Jouw weg naar een nieuwe baan

Nieuwe ontmoeting op persoonlijk vlak

Wij beginnen altijd met een vrijblijvend gesprek. Dit doen we omdat we echt de tijd willen nemen om goed te inventariseren waar jouw kracht ligt en waar je blij van wordt. We bespreken onder andere je eerdere ervaringen en waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt om een goed beeld van je te vormen.

Daarna nemen we de tijd om te sparren over de verschillende mogelijkheden voor jou in de markt. We proberen je ook mogelijkheden voor te houden waar je misschien zelf nooit aan gedacht zou hebben.

Pas als we dit duidelijk hebben bespreken we vacatures die we beschikbaar hebben of bedrijven die aansluiten bij jouw profiel. Regelmatig zijn we zo overtuigd zijn dat iemand goed past bij een bedrijf, dat ze diegene uitnodigen, ondanks dat ze nog geen vacature vacant hadden. Daarnaast weten we vaak al dat er een vacature aan zit te komen. Dan is hij ingevuld voordat deze ooit online heeft gestaan.

Alles op een rijtje voor het beste resultaat

Na onze kennismaking gaan we aan de slag. De bedrijven die we al hebben besproken gaan we voor jou contacten. Daarnaast maken we een selectie van de bedrijven die goed aansluiten en achterhalen we of ze een passende functie voor je hebben.

Met elk bedrijf bespreken we altijd eerst jouw profiel, om te achterhalen welke onderdelen wel en niet aansluiten. Daarna nemen we dit ook met jou door om te bekijken of dit jouw potentiële nieuwe baan is. We maken niets mooier dan het is omdat we juist willen weten waar het zou kunnen gaan knellen.

Het gebeurt nu eenmaal nooit dat een kandidaat 100% aansluit bij een vacature. Je kunt doen alsof dat wel zo is of je kunt afspraken maken over het deel dat minder goed aansluit. Wij vinden dat laatste erg belangrijk en kijken samen met de bedrijven naar oplossingen hiervoor. In deze fase bekijken we ook of het salaris en arbeidsvoorwaarden passend zijn. Wanneer het voldoende aansluit plannen we, in overleg met jou, een sollicitatiegesprek in bij het bedrijf.

We gaan voor je aan de slag!

Wij helpen je voorbereiden op de sollicitatiegesprekken. Je voert nu eenmaal niet het hele jaar door dit soort gesprekken. Wij gelukkig wel en we geven je graag tips zodat je je goed kunt voorbereiden en vooral een ontspannen gesprek kunt voeren.

Om goed op de hoogte te zijn van alle afspraken en je naderhand goed te kunnen adviseren, zijn wij vaak bij deze gesprekken aanwezig. Het is namelijk niet makkelijk om een weloverwogen keuze te maken en hoe fijn is het als je na het gesprek inhoudelijk kunt sparren over de verschillende sollicitaties die je hebt gevoerd.

We delen ook de bevindingen van onze klant met je en bespreken de voor- en nadelen van de functie en het bedrijf. Als blijkt dat de functie grotendeels perfect aansluit, maar een deel van de functie niet, dan kijken we samen met het bedrijf of het mogelijk is om de functie aan te passen. Gelukkig weten de meeste bedrijven dat je op deze manier iemand kan laten floreren!

Eerlijk advies over de opties die wij voor je hebben

Na het voeren van sollicitatiegesprekken komt het moeilijkste deel. Waar je voor kiest zal je leven de komende jaren en soms zelfs de rest van je loopbaan bepalen. In sommige situaties heb je overduidelijk een voorkeur voor een optie, maar beschik je wel over alle informatie?

Soms blijken de voorwaarden van de optie één ook bij optie twee aanwezig te zijn, maar zijn ze tijdens het gesprek niet naar voren gekomen. Wij helpen je om te achterhalen of je alle informatie tot je beschikking hebt en kijken samen met jou naar de beste optie voor een nieuwe baan. Uiteraard kijken we niet alleen naar de functie waarin je kunt starten, maar ook of je in de toekomst voldoende ruimte hebt om je te ontwikkelen en door te groeien.

Ook als je zelf nog een sollicitatiegesprek hebt gehad, zullen we je hierin objectief adviseren. Iets wat we zeker niet zullen doen is je overhalen om voor onze optie te kiezen. Onze focus ligt op de lange termijn. Alleen als onze kandidaat lang ergens blijft werken kunnen we aantonen dat we goed zijn in ons vak. Daarom is de juiste match zo belangrijk voor ons.

We begeleiden je tijdens en na jouw contractperiode

Een grotere kans van slagen omdat je bent begonnen via Prefound?

Daar doen we alles voor en dat lukt ook! Wekelijks horen we van sollicitanten dat ze een nieuwe baan zoeken door een opeenstapeling van onduidelijkheden, niet nagekomen afspraken of onuitgesproken irritaties met een leidinggevende. Hoe fijn is het wanneer er iemand op de achtergrond zowel bij jou als je leidinggevende de vinger aan de pols houdt over hoe het gaat. Iemand waar je mee kunt sparren als het niet helemaal lekker loopt, of je een collega hebt waarvan je niet zo goed weet hoe je er mee om moet gaan bijvoorbeeld.

We merken dat veel onze medewerkers het erg fijn vinden om met iemand te kunnen sparren die geen directe collega is, maar wel de organisatie kent. En daarnaast ook evaluatiemomenten inplant, in de gaten houdt of afspraken worden nagekomen, of er nog cursussen wenselijk zijn en adviseert wanneer zaken minder soepel lopen.

Kom gezellig bij ons langs

Onder het genot van een bakkie koffie bespreken we alles wat je wil weten.

Kantooruren
Maandag - Vrijdag
8:30 tot en met 17:00
Ons adres
Arcadialaan 26A
1813 KN Alkmaar
Routebeschrijving
Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière?
Stel een vraag
Je browser is verouderd
We zien dat je een oude versie van Internet Explorer gebruikt. We raden aan je browser te updaten.