Bij ons draait een stagiair volledig mee in het team en heeft als belangrijkste taak het bemiddelen van mede-stagiairs bij onze klanten. Afgelopen week is onze nieuwe stagiaire Anna begonnen. Zij is de opvolger van Jimmy en zal de aankomende vijf maanden ons team versterken als Talentcoördinator.
202 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuws
Tom Hoejenbos 2-09-2021 10:14
Voor sommigen is detachering een onbekende term, anderen werken al jaren op deze manier. Toch krijgen wij vaak de vraag wat detachering nou zo interessant maakt. Om die vraag te kunnen beantwoorden, heeft onze adviseur Tom Hoejenbos een aantal interessante uitdagingen bij elkaar gezet.
184 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 15-07-2021 10:29
Zo af en toe kom je tijdens je carrière op het punt dat het tijd is voor iets nieuws. Je voelt je niet meer op je plek bij je huidige werkgever, mist bepaalde aspecten aan jouw functie of je hebt een nieuwe uitdaging gevonden. Allemaal redenen om ontslag te nemen. Maar hoe doe je dat eigenlijk?
404 bekeken
Geen reacties
Categorie: BijbanenNieuws
Mikki Hoogenboom 8-07-2021 14:35
Van werken in de horeca tot in de schoonmaak en callcenters. Een groot deel van de studenten heeft naast de studie nog een bijbaan. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van het hebben van een bijbaan naast de studie?
280 bekeken
Geen reacties
Categorie: ArbeidsmarktNieuws
Michelle Stoltenborg-Kaasenbrood 1-07-2021 13:26
Atv-dagen, adv-dagen. Wanneer je werkzaam bent in de technische branche heb je er vast wel eens van gehoord of mee te maken gehad. Simpelweg betekent het namelijk vrij zijn, maar waar staat  het eigenlijk voor?
549 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom 4-02-2021 13:42
Elk halfjaar bieden wij een student een stageplaats binnen Prefound aan. Voor ons is deze stagiair meer dan dat. Bij ons draait een stagiair volledig mee in het team en heeft als belangrijkste taak het bemiddelen van mede-stagiairs bij onze klanten. Afgelopen week is onze nieuwe stagiair Jimmy begonnen. Hij is de opvolger van Sabina en zal de aankomende vijf maanden ons team versterken als Talentcoördinator.
790 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsStages
Mikki Hoogenboom 21-01-2021 12:02
Voor veel studenten is het afgelopen jaar een moeilijke tijd geweest. Weinig beschikbare stages, online colleges en weinig sociale contacten en evenementen. Dit geldt ook voor onze eigen stagiaire Sabina. Begin september is zij bij ons begonnen op kantoor, om vervolgens het grootste deel van haar stage vanuit huis te werken. Niet altijd even leuk, maar ondanks alles is het toch allemaal goed gekomen. In dit interview vertelt Sabina over haar ervaringen als stagiaire bij Prefound en haar onderzoek.
500 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom 14-01-2021 13:51
Nieuw jaar, nieuwe kansen! Voor veel mensen is het begin van het nieuwe jaar hét moment om veranderingen door te voeren. Meer bewegen, stoppen met roken of een nieuwe baan. Van een gezonde levensstijl hebben wij Prefound niet zoveel verstand, maar van nieuwe banen wel! Want hoe zorg je ervoor dat je die ene droombaan bemachtigt? Zeker als deze niet per se vacant is of misschien zelfs nog niet eens bestaat. Kortom; hoe schrijf je een open sollicitatiebrief naar een organisatie waar je graag wilt werken.
597 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 31-12-2020 14:39
Het is gelukt! Je hebt die leuke baan in de wacht gesleept en nu is het moment daar. Jouw eerste werkdag is in aantocht. Vanwege corona werken veel mensen op dit moment thuis of volgens aangepaste regels, maar eerste werkdagen gaan gewoon door. Dus om je zo goed mogelijk voor te bereiden schreven wij dit artikel. Hier vind je alle tips en tricks om van jouw eerste werkdag een doorslaand succes te maken, juist nu in coronatijd.
730 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom 19-11-2020 14:48
Het is deze week de ‘Week van de Werkstress’. Tijdens deze week wordt er door verschillende belangengroepen stilgestaan bij de werkdruk op medewerkers. Hoewel de week al een aantal jaar geleden in het leven is geroepen, lijkt het belang ervan op dit moment groter dan ooit. Juist nu veel mensen in aangepaste setting werken of helemaal thuiswerken, minder met elkaar praten en elkaar minder zien is de kans op werkstress groot en zijn de signalen niet altijd even duidelijk. 
