Veelgestelde vragen studenten

Op de pagina 'Veelgestelde vragen studenten' hebben we geprobeerd om alle brandende vragen die je zou kunnen hebben als student over ons bedrijf en onze diensten hier te beantwoorden. Wil je meer weten over ons sollicitatieproces of hoe het contact met onze adviseurs verloopt? Of ben je op zoek naar een uitgebreide uitleg over detachering en wat dit precies inhoudt? Hier vind je de vragen die wij regelmatig krijgen met een uitgebreid antwoord. Zo kun je vinden wat je zoekt, zonder gedoe.

Mocht je na het doorspitten van deze pagina nog steeds in het duister tasten en de antwoorden niet hebben kunnen vinden bij de veelgestelde vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We beantwoorden al je overige vragen graag.

Studenten

Hoeveel stagevergoeding krijg ik?

Je loopt stage bij een van onze opdrachtgevers, dus de hoogte van je stagevergoeding wordt bepaald vanuit de opdrachtgever waar jij aan de slag gaat. Houd er rekening mee dat niet alle stagebedrijven een stagevergoeding aanbieden. Stagevergoedingen zijn niet verplicht in Nederland, aangezien de focus van een stage ligt op leren.

Hebben jullie ook stages in het buitenland?

Helaas hebben wij geen stages beschikbaar in het buitenland. Wel bieden wij stages bij internationale organisaties.

Hoe worden stages gematcht met mijn profiel en studierichting?

We matchen stages op basis van jouw studieachtergrond, interessegebieden, reisafstand en carrièredoelen. We kijken naar welke stages het beste aansluiten bij jouw profiel en helpen je bij het vinden van de juiste match.

Is er ook begeleiding en advies tijdens het sollicitatieproces?

Ja, we helpen je bij elke stap en bieden advies gedurende het sollicitatieproces. We helpen je bij het voorbereiden op sollicitaties, geven tips voor interviews en begeleiden je bij het maken van de juiste keuzes. Ook blijven we in contact wanneer je aan de slag gaat bij de opdrachtgever, met vaste evaluatiemomenten.

Hoelang duurt het voordat ik een bijbaanoptie ontvang?

Dit is afhankelijk van de beschikbare posities bij de opdrachtgevers binnen ons netwerk en wat jouw profiel precies inhoudt. Zodra we een geschikte bijbaan vinden, zullen we contact met je opnemen.

Zijn er kosten verbonden aan de inschrijving of bemiddeling van een stage of bijbaan?

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving bij ons of de bijbaanbemiddeling. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een kans krijgt op de technische arbeidsmarkt en we zien steeds vaker dat studenten graag een bijbaan willen die past bij de studie die zij volgen. Daarom bieden wij de stage- en bijbaanbemiddeling kosteloos aan.

Bouw ik als student pensioen op?

Wanneer je 21 jaar of ouder bent begin je bij Prefound met het opbouwen van je pensioen. Dit start vanaf je eerste werkdag en loopt tot het einde van je contract. Je pensioen is onderdeel van de Plusregeling die geregeld is via de Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdienst (StiPP).

Wat als ik toch niet tevreden ben met mijn baan?

Uiteraard doen wij er alles aan om er voor te zorgen dat jij op je plek bent bij een van onze opdrachtgevers. Dit doen wij door middel van uitvoerige gesprekken met jou en de opdrachtgever en de ervaring leert dat wij hier in alle gevallen in slagen. Toch kan het voorkomen dat het uiteindelijk niet helemaal klikt tussen jou en de opdrachtgever of dat de functie anders is dan verwacht.
In dat geval gaan wij in samenspraak met jou en de opdrachtgever op zoek naar een andere functie of andere opdrachtgever.

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit voor studenten?
  • Nadat je bij ons hebt gesolliciteerd, beoordelen wij je cv en motivatie.
  • Vervolgens nemen wij contact met je op via de mail of telefonisch.
  • We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek via Teams met onze junior adviseur Floriene. Tijdens dit gesprek bespreken wij jouw wensen en wat de vervolgstappen zijn.
  • Op basis van het gesprek schrijven we een anoniem profiel over jou, dat we vervolgens delen met geïnteresseerde opdrachtgevers.
  • We bespreken het altijd eerst met jou voordat wij je cv delen met een opdrachtgever.
  • Wanneer een opdrachtgever interesse heeft, bereiden wij je voor op een kennismakingsgesprek en geven wij je tips voor tijdens je sollicitatiegesprek.
  • Na een succesvol sollicitatiegesprek en wederzijdse interesse, teken je een contract en kunnen wij je feliciteren met je nieuwe functie!

Nog andere vragen?

Je browser is verouderd
We zien dat je een oude versie van Internet Explorer gebruikt. We raden aan je browser te updaten.