Veelgestelde vragen

Op de pagina 'Veelgestelde vragen' hebben we geprobeerd om alle brandende vragen die je zou kunnen hebben over ons bedrijf en onze diensten hier te beantwoorden. Wil je meer weten over ons sollicitatieproces of hoe het contact met onze adviseurs verloopt? Of ben je op zoek naar een uitgebreide uitleg over detachering en wat dit precies inhoudt? Hier vind je de vragen die wij regelmatig krijgen met een uitgebreid antwoord. Zo kun je vinden wat je zoekt, zonder gedoe.

Mocht je na het doorspitten van deze pagina nog steeds in het duister tasten en de antwoorden niet hebben kunnen vinden bij de veelgestelde vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We beantwoorden al je overige vragen graag.

Opdrachtgevers

Wat zijn de stappen om samen te werken met Prefound voor het vinden van technisch personeel?

Wil jij met ons samenwerken voor het vinden van technisch personeel? Neem dan gewoon simpel contact op met één van onze adviseurs en geef aan wat jullie behoeftes zijn. Wij zullen daarna een fysieke afspraak inplannen met jou/jullie om even kennis te maken, jullie wensen in kaart te brengen en de gang van zaken te bespreken. Daarna gaan wij kijken in onze talentpool en zetten wij de vacature uit in ons netwerk. En de zoektocht kan beginnen!

Welke garanties biedt Prefound aan bedrijven die gebruikmaken van jullie detacheringsdiensten?

Wij zullen nooit beweren dat wij altijd een 100% match maken en altijd alles goed inschatten, maar wat wij wél kunnen garanderen is dat wij er alles aan doen om de juiste match te maken! Dit doen wij door middel van meerdere gesprekken, goed luisteren, doorvragen en meedenken met zowel de kandidaat als de opdrachtgever. Wij zullen onze zin niet doordrijven en gaan altijd voor de beste match - ook als die buiten onze diensten valt. Wij kunnen ook garanderen dat wij ons committen aan jullie als organisatie, jullie wensen en eisen in acht nemen en óók met suggesties komen om eventuele veranderingen door te voeren in de functie of jullie sollicitatieproces. Als laatste kunnen wij garanderen dat wij de partner zijn voor het vervullen van technische banen en dit met passie en overtuiging doen.

Hoe flexibel zijn de detacheringsoplossingen van Prefound voor fluctuerende personeelsbehoeften?

Natuurlijk bemiddelen wij voornamelijk en het liefste naar vaste banen, maar wij zijn ons bewust dat er door specifieke projecten of tijdelijke nood ook meer fluctuerende rollen kunnen ontstaan. Wij bieden dan ook mogelijkheid tot tijdelijke projecten of ZZP'ers. Dit betekent dat wij van tevoren duidelijk aangeven bij de kandidaten dat de rol een tijdelijke is, met of zonder bekende einddatum. Zo is er voor iedereen voldoende duidelijkheid om de uitdaging aan te gaan!

Welke bedrijven passen het beste bij de diensten van Prefound?

Natuurlijk zijn alle bedrijven met technische functies welkom, maar wij zijn pas écht een match als jij samen met ons de mouwen op wilt stropen en het belang van goed personeel inziet. Wij zijn passievol over ons vak en willen het beste voor onze kandidaten. Dat betekent dat wij vragen aan onze opdrachtgevers om open en transparant te zijn, tijdig te reageren en ons en onze kandidaten met respect te behandelen, zoals wij jullie ook behandelen. Geen gekke dingen dus!

Voor welke technische functies kunnen bedrijven bij Prefound terecht?

Prefound bemiddeld naar banen vanaf mbo 4 en omhoog. Dit zijn bijvoorbeeld werkvoorbereiders, calculators, commissioning engineers, hoofd technische dienst, tekenaars en projectmanagers. Maar ook sales support engineers, accountmanagers, planners, inkopers en teamleiders.

Welke sectoren en specialismen bedient Prefound binnen de technische branche?

Prefound is gespecialiseerd in de industrie en bouw en hebben ook ervaring en mogelijkheden in de civiele techniek en installatietechniek. Wij bemiddelen naar banen vanaf mbo 4 niveau en omhoog. Wij zijn gevestigd in Alkmaar en bedienen dan ook veelal klanten in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht, maar pakken ook wel eens breder vacatures op voor onze warme contacten om altijd mooie matches te kunnen maken.