1208 bekeken
Geen reacties
Categorie: BijbanenNieuws
Mikki Hoogenboom 22-10-2020 10:42
Onze medewerkers zijn ontzettend belangrijk. Niet alleen de collega’s op kantoor, maar vooral ook de gedetacheerde medewerkers die kennis en kunde inzetten bij onze klanten. Daarom spreken wij elke maand af met een van onze medewerkers. Hoe gaat het met ze, hoe vinden ze de functie die ze momenteel bekleden en de organisatie waar ze voor werken. Kortom; hoe is het om als gedetacheerde aan het werk te zijn.
903 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuws
Mikki Hoogenboom 1-10-2020 15:13
Regelmatig krijgen wij vragen over het werken bij Prefound en de voordelen van werken via onze bureau. Om dit een keer op een rijtje te zetten hebben wij dit artikel geschreven en beantwoorden wij de meest gestelde vragen over het werken bij Prefound.
1536 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Lorenzo Borhem 17-09-2020 14:29
Door de aanhoudende coronacrisis is de afgelopen tijd de werkgelegenheid in de industrie minder geworden. Veel organisaties zijn gereorganiseerd of gaan reorganiseren waardoor veel functies op de tocht komen te staan. Gelukkig zien wij in andere branches juist een groei in openstaande vacatures, zoals de installatietechniek. En daar zitten best veel voordelen aan! Benieuwd? In dit artikel zetten wij de voordelen op een rijtje!
1285 bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Mikki Hoogenboom 3-09-2020 9:50
Elk halfjaar bieden wij een student een stageplaats binnen Prefound aan. Voor ons is deze stagiair meer dan dat. Bij ons draait een stagiair volledig mee in het team en heeft als belangrijkste taak het bemiddelen van mede-stagiairs bij onze klanten. Afgelopen week is onze nieuwe stagiaire Sabina begonnen. Zij is de opvolger van Sterre en zal de aankomende vijf maanden ons team versterken als Talentcoördinator.
1097 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 27-08-2020 14:46
Hoewel de zomervakantie er dit jaar voor veel mensen een anders uitziet dan normaal, kennen we allemaal wel dat gevoel na de vakantieperiode. Je zit weer achter je computer en af en toe dwaal je af naar de afgelopen weken die je hebt doorgebracht met leuke dingen doen, lekker eten, genieten van partners, vrienden of familie en uitslapen. Voor je het weet heb je heimwee naar de camping, je vakantiebestemming of je eigen achtertuin. Niet getreurd! In dit artikel vertellen wij je hoe jij die vakantiedip de baas bent en stralend als een zomers zonnetje weer op je werk verschijnt of thuis achter de computer zit.
902 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 20-08-2020 15:35
Vroeg of laat lopen wij er allemaal wel een keer tegenaan. Je gaat niet meer met plezier naar je werk en twijfelt over jouw toekomst bij het bedrijf waar je nu zit. Of het nou komt door de werkzaamheden, je baas of collega’s, het is niet altijd gemakkelijk om te bepalen waar jouw onderbuikgevoel vandaan komt. Daarom helpen wij je met dit artikel een handje door de meest voorkomende signalen te benoemen die aangeven dat je eigenlijk wel toe bent aan een nieuwe baan.
766 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 13-08-2020 13:30
Het is misschien wel een van de belangrijkste documenten die je in je leven maakt. Het Curriculum Vitae, oftewel je CV. Op amper 2 pagina’s moet jij jezelf presenteren aan toekomstige werkgevers en in de praktijk blijkt dat dit niet altijd even gemakkelijk is. Want wat moet er nou eigenlijk allemaal in je CV staan en waar kijken recruiters precies naar? Om die vragen te beantwoorden schreven wij dit artikel, zodat jij een killer CV kunt opstellen en die droombaan kunt bemachtigen.
718 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 23-07-2020 14:45
 Uit recent wetenschappelijk onderzoek uit Groot Brittannië is gebleken dat de proefpersonen die meer dan elf uur per dag werkten 67% meer kans hebben op gezondheidsklachten zoals een hartaanval, dan mensen die dagelijks acht uur per dan werken. Toch zijn er meer symptomen die wijzen op een workaholic dan alleen langer dan acht uur per dag werken. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. 
1604 bekeken
Geen reacties
Categorie: BijbanenNieuws
Mikki Hoogenboom 16-07-2020 11:21
Waar vroeger veel studenten een bijbaan in de horeca hadden, zie je nu steeds vaker dat studenten graag een bijbaan willen die past bij de studie die zij volgen. Het grote voordeel hiervan is dat je al tijdens je studie, praktijkervaring opdoet. En laten we eerlijk zijn, in de huidige banenmarkt is het fijn om alle beetjes extra ervaring mee te kunnen nemen op je CV. Daarom geven wij je een aantal tips voor het vinden van de perfecte bijbaan.
