6 Vragen aan onze stagiaire Sterre

Mikki Hoogenboom 25-6-2020 14:08
Categorieën: Nieuws, Stages

Voor veel (afstuderende) studenten is het afgelopen halfjaar een vreemde tijd geweest. Dit geldt ook voor onze eigen stagiaire Sterre. Eind januari bij ons  begonnen op kantoor en vervolgens het grootste deel van haar stage vanuit huis moeten doen. Niet altijd even leuk, maar ondanks alles is het toch allemaal goed gekomen. In dit interview vertelt Sterre over haar ervaringen als stagiaire bij Prefound en haar afstudeerscriptie.

Wat was je eerste indruk van Prefound als organisatie?

Toen ik voor het sollicitatiegesprek mijn auto had geparkeerd en richting het kantoorgebouw liep was ik al erg onder de indruk van het pand. Toen ik op de vijfde verdieping kwam waar Prefound zich op bevindt was dit nog steeds het geval. Het kantoor is ruimtelijk en modern ingericht. Er heerst een fijne en professionele sfeer. 

Het gesprek met Gideon en Mikki vond ik soepel verlopen en zij waren ook erg vriendelijk en geruststellend. Na het ontmoeten van iedereen kwam ik erachter dat het een jong team is en dat iedereen meer vrienden lijkt dan collega’s. Na de eerste weken ontdekte ik ook dat er veel begrip is vanuit het management voor de werknemers en dat zij ook geen strikte verplichtingen stellen. De sfeer is informeel, gezellig en huiselijk.

Waar ging je onderzoek over?

Het onderzoek dat ik verricht heb voor Prefound ging over het verbeteren van de communicatie tussen Prefound en  de inzet van marketing automation, om het contact met kandidaten te personaliseren en uit te breiden.

Hoe was de begeleiding?

In de eerste weken heb ik de meeste begeleiding nodig gehad, zowel vanuit school als vanuit Prefound. Dit om goed het doel van het onderzoek vast te kunnen stellen en om erachter te komen wat er al werd gedaan of wat er al beschikbaar was. Ik kon altijd bij Mikki en Gideon terecht als ik vragen had. 

In verband met het Covid-19 virus hebben wij allemaal een aantal maanden vanuit huis gewerkt, maar hierdoor werd het contact niet moeilijker. Ik merkte zelf dat je minder snel even een vraag stelt dan op kantoor, maar kon altijd terecht als het nodig was. 

Wat was het hoogtepunt van je stage?

Door het thuiswerken ben ik niet heel veel op kantoor geweest, maar de tijd dat dit wel door ging vond ik het leuk om de medewerkers te leren kennen en te zien hoe de normale gang van zaken gaat in het bedrijfsleven. Daarnaast vond ik het leuk om mee te kijken met de werkzaamheden van anderen zoals een intakegesprek met een kandidaat of om op de locatie van een bouwplaats een video op te nemen.

Als je één ding hebt geleerd bij Prefound, wat is dat?

Misschien wel de grootste les die ik heb geleerd bij Prefound is dat het privéleven en werkleven niet ten koste van  elkaar hoeven gaan. Ik verneem altijd dat bedrijven erg gespitst zijn op de begin- en eindtijden van werknemers. Hier bij Prefound is er begrip dat het soms zo uitkomt dat je onder werktijd naar de tandarts moet, of wanneer je iets later bent omdat je onverwachts je kinderen op school af moet zetten.

Als jij je stage in één zin zou moeten omschrijven, hoe zou je dat doen?

Mijn afstudeerstage bij Prefound was bijzonder door de omstandigheden, maar ook heel leerzaam en ontzettend gezellig.

Sterre heeft inmiddels haar scriptie ingeleverd en is afgestudeerd met een 7! Haar onderzoek en advies zal de aankomende tijd worden ingezet bij het optimaliseren van onze communicatie en het verbeteren van het contact met onze kandidaten.

Lieve Sterre, ondanks de uitzonderlijke omstandigheden, bedankt voor alles en heel veel succes met het vinden van een leuke baan in de marketing! 
 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af