Op welke manier draagt Prefound bij aan de loopbaanontwikkeling van gedetacheerde professionals?

Bij Prefound bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende workshops en cursussen. Van persoonlijke ontwikkeling tot vakgerelateerde verdieping, bij ons hebben gedetacheerde medewerkers meer dan genoeg mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en voor te bereiden op de volgende stap in hun carrière.

Hoe gaat Prefound om met de voorbereiding en ondersteuning van kandidaten?

Wij helpen de kandidaten bij elke stap en bieden advies gedurende het sollicitatieproces. We helpen bij het voorbereiden op sollicitaties, geven tips voor interviews en begeleiden de kandidaat bij het maken van de juiste keuzes. Ook blijven we in contact wanneer de medewerker aan de slag gaat, met vaste evaluatiemomenten en als sparringspartner.

Hoe ziet het selectieproces eruit bij Prefound?

Om de juiste kandidaat voor jullie functie te selecteren gaan wij eerst het gesprek met jullie aan: hoe ziet het profiel eruit, het team, het bedrijf en de werkzaamheden. Pas als wij dit goed in kaart hebben, kunnen wij een goede match maken. Het maken van deze match doen wij door goede gesprekken te voeren met kandidaten, de intake. Hier inventariseren wij ook de wensen, eisen, ervaringen en ambities van de kandidaat. Als wij dit weten zullen wij in overleg de kandidaat bij jullie voorstellen. Ook als de match wellicht minder past op het eerste oog, zullen wij de kandidaat soms alsnog met jullie bespreken. Echt geen match? De redenen nemen wij weer mee als feedback om een nóg betere match te kunnen maken bij de volgende kandidaat.

Professionals

Wat houdt VCU en NEN-gecertificeerd in?

Elke organisatie die personeel bemiddelt aan een bedrijf dat VCA-gecertificeerd is, moet kunnen aantonen dat zijn veiligheid en gezondheid-beheersysteem op orde is. Met een VCU-certificering kun je aantonen dat de veiligheid en gezondheid van jouw werknemers op de werkvloer gegarandeerd is.
De NEN certificering (SNA) laat zien dat wij de voorwaarden van de opdrachtgever aanhouden voor ons personeel. Zo ontstaan er geen scheve en oneerlijke situaties. Bedrijven met het SNA-keurmerk worden periodiek gecontroleerd op hun verplichtingen uit arbeid, waardoor het risico voor de inlener en uitbesteder van werk wordt beperkt.

Wat gebeurt er als ik solliciteer?

Wanneer je hebt gesolliciteerd voor een functie, zal de betreffende adviseur die direct contact heeft met de opdrachtgever, de mogelijkheden bekijken. Als er passende kansen zijn, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor onder het genot van een kop koffie. Als er op dat moment geen geschikte mogelijkheden zijn, zullen we, met jouw goedkeuring, je profiel bewaren in ons bestand zodat we contact met je kunnen opnemen als er in de toekomst een passende vacature is.

Zijn er kosten verbonden aan de inschrijving of bemiddeling?

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving bij ons of de detachering.

Is Prefound een uitzendbureau?

Nee, wij zijn een detacheringsbureau. Waar uitzenden meer op flexibele basis is, is detacheren meer vergelijkbaar met een standaard dienstverband.

Verdien ik minder als ik via een detacheringsbureau aan de slag ga?

Nee, in overleg met jou gaan wij voor het hoogst haalbare salaris wat passend is bij het bedrijf waar jij aan de slag gaat.

Is er ook begeleiding en advies tijdens het sollicitatieproces?

Ja, we helpen je bij elke stap en bieden advies gedurende het sollicitatieproces. We helpen je bij het voorbereiden op sollicitaties, geven tips voor interviews en begeleiden je bij het maken van de juiste keuzes. Ook blijven we in contact wanneer je aan de slag gaat bij de opdrachtgever, met vaste evaluatiemomenten.

Wat als ik toch niet tevreden ben met mijn baan?

Uiteraard doen wij er alles aan om er voor te zorgen dat jij op je plek bent bij een van onze opdrachtgevers. Dit doen wij door middel van uitvoerige gesprekken met jou en de opdrachtgever en de ervaring leert dat wij hier in alle gevallen in slagen. Toch kan het voorkomen dat het uiteindelijk niet helemaal klikt tussen jou en de opdrachtgever of dat de functie anders is dan verwacht.
In dat geval gaan wij in samenspraak met jou en de opdrachtgever op zoek naar een andere functie of andere opdrachtgever.

Wat zijn de opleidingsmogelijkheden?

Bij Prefound bieden wij jou de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende workshops en cursussen. Van persoonlijke ontwikkeling tot vakgerelateerde verdieping, bij ons heb je meer dan genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en voor te bereiden op de volgende stap in jouw carrière.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

De meeste van onze opdrachtgevers zijn grotere organisaties, waar ze vaak goede doorgroeimogelijkheden hebben. Je kunt deze mogelijkheden bespreken met jouw adviseur en vaak in overleg met de opdrachtgever een ontwikkelingsplan opstellen. Met behulp van dit plan kun je dan steeds meer aanvullende taken op je nemen, om zo een stap verder te komen.

Studenten

Hoeveel stagevergoeding krijg ik?

Je loopt stage bij een van onze opdrachtgevers, dus de hoogte van je stagevergoeding wordt bepaald vanuit de opdrachtgever waar jij aan de slag gaat. Houd er rekening mee dat niet alle stagebedrijven een stagevergoeding aanbieden. Stagevergoedingen zijn niet verplicht in Nederland, aangezien de focus van een stage ligt op leren.

Hebben jullie ook stages in het buitenland?

Helaas hebben wij geen stages beschikbaar in het buitenland. Wel bieden wij stages bij internationale organisaties.

Hoe worden stages gematcht met mijn profiel en studierichting?

We matchen stages op basis van jouw studieachtergrond, interessegebieden, reisafstand en carrièredoelen. We kijken naar welke stages het beste aansluiten bij jouw profiel en helpen je bij het vinden van de juiste match.

Is er ook begeleiding en advies tijdens het sollicitatieproces?

Ja, we helpen je bij elke stap en bieden advies gedurende het sollicitatieproces. We helpen je bij het voorbereiden op sollicitaties, geven tips voor interviews en begeleiden je bij het maken van de juiste keuzes. Ook blijven we in contact wanneer je aan de slag gaat bij de opdrachtgever, met vaste evaluatiemomenten.

Hoelang duurt het voordat ik een bijbaanoptie ontvang?

Dit is afhankelijk van de beschikbare posities bij de opdrachtgevers binnen ons netwerk en wat jouw profiel precies inhoudt. Zodra we een geschikte bijbaan vinden, zullen we contact met je opnemen.

Zijn er kosten verbonden aan de inschrijving of bemiddeling van een stage of bijbaan?

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving bij ons of de bijbaanbemiddeling. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een kans krijgt op de technische arbeidsmarkt en we zien steeds vaker dat studenten graag een bijbaan willen die past bij de studie die zij volgen. Daarom bieden wij de stage- en bijbaanbemiddeling kosteloos aan.

Bouw ik als student pensioen op?

Wanneer je 21 jaar of ouder bent begin je bij Prefound met het opbouwen van je pensioen. Dit start vanaf je eerste werkdag en loopt tot het einde van je contract. Je pensioen is onderdeel van de Plusregeling die geregeld is via de Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdienst (StiPP).

Wat als ik toch niet tevreden ben met mijn baan?

Uiteraard doen wij er alles aan om er voor te zorgen dat jij op je plek bent bij een van onze opdrachtgevers. Dit doen wij door middel van uitvoerige gesprekken met jou en de opdrachtgever en de ervaring leert dat wij hier in alle gevallen in slagen. Toch kan het voorkomen dat het uiteindelijk niet helemaal klikt tussen jou en de opdrachtgever of dat de functie anders is dan verwacht.
In dat geval gaan wij in samenspraak met jou en de opdrachtgever op zoek naar een andere functie of andere opdrachtgever.

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit voor studenten?
 • Nadat je bij ons hebt gesolliciteerd, beoordelen wij je cv en motivatie.
 • Vervolgens nemen wij contact met je op via de mail of telefonisch.
 • We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek via Teams met onze junior adviseur Floriene. Tijdens dit gesprek bespreken wij jouw wensen en wat de vervolgstappen zijn.
 • Op basis van het gesprek schrijven we een anoniem profiel over jou, dat we vervolgens delen met geïnteresseerde opdrachtgevers.
 • We bespreken het altijd eerst met jou voordat wij je cv delen met een opdrachtgever.
 • Wanneer een opdrachtgever interesse heeft, bereiden wij je voor op een kennismakingsgesprek en geven wij je tips voor tijdens je sollicitatiegesprek.
 • Na een succesvol sollicitatiegesprek en wederzijdse interesse, teken je een contract en kunnen wij je feliciteren met je nieuwe functie!