646 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 9-07-2020 12:10
 Solliciteren is een kunst. Je bent al lang niet meer de enige die op een vacature solliciteert en zeker in de huidige tijd is het moeilijk om op te vallen in een zee van goede kandidaten. Hoe zorg je er dan toch voor dat jij net iets meer in het oog springt? In dit artikel geven wij jou de tips die je nodig hebt om op te vallen tussen al jouw concurrenten! 
727 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsStages
Mikki Hoogenboom 25-06-2020 14:08
Voor veel (afstuderende) studenten is het afgelopen halfjaar een vreemde tijd geweest. Dit geldt ook voor onze eigen stagiaire Sterre. Eind januari bij ons  begonnen op kantoor en vervolgens het grootste deel van haar stage vanuit huis moeten doen. Niet altijd even leuk, maar ondanks alles is het toch allemaal goed gekomen. In dit interview vertelt Sterre over haar ervaringen als stagiaire bij Prefound en haar afstudeerscriptie.
494 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuws
Mikki Hoogenboom 18-06-2020 11:45
Voor velen is er een hoop veranderd de afgelopen tijd en is het soms moeilijk om een nieuwe stap te zetten op zakelijk gebied. De Coronacrisis zorgt voor spanningen en onduidelijkheden op de arbeidsmarkt en binnen organisaties, waardoor sommige beslissingen ineens niet meer zo een goed idee lijken. Hoe kunnen wij als technisch detacheringsbureau helpen? In dit artikel leggen wij de voordelen van detachering in de technische sector en bouw aan je voor, zowel voor werknemer als wergever, zodat je toch een beetje zekerheid hebt in deze onzekere tijd.
544 bekeken
Geen reacties
Categorie: BouwkundeNieuws
Mikki Hoogenboom 11-06-2020 10:29
Onze medewerkers zijn ontzettend belangrijk. Niet alleen de collega’s op kantoor, maar vooral ook de gedetacheerde medewerkers die kennis en kunde inzetten bij onze klanten. Daarom spreken wij elke maand af met een van onze medewerkers. Hoe gaat het met ze, hoe vinden ze de functie die ze momenteel bekleden en de organisatie waar ze voor werken. Kortom; hoe is het om als gedetacheerde aan het werk te zijn.
1443 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 4-06-2020 15:31
Na drie of vier jaar zwoegen op taaie leerstof, onderzoeken, projecten en scripties is daar het eindelijk hét moment. Je bent afgestudeerd! Allereerst natuurlijk gefeliciteerd, maar nu begint het pas. Het is tijd om aan het werk te gaan. Soms lukt het om nog tijdens of vlak na je afstuderen een baan te vinden, maar het komt vaker voor dat het nog niet helemaal lukt met het bemachtigen van een baan. Don’t give up! In dit artikel geven wij jou vijf tips die je helpen om de tijd tussen studie en werk door te komen!
1053 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mikki Hoogenboom 28-05-2020 16:31
De een schrijft ’s avonds op de bank een sollicitatiebrief, de ander is drie dagen bezig met het opzetten van het perfecte CV. Echter, uit onderzoek is gebleken dat naast de motivatie in je brief en een opvallend CV, het tijdstip van solliciteren ook belangrijk is. In dit artikel vertellen wij je op welk moment jij het beste kunt solliciteren om jouw kansen optimaal te benutten.
3340 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsWerktuigbouwkunde
Mikki Hoogenboom 14-05-2020 13:16
Wil jij een nieuwe uitdaging of ben je opzoek naar je eerste baan en denk je eraan om de installatietechniek in te gaan? Dan maak je een goed keuze! Door de enorme variatie in specialisaties, zijn er veel mogelijkheden binnen de installatietechniek. In dit artikel leggen wij je precies uit wat het inhoudt om te werken bij een installatiebedrijf en wat jouw kansen in deze branche zijn.
907 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsStages
Mikki Hoogenboom 7-05-2020 11:55
Heb jij voor een technische studie gekozen of ben je begonnen aan een technische studie? Dan is het soms lastig om door de bomen het bos te zien. Waar moet je beginnen met het kiezen van je vakken of specialisatie, welke stageplaats is goed voor jou en wat gebeurt er als je bent afgestudeerd? Waar kom je dan terecht? Gelukkig kun je zelf je eigen succes bepalen en als bemiddelingsbureau zien wij het als onze maatschappelijke plicht om studenten en young professionals te helpen en faciliteren bij advies op het gebied van carrière, het vinden van een goede stage of de eerste stappen als technisch specialist in de huidige markt. Maak er gebruik van!
