Veelgestelde vragen

Op de pagina 'Veelgestelde vragen professionals' hebben we geprobeerd om alle brandende vragen die je zou kunnen hebben als professional over ons bedrijf en onze diensten hier te beantwoorden. Wil je meer weten over ons sollicitatieproces of hoe het contact met onze adviseurs verloopt? Of ben je op zoek naar een uitgebreide uitleg over detachering en wat dit precies inhoudt? Hier vind je de vragen die wij regelmatig krijgen met een uitgebreid antwoord. Zo kun je vinden wat je zoekt, zonder gedoe.

Mocht je na het doorspitten van deze pagina nog steeds in het duister tasten en de antwoorden niet hebben kunnen vinden bij de veelgestelde vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We beantwoorden al je overige vragen graag.

Professionals

Wat houdt VCU en NEN-gecertificeerd in?

Elke organisatie die personeel bemiddelt aan een bedrijf dat VCA-gecertificeerd is, moet kunnen aantonen dat zijn veiligheid en gezondheid-beheersysteem op orde is. Met een VCU-certificering kun je aantonen dat de veiligheid en gezondheid van jouw werknemers op de werkvloer gegarandeerd is.
De NEN certificering (SNA) laat zien dat wij de voorwaarden van de opdrachtgever aanhouden voor ons personeel. Zo ontstaan er geen scheve en oneerlijke situaties. Bedrijven met het SNA-keurmerk worden periodiek gecontroleerd op hun verplichtingen uit arbeid, waardoor het risico voor de inlener en uitbesteder van werk wordt beperkt.

Wat gebeurt er als ik solliciteer?

Wanneer je hebt gesolliciteerd voor een functie, zal de betreffende adviseur die direct contact heeft met de opdrachtgever, de mogelijkheden bekijken. Als er passende kansen zijn, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor onder het genot van een kop koffie. Als er op dat moment geen geschikte mogelijkheden zijn, zullen we, met jouw goedkeuring, je profiel bewaren in ons bestand zodat we contact met je kunnen opnemen als er in de toekomst een passende vacature is.

Zijn er kosten verbonden aan de inschrijving of bemiddeling?

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving bij ons of de detachering.

Is Prefound een uitzendbureau?

Nee, wij zijn een detacheringsbureau. Waar uitzenden meer op flexibele basis is, is detacheren meer vergelijkbaar met een standaard dienstverband.

Verdien ik minder als ik via een detacheringsbureau aan de slag ga?

Nee, in overleg met jou gaan wij voor het hoogst haalbare salaris wat passend is bij het bedrijf waar jij aan de slag gaat.

Is er ook begeleiding en advies tijdens het sollicitatieproces?

Ja, we helpen je bij elke stap en bieden advies gedurende het sollicitatieproces. We helpen je bij het voorbereiden op sollicitaties, geven tips voor interviews en begeleiden je bij het maken van de juiste keuzes. Ook blijven we in contact wanneer je aan de slag gaat bij de opdrachtgever, met vaste evaluatiemomenten.

Wat als ik toch niet tevreden ben met mijn baan?

Uiteraard doen wij er alles aan om er voor te zorgen dat jij op je plek bent bij een van onze opdrachtgevers. Dit doen wij door middel van uitvoerige gesprekken met jou en de opdrachtgever en de ervaring leert dat wij hier in alle gevallen in slagen. Toch kan het voorkomen dat het uiteindelijk niet helemaal klikt tussen jou en de opdrachtgever of dat de functie anders is dan verwacht.
In dat geval gaan wij in samenspraak met jou en de opdrachtgever op zoek naar een andere functie of andere opdrachtgever.

Wat zijn de opleidingsmogelijkheden?

Bij Prefound bieden wij jou de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende workshops en cursussen. Van persoonlijke ontwikkeling tot vakgerelateerde verdieping, bij ons heb je meer dan genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en voor te bereiden op de volgende stap in jouw carrière.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

De meeste van onze opdrachtgevers zijn grotere organisaties, waar ze vaak goede doorgroeimogelijkheden hebben. Je kunt deze mogelijkheden bespreken met jouw adviseur en vaak in overleg met de opdrachtgever een ontwikkelingsplan opstellen. Met behulp van dit plan kun je dan steeds meer aanvullende taken op je nemen, om zo een stap verder te komen.

Nog andere vragen?

Je browser is verouderd
We zien dat je een oude versie van Internet Explorer gebruikt. We raden aan je browser te updaten.