ZZP'er

Zijn er mogelijkheden voor langdurige samenwerking of alleen voor kortetermijnopdrachten?

Bij Prefound hebben we mogelijkheden voor beide! Zowel korte projectmatige opdrachten als langere opdrachten passeren de revue.

Hoe wordt de communicatie en ondersteuning geregeld tussen het detacheringsbureau en ZZP’ers tijdens opdrachten?

Tijdens jouw opdracht zijn wij niet volledig uit beeld, maar je bent natuurlijk wel zelfstandig aan het werk. Dat betekent dat je zelf contact hebt met de opdrachtgever en als er wat is kaart je dit aan. Natuurlijk zijn wij wel jouw achtervang: is er iets waar je mee zit, zijn er twijfels of onzekerheden of is iets niet duidelijk? Vlieg ons in! Omdat wij bij het hele proces betrokken zijn kunnen wij óf de vraag beantwoorden, óf wij weten aan wie we hem het beste kunnen stellen. Daarnaast voeren wij om de zoveel tijd voortgangsgesprekken, komen wij wel eens langs voor een kopje koffie en zijn wij makkelijk te bereiken per mail, telefoon of Whatsapp.

Hebben jullie een netwerk van opdrachtgevers waar ZZP’ers toegang toe hebben?

Er is geen database van opdrachtgevers, maar onze opdrachtgevers zijn jouw opdrachtgevers! Als je als ZZP'er open staat voor bemiddeling via Prefound dan zetten wij alle middelen in die we hebben. Dat betekent dat de vacatures die wij voorbij zien komen, jij ook in je mailbox krijgt. Warme relaties of bedrijven waar we kansen zien, zijn ook allemaal kansen voor jou. Een geschikte match voor jou zoeken staat bij ons bovenaan.

Welke ondersteuning bieden jullie aan ZZP’ers tijdens en na de opdracht?

Bij Prefound bieden wij jou de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende workshops en cursussen. Van persoonlijke ontwikkeling tot vakgerelateerde verdieping, bij ons heb je meer dan genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en voor te bereiden op de volgende stap in jouw (zelfstandige) carrière. Ook als de opdracht bij de huidige opdrachtgever afloopt staan wij altijd open om de samenwerking te verlengen en kijken wij graag met jou mee naar een nieuwe klus!

Welke branches en sectoren bedienen jullie voor ZZP-opdrachten?

Prefound is actief in de techniek, of je nu een vaste baan of een klus als een ZZP’er zoekt. Wij bemiddelen met name in de industrie (E en WTB) en bouw, maar ook installatietechniek en civiele techniek komt voorbij.

Hoe verloopt het proces van matching en plaatsing voor ZZP’ers bij jullie bureau?

Voor ZZP’er is voor ons de weg naar jouw nieuwe baan niet anders dan de weg die een gedetacheerde medewerker (in loondienst) aflegt. In het kort:

 • Inventarisatie
 • Selectie
 • Sollicitaties
 • Keuze advies
 • Coaching

Kijk voor de uitgebreide uitleg hier.

Wat voor soort opdrachten hebben jullie beschikbaar voor ZZP’ers?

Wij hebben opdrachten in alle vormen en maten in de techniek beschikbaar. Dit kan gaan van een werkvoorbereider tot een projectmanager, van kortlopende projecten tot langdurige trajecten zonder vastgesteld einde. Neem vooral eens een kijkje bij onze vacatures voor meer informatie.

Wat gebeurt er als ik solliciteer?

Wanneer je hebt gesolliciteerd voor een functie, zal de betreffende adviseur die direct contact heeft met de opdrachtgever, de mogelijkheden bekijken. Als er passende kansen zijn, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor onder het genot van een kop koffie. Als er op dat moment geen geschikte mogelijkheden zijn, zullen we, met jouw goedkeuring, je profiel bewaren in ons bestand zodat we contact met je kunnen opnemen als er in de toekomst een passende vacature is.

Zijn er kosten verbonden aan de inschrijving of bemiddeling?

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving bij ons of de detachering.

Nog andere vragen?

Je browser is verouderd
We zien dat je een oude versie van Internet Explorer gebruikt. We raden aan je browser te updaten.