432 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 30-04-2020 12:00
Je hebt een leuke baan en je hebt het gevoel dat het goed gaat, maar toch ben je zenuwachtig voor je functioneringsgesprek? Dat begrijpen wij wel. Ondanks het feit dat je geen wolkje aan de lucht ziet, kan een functioneringsgesprek spannend zijn. Dus hoe ga jij goed voorbereid jouw functioneringsgesprek in? Onze adviseurs geven jou een aantal tips, zodat jij kan schitteren tijdens je gesprek.
883 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsStages
Sterre van der Velde 24-04-2020 10:55
Ken je dat? Je begint aan een interessante studie, maar je hebt nog niet helder voor ogen welke richting je op wilt gaan? Dat is iets waar veel studenten mee te maken hebben. Gelukkig ontwikkel je over het algemeen meer inzicht tijdens het volgen van vakken, het maken van projecten en natuurlijk het lopen van stages. Veel studenten geven aan tijdens de stageperiode meer waardevolle informatie te krijgen dan tijdens de colleges op school. Bij Prefound vinden wij het dan ook belangrijk dat jij als student een bewuste keuze kunt maken in het begin van je carrière.
683 bekeken
Geen reacties
Categorie: CarrièreNieuws
Mikki Hoogenboom 3-04-2020 14:07
In 2019 werd LinkedIn door bijna 4,6 miljoen Nederlanders gebruikt. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer organisaties, recruiters en detacheerders potentiële kandidaten benaderen via dit zakelijke social media platform. Maar hoe zorg je er als professional voor dat jouw profiel opvalt en overtuigt? In dit artikel leggen wij je uit hoe jij het jouw LinkedIn profiel kan inrichten zodat jij opvalt.
1475 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsPrefound
Mikki Hoogenboom & Sterre van der Velde 26-03-2020 14:58
De afgelopen weken zijn wij wereldwijd overrompeld door de impact van het Coronavirus. Bedrijven, steden en zelfs landen zijn op slot gegaan om de verspreiding van dit virus een halt toe te roepen. Ook in Nederland zijn de afgelopen weken extreme maatregelen genomen om het virus in te dammen. Een groot deel van de Nederlandse beroepsbevolking werkt momenteel thuis, wat resulteert in drukte op de netwerken, vrijwel lege snelwegen en een hoop creatieve oplossingen om alles vanuit huis te kunnen bolwerken.
659 bekeken
Geen reacties
Categorie: NieuwsSolliciteren
Mike van der Toorn 19-03-2020 11:19
Solliciteren. Het is misschien wel een van de meest zenuwslopende dingen die we doen in ons leven. Je bent opzoek naar een nieuwe stap in je carrière en het sollicitatiegesprek is hét moment om jezelf van je beste kant te laten zien. Dat is best moeilijk. Als detacheringsbureau begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het is om goed over te komen tijdens eens sollicitatiegesprek. Daarom hebben wij onze adviseur Mike gevraagd om de beste tips en tricks voor een topsollicitatie op een rijtje te zetten. Zo kun jij goed voorbereid en met een gerust hart de volgende stap in je carrière zetten.
532 bekeken
Geen reacties
Categorie: DetacheringNieuws
Mikki Hoogenboom 5-03-2020 16:30
 “Detachering? Dan ben je toch uitzendkracht?” Met enige regelmaat horen wij dit. Voor sommigen is detachering een bekende term, anderen zijn er nog nooit mee in aanraking gekomen. Toch hebben veel mensen er een mening over. Maar wat is detachering nou eigenlijk? En waarom kan het interessant zijn voor jou? In dit artikel geven wij je de ins en outs, zodat je zelf een mening kunt vormen.
1333 bekeken
Geen reacties
Categorie: BouwkundeNieuws
Dirk Jan Wit 27-02-2020 14:41
Als we kijken naar de afgelopen twee jaar is er voor de solliciterende kandidaat in de bouw veel veranderd. In alle branches wordt hard gevochten om goede werknemers en als je opzoek bent naar een nieuwe baan heb je het over het algemeen voor het uitkiezen. In dit artikel vertelt onze directeur en adviseur bouwkunde Dirk Jan Wit je meer over de huidige stand van zaken op de arbeidsmarkt en geeft hij je een eerlijke kijk op wat je kan en hoort te verdienen als je in de bouw werkt. Zo kun je tijdens je sollicitatieprocedure aansturen op goede voorwaarden en de juiste vergoeding.
804 bekeken
Geen